Το έκανε ξανά! | Aston Villa 1 – 2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool έχανε μέχρι το 87′ από την Aston Villa αλλά έκανε μια ακόμη απίστευτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά και επικράτησε 2-1 στο Villa Park χάρη σε γκολ των Robertson και Mane, και πάει στο ντέρμπι με τη Manchester City (10/11) διατηρώντας το +6.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 5/11 (22:00 – Cosmote Sport 2 HD) με την Genk στο Anfield για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

11η αγων. Premier League

Τέτοιες ανατροπές (πρέπει να) δίνουν τίτλο.

Η Liverpool του… 90′ ξαναχτύπησε στο ματς με την Aston Villa και τρέλανε ξανά τον ποδοσφαιρικό κόσμο, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο Villa Park στα… χασομέρια.

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Trezeguet, οι Reds δεν πτοήθηκαν και πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν μια ακόμη τρελή ανατροπή.

Μια που το πίστεψαν, και μια που το έκαναν, καθώς ο Robertson ισοφάρισε στο 87′ και στο 94′ ο Mane έκανε την ολική ανατροπή, διατηρώντας ακέραιο το +6 από την Manchester City (σ.σ. κι εκείνη έχανε από την Southampton αλλά στα τελευταία λεπτά έκανε την ανατροπή), την οποία υποδέχεται η Liverpool την επόμενη Κυριακή (10/11, 18:30) σε ένα ντέρμπι που μπορεί να καθορίσει πολλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Stat: Ο Alexander-Arnold έγινε ο τέταρτος νεαρότερος παίκτης της Liverpool που φτάνει τις 100 συμμετοχές σε ηλικία 21 χρονών και 26 ημερών.

Ελάχιστα χιλιοστά έκαναν τη διαφορά

Η Liverpool ήταν εκείνη που άρχισε δυνατά στο Villa Park αλλά μόλις στο πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον El Ghazi να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα των Reds, έκανε το σουτ και ο Allison απέκρουσε.

Ο Mane στο 16′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Σενεγαλέζου να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Heaton, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο van Dijk έβγαλε φοβερή διαγώνια μπαλιά στον Σαλάχ ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Κι ενώ η Liverpool έμοιαζε να είναι πιο κοντά στο γκολ, η Aston Villa πήρε το προβάδισμα στο 21′. Μετά από εκτέλεση φάουλ του McGinn, ο Trezeguet πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0. Η φάση ελέγχθηκε κι από το VAR, ο Αιγύπτιος καλυπτόταν και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο Mane στο 29′ βρήκε με ωραία σέντρα τον Firmino στη μικρή περιοχή κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά από χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε κυριολεκτικά για… χιλιοστά.

Ανέβασε την πίεσή της η Liverpool μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Salah έκανε κακό τελείωμα στο 43′ αλλά γενικά οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά, ήταν τακτικά πειθαρχημένοι και είχαν καλές αλληλοκαλύψεις στους άξονες.

Ολική ανατροπή σε οκτώ λεπτά!

Ήταν φυσιολογικό η Liverpool να μπει δυναμικά στο δεύτερο μέρος και να ψάξει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Heaton κράτησε αρκετές φορές απαραβίαστη την εστία του.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας μπλόκαρε στο 50′ το σουτ του Mane και στο 59′, μετά τη γλυκιά σέντρα του Alexander-Arnold, ο Σενεγαλέζος έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά και πάλι ο Heaton έδιωξε ενστικτωδώς κρατώντας το μηδέν για τη Villa.

Η πίεση ολοένα και αυξανόταν από την ομάδα του Klopp στο Villa Park, ο Origi που πέρασε ως αλλαγή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 69′. Την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Mane στο 72′.

Στο 73′ ο Lallana, με άδεια εστία μπροστά του, δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ στο 78′ η Liverpool ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Engels στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε παράβαση αλλά ούτε είδε τη φάση στο VAR.

Το ματς είχε πάρει άγρια ομορφιά αλλά το γκολ για τους Reds δεν ερχόταν. Προσπάθησε και ο Alexander-Arnold με ωραίο σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Η Liverpool τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Mane να κάνει τη σέντρα και τον Robertson να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για το 1-1 στο 87′, δίνοντας το έναυσμα για αντεπίθεση στα λεπτά που απέμεναν.

Και για ακόμα μια φορά συνέβη το απίστευτο, αυτό που μόνο η Liverpool μπορεί να το κάνει.

Ο Alexander-Arnold είχε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει από κοντινή απόσταση αλλά το φάουλ που εκτέλεσε βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ που εκτέλεσε ο νεαρός Άγγλος, η μπάλα πήγε στον Mane κι αυτός με γυριστή κεφαλιά έκανε το τελικό 1-2 στο 94′ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και χάρισε ακόμα μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του (κι ακόμη μία στις καθυστερήσεις).

Οι συνθέσεις

Aston Villa: Heaton; Guilbert (Elmohamady 70′), Engels, Mings, Targett; McGinn, Nakamba, Douglas Luiz (Hourihane 72′); El Ghazi, Trezeguet, Wesley (Kodjia 87′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain 65′), Henderson, Lallana (Keita 84′); Salah (Origi 65′), Mane, Firmino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *