Το αήττητο έσπασε με ηχηρή ήττα | Watford 3-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο με τη Watford στο Vicarage Road και ηττήθηκε (3-0) για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να επηρεάζει στο ελάχιστο την επικείμενη κατάκτηση του τίτλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 3/3 με την Chelsea (21:45 – MEGA) στο Stamford Bridge για τον 5ο Γύρο του Fa Cup.

Αήττητο ήταν και πάει.

Όχι ότι το είχε βάλει ως στόχο, αλλά η Liverpool κάθε βδομάδα που περνούσε, έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα ερχόταν και μια ήττα στο πρωτάθλημα κι αυτή συνδυάστηκε με μια απογοητευτική εμφάνιση.

Η Watford μπορεί να… περηφανεύεται ότι έσπασε το αήττητο 44 αγώνων της Liverpool στην Premier League, επικρατώντας κατά κράτος των Reds με 3-0, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Sarr (2 γκολ & 1 ασίστ) και τον Deeney να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Η ομάδα του Klopp δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2019 (0-0 με την Everton) και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (και πρώτη γενικά στην Premier League από τον Ιανουάριο του 2019).


Ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο

Οι Reds δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τη Watford να είναι πιο κινητική και να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία στο 10′ με το πλασέ του Deulofeu να περνάει άουτ.

Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες στο 20′ με τον Oxlade-Chamberlain να βρίσκει τον Salah αλλά το σουτ από δύσκολη γωνία του Αιγύπτιου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ομάδα του Nigel Pearson ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα και φαινόταν ιδιαίτερα απειλητική με τον Deulofeu κυρίως, αλλά στο 32′ ο Ισπανός τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε με φορείο μετά από μαρκάρισμα του Van Dijk.

Οι Reds πίεσαν για το γκολ πριν την ανάπαυλα, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της Watford, η οποία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα με τον Alisson να λέει διπλό όχι στον Deeney από κοντά.


Κατέρρευσε σαν… πύργος από τραπουλόχαρτα

Η Liverpool δεν ήταν στα καλά της, κι αυτό φάνηκε από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο όμως, όχι μόνο δεν προσπάθησε να «φτιάξει» την εικόνα της, αλλά υπέστη ολοκληρωτική καθίζηση.

Η Watford έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς, με τον Alisson να αποκρούει το πλασέ του Sarr στο 46′. Όμως, ο Σενεγαλέζος επιθετικός επέμεινε και δικαιώθηκε, παίρνοντας τη Watford στις πλάτες του.

Ο Foster έδιωξε το σουτ του Robertson μέσα από την περιοχή στο 53′ και ένα λεπτό αργότερα, η άμυνα της Liverpool… κοιμήθηκε, ο Deeney πήρε την μπάλα, ανενόχλητος βρήκε τον Sarr στη μικρή περιοχή κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0.

Οι «σφήκες» ήταν αποφασισμένες να κάνουν ζημιά στους Reds και στο 60’… τσίμπησαν ξανά. Η άμυνα της Liverpool πιάστηκε ξανά στον ύπνο, ο Deeney έβγαλε τον Sarr απέναντι στον Alisson κι ο 22χρονος επιθετικός πλάσαρε ιδανικά τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα για το 2-0.

Ο Klopp έβλεπε την ομάδα του να ζορίζεται απίστευτα, έβαλε στο παιχνίδι τον Lallana, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με εξαιρετικό σουτ στο 66′ αλλά το σόου δεν είχε τελειώσει από τη Watford. Μετά από λάθος πάσα του Alexander-Arnold προς τον Alisson, ο Sarr έκλεψε την μπάλα, άλλαξε ρόλους με τον Deeney, ο οποίος με άψογο πλασέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0 στο 72′.

Η Liverpool έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει, ο Sarr λίγο έλειψε να κάνει το χατ-τρικ στο 82′ κι έτσι το αήττητο σταμάτησε με αυτό τον άδοξο (αλλά δίκαιο) τρόπο στο Vicarage Road.


Οι συνθέσεις

Watford: Foster; Femenia, Kabasele, Cathcart, Masina; Capoue, Hughes; Sarr, Doucoure, Deulofeu (Pereyra 37′); Deeney

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum (Lallana 61′), Oxlade-Chamberlain (Origi 65′); Salah, Mane, Firmino (Minamino, 79′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *