Τέλος στην ανοχή φώναξαν οι 4 φιναλίστ στην UEFA!

Ένα τέλος στην ανοχή των ομάδων απέναντι στην UEFA, θέλησαν βάλουν οι 4 αγγλικές φιναλίστ των 2 ευρωπαϊκών διασυλογικών διοργανώσεων Liverpool, Tottenham, Chelsea και Arsenal!

Η UEFA εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι κανένας σύλλογος ως τώρα δεν είχε αντιδράσει οργανωμένα για τα εισιτήρια και τις επιλογές που έκανε στην τελική φάση των διοργανώσεών της, έκανε αυτόνομη τις δικές της αυθαίρετες επιλογές.

Οι φίλαθλοι των ομάδων είχαν πρόβλημα με τις μετακινήσεις, το κόστος της διαμονής τους, τα διαθέσιμα καταλύματα αλλά και το κόστος των εισιτηρίων.

Για να έχουμε μια εικόνα, συγκεκριμένα πουλήθηκαν 16.600 εισιτήρια σε κάθε μία από τις 2 φιναλίστ του Champions League για τον τελικό της Μαδρίτης εκ των οποίων το 80% κόστιζε μεταξύ 154-513 λιρών Αγγλίας. Τα εναπομείναντα 23.500 πήγαν στην UEFA που η ίδια επέλεξε να τα δώσει με ποσά κοντά στις 30.000 λίρες!

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι φίλαθλοι των Chelsea και Arsenal αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στο πολύ μακρινό για εκείνους Azerbaijan, με πτήσεις που κόστιζαν το λιγότερο 1.000 λίρες και με τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία να κοστολογείται περίπου 400 λίρες τη νύχτα! 

Τα εξωπραγματικά αυτά ποσά καθιστούν μάλλον αδύνατη την μετακίνηση πολλών φιλάθλων στις πόλεις διεξαγωγής των τελικών αλλά και την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου του αγώνα.

Την περασμένη σεζόν έμελλε να περάσουν 4 Αγγλικές ομάδες στους τελικούς και οργανωμένες πλέον αποφάσισαν να αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Λισαβώνα. Εκεί διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο υποστηρικτών του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη (FSE) όπου κατατέθηκαν 6 συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγή προς την UEFA.

Οι προτάσεις αυτές μιλούν συγκεκριμένα για:

  • Διάθεση του 80% των εισιτηρίων στους φιναλίστ της κάθε διοργάνωσης.
  • Εξασφάλιση χαμηλής τιμής εισιτηρίων για το 45% όσων διατίθενται στις ομάδες.
  • Γήπεδα χωρητικότητας τουλάχιστον 75.000 φιλάθλων για τον τελικό του Champions League.
  • Γήπεδα χωρητικότητας τουλάχιστον 55.000 φιλάθλων για τον τελικό του Europa League.
  • Πόλεις με οργανωμένα συγκοινωνιακά δίκτυα.
  • Πόλεις που να μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες κόσμο σε χώρους εστίασης.

Οι προτάσεις των τεσσάρων ομάδων υποστηρίχθηκαν απόλυτα από το FSE και η UEFA οφείλει πλέον να τις σεβαστεί.

Ο πρόεδρος της UEFA παραδέχτηκε μετά τον τελικό του Champions League ότι αυτα τα παιχνίδια χρειάζονται μεγαλύτερα γήπεδα και έτσι οι Αγγλικοί σύλλογοι αποφάσισαν να αντιδράσουν πάνω στο ζήτημα.

Ο Joe Blott που είναι πρόεδρος της ένωσης «Spirit of Shankly» δήλωσε για το ζήτημα:

«Αυτό που οφείλει να αναγνωρίσει η UEFA είναι ότι οι τελικοί που η ίδια διοργανώνει, για τους φιλάθλους είναι το τέλος ενός ταξιδιού 9 μηνών που έχουν κάνει με την ομάδα τους. Έχουν θυσιάσει τόσα πολλά για να βρίσκονται εδώ. Το μόνο που απαιτούμε είναι να τους δοθεί μια πιο δίκαιη ευκαιρία».

Όπως όλα δείχνουν η UEFA θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με πολλές απο τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Αν αυτό συμβεί τότε όλες οι ομάδες και οι φίλαθλοι θα είναι ευγνώμονες στις 4 Αγγλικές ομάδες που μάχονται για το εν λόγω ζήτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *