Τα πολλά λεφτά πήγαν στις… ανανεώσεις

Σε καλοκαίρι χρηματικής σύνεσης εξελίσσεται το φετινό για τη Liverpool, με τους «κόκκινους» να βγάζουν από τα ταμεία μεγάλα ποσά για τις ανανεώσεις συμβολαίων.

Η μοναδική φετινή μεταγραφή του Jurgen Klopp είναι ως τώρα ο 17χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, Sepp Van den Berg. Το περυσινό καλοκαίρι, αμέσως μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, ανακοινώθηκε η απόκτηση του Fabinho από τη Μονακό. Η διαφορά στην προσέγγιση είναι χαρακτηριστική.

Η Liverpool δεν… ψάχνεται πολύ και αυτό επειδή βρήκε ήδη από πέρυσι τις βασικές λύσεις που έψαχνε. Ο Klopp σκέφτεται πλέον να χτίσει και το μέλλον και – μεταξύ μας – καλά κάνει. 

Ωστόσο, τη μεταγραφική… φειδώ ενισχύει όπως φαίνεται και το γεγονός πως η FSG έδωσε τους τελευταίους 12 μήνες περισσότερες από £200εκ. για ανανεώσεις συμβολαίων. Μεταξύ άλλων, επέκταση υπέγραψαν οι Salah, Henderson, Firmino και Mane, σε μια πρωτοβουλία να «σφραγιστούν» οι ήδη υπάρχουσες «πρώτες ύλες», πριν αναζητηθούν οι επόμενες – και αν, βέβαια, υπάρχει ανάγκη για τέτοιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *