Της έσπασε το αήττητο αλλά δεν πήρε την πρωτιά | Liverpool 2-0 Napoli: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Napoli στο Anfield στο φινάλε των ομίλων του Champions League χάρη σε γκολ των Salah-Nunez (με συμμετοχή Τσιμίκα και στα δύο γκολ), ωστόσο οι παρτενοπέι τερμάτισαν στην πρώτη θέση, αφήνοντας την ομάδα του Jurgen Klopp στη δεύτερη.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή 6/11 (18:30) με την Tottenham στο Hotspur Stadium για την 15η αγωνιστική της Premier League.

Φέτος η Liverpool θυμίζει… Liverpool μόνο στην Ευρώπη.

Οι Reds υποδέχτηκαν τη Napoli στο Anfield για την τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League, με αμφότερες να έχουν «κλειδώσει» την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης και τη Liverpool να χρειαζόταν νίκη με 4 γκολ διαφορά για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο.

Η νίκη ήρθε για τους Reds (2-0), αλλά η Napoli ήταν αυτή που τερμάτισε πρώτη στην ισοβαθμία (15 β.), λόγω του 4-1 στο «Diego Armando Maradona».

Salah και Nunez πέτυχαν τα γκολ για τη Liverpool, τα οποία αμφότερα ξεκίνησαν από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και έπαιξε όλο το 90λεπτο, έχοντας εξαιρετική παρουσία στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Klopp συμπλήρωσε 400 ματς στον πάγκο της Liverpool σε όλες τις διοργανώσεις (100 στο Champions League).


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Liverpool-Napoli 2-0
Rangers-Ajax 1-3


Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

1.Napoli 15
2.Liverpool 15
3.Ajax 6
4.Rangers 0


Όλα μηδέν στο ημίχρονο

Οι Reds ξεκίνησαν πιο δυνατά και «άγγιξαν» το γκολ στο 5ο λεπτό, με τον Salah να βρίσκει ωραία τον Jones, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από τον Meret, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η Napoli ισορρόπησε στη συνέχεια, απειλώντας στο 29ο λεπτό με τον Alisson να μπλοκάρει την προσπάθεια του Ndobele. Οι Reds ανέβασαν ρυθμό και έχασαν δύο ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα. Στο 29ο λεπτό, ο Meret έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Thiago, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Jones έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Salah-Nunez «ξεκλείδωσαν» τη Napoli με… υπογραφή Τσιμίκα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου η Napoli βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ostigard στο 53ο λεπτό, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά από κοντά, ωστόσο μετά από έλεγχο στο VAR που κράτησε παραπάνω από 3 λεπτά, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο μεταξύ, λίγα λεπτά νωρίτερα ο Milner ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε ως τραυματίας, με τον Elliott να περνάει στη θέση του. Jones και Elliott ήταν αρκετά δραστήριοι και δημιουργούσαν προβλήματα στους Ναπολιτάνους, οι οποίοι απείλησαν στο 60ό λεπτό με τον Kvaratskhelia, αλλά ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα.

Η λύση για τους Reds ήρθε στα τελευταία λεπτά, με τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινάει δύο φάσεις που οδήγησαν σε γκολ. Στο 85ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έλληνα μπακ από τα αριστερά, ο Nunez πήρε την κεφαλιά, ο Meret απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια ο Salah έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό ήταν το 41ο γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού στο Champions League, φτάνοντας τον Steven Gerrard.

Αυτό που δεν κατάφερε στο 85ο λεπτό ο Nunez, το πέτυχε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο van Dijk πήρε την κεφαλιά, ο Meret απέκρουσε ξανά, αλλά αυτή τη φορά στη φάση ήταν ο Nunez, ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Ramsay 87′), Konate, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Milner (Elliott 48′), Thiago (Bajcetic 87′); Salah, Jones (Nunez 73′), Firmino (Carvalho 87′)

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Ostigard, Kim, Olivera; Lobotka (Zielinski 83′), Ndombele (Raspadori 87′), Anguissa; Politano (Lozano 70′), Kvaratskhelia (Elmas 83′), Osimhen (Simeone 87′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *