Τι ακριβώς (και ποιους) θα δούμε στο Tranmere Rovers – Liverpool απόψε; (Pregame)

Η Liverpool του Jurgen Klopp (και του λαού της) ξεκινά απόψε να… κλωτσάει για πρώτη φορά μπάλα στη φετινή σεζόν στο καθιερωμένο πλέον πρώτο φιλικό με τους συμπολίτες. Τι να περιμένουμε όμως από την 90λεπτη προπόνηση που θα παρακολουθήσουμε το βράδυ;

Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, Tranmere Rovers και Liverpool συναντιούνται στο Prenton Park σε φιλικό προετοιμασίας, ενισχύοντας με ακόμη ένα λιθαράκι την αμοιβαία σχέση τους. Η τελευταία στηρίζεται στο γεγονός πως οι «κόκκινοι» έχουν ως έδρα της ομάδας U23 τους το γήπεδο των Rovers, φέρνοντας στη διοίκηση των «μπλε» χρήματα από τη χρησιμοποίηση του.

Προχωρώντας προς τα αγωνιστικά, το πρώτο φιλικό ενδείκνυται συνήθως μόνο για έναν λόγο: το λεγόμενο «ξεμπούκωμα». Η Liverpool προπονείται πέντε ημέρες τώρα και το πρόγραμμα είναι λιγάκι έντονο, όπως παραδέχτηκε και στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα ο Jurgen Klopp. Επομένως, 45 λεπτά (γιατί τόσα θα πάρουν λογικά οι περισσότεροι παίκτες) σε ανοιχτό γήπεδο, με ελαφρά τακτική και μπαλίτσα να γυρίζει θα αποτελέσουν την ευκαιρία για «ξεμπούκωμα» από το ξερό τρέξιμο στο Melwood.

Στο Prenton Park, λοιπόν, θα δούμε σήμερα πλήθος ποδοσφαιριστών της ακαδημίας, αφού δεν απουσιάζουν απλώς οι βασικοί παίκτες της πρώτης ομάδας, αλλά γενικότερα οι περισσότεροι. Τόσο το Copa America και το Copa Africa, όσο και τα τελικά του Nations League στα οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλω Ελβετία, Αγγλία και Ολλανδία, απασχόλησαν αρκετούς «κόκκινους» οι οποίοι τώρα απολαμβάνουν τις άδειες τους. Έτσι, αστέρια από τις U18 και U23 αναμένεται να λάβουν χρόνο συμμετοχής και ειδικότερα προς τα τέλη του δευτέρου ημιχρόνου, η σύνθεση της Liverpool θα θυμίζει παιδικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στα «βαριά» ονόματα, θα δούμε τους Milner, Matip, Gomez, Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Clyne, Brewster, Lallana και Woodburn ενώ τελικά δόθηκε το πράσινο φως και στους Simon Mignolet και Divock Origi, παρότι ενσωματώθηκα μόλις στην αρχή της εβδομάδας (για τον Βέλγο τερματοφύλακα το περιμέναμε, αφού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στον «άσο» μετά και τον τραυματισμό του Caoimhin Kelleher). Τέλος, σίγουρα θα αγωνιστούν και οι Wilson, Kent, Jones, Hoever, Arroyo και Phillips.

Στον αντίποδα, οριστικά απόντες από το φιλικό θα είναι οι Dejan Lovren (ξεκίνησε να προπονείται την Τρίτη) και ο νεοαποκτηθείς Sepp Van den Berg, λόγω κωλύματος στη διαδικασία της εκκαθάρισης της μεταγραφής του από τη FIFA.

Λίγες θα είναι οι τακτικές απαιτήσεις του Jurgen Klopp και των συνεργατών του από την αναμέτρηση, αφού η σωστή εκτέλεση των τακτικών οδηγιών προϋποθέτει και τα απαραίτητα φυσικά προσόντα, κάτι που αυτήν τη στιγμή, στην έναρξη της προετοιμασίας, λείπει από τους περισσότερους «κόκκινους».

Τέλος, αναφορικά με το προφίλ του αντιπάλου, οι Tranmere Rovers κατάφεραν δύο συναπτές ανόδους, από τη National League στη League Two και από την τελευταία, φέτος, στη League One, μέσω των play-off. Με πρωτεργάτη των επιτυχιών των Mickey Mellon και ελληνοβρετανό ανδρόγυνο στην προεδρία, ξεκινούν τη σεζόν με αρκετές μεταγραφές και φιλοδοξίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *