Τι αποτελέσματα θέλει η Liverpool κόντρα στην Napoli για να προκριθεί

NAPLES, ITALY - Wednesday, October 3, 2018: Liverpool's Fabio Henrique Tavares 'Fabinho' and goalkeeper Alisson Becker look dejected as Napoli score an injury time winning goal during the UEFA Champions League Group C match between S.S.C. Napoli and Liverpool FC at Stadio San Paolo. Napoli won 1-0. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Διαβάστε τι σκορ ζητά η Liverpool από το παιχνίδι με την Napoli ώστε να καταφέρει να προκριθεί στους 16 του Champions League.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στονν τρίτο όμιλο του Champions League οδηγούν την Liverpool σε συγκεκριμένες ανάγκες όταν θα έρθει τον Δεκέμβριο το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Napoli στο Anfield.

Οι Reds θα προκριθούν μόνον εάν:
*Κερδίσουν με 1-0 (το μοναδικό αποτέλεσμα με διαφορά 1 τέρματος που δίνει πρόκριση)
*Κερδίσουν με διαφορά 2 τερμάτων
*Κερδίσουν με οποιοδήποτε σκορ και η Παρί ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα ή φέρει ισοπαλία (στα δύο αυτά σενάρια η Liverpool προκρίνεται ως 1η)


Σύμφωνα με την UEFA, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων στον όμιλο, κριτήρια είναι:
α) κερδισμένοι πόντοι στα μεταξύ τους παιχνίδια
β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
γ) περισσότερα γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια
δ) περισσότερα γκολ υπέρ εκτός έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια
Ως εδώ, μια νίκη της Liverpool με διαφορά 2 τερμάτων είναι προφανές πως θα της δώσει την πρόκριση βάσει του κριτηρίου β), ενώ μετά από ισοπαλία της Παρί, η τριπλή ισοβαθμία (9 βαθμοί) δείνει στην Liverpool την 1η θέση βάσει του κριτηρίου α).

Σε περίπτωση, όμως, που το σκορ του αγώνα είναι το 1-0, τότε η Liverpool θα χρειαστεί για πρόκριση άλλα δυο κριτήρια, αφού ισοβαθμεί με την Napoli στα παραπάνω τέσσερα:
ε) συνολική διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
στ) περισσότερα γκολ υπέρ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
Μετά το 1-0 οι δυο ομάδες θα έχουν ίδια διαφορά τερμάτων (+2), αλλά η Liverpool θα διατηρήσει το ήδη υπάρχον καλύτερο ενεργητικό τερμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *