Συνεχίζει το κυνήγι των ρεκόρ | Liverpool 2-0 Aston Villa: Match Review

Η Liverpool επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 της Aston Villa και έμεινε αήττητη για 57ο διαδοχικό παιχνίδι εντός έδρας στην Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 8/7 με την Brighton (22:15 – Cosmote Sport 1 HD) στο «Amex Stadium» για την 34η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool άφησε πίσω της τη συντριβή από την Manchester City (4-0) και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κερδίζοντας 2-0 την Aston Villa στο «Anfield».

Οι Reds ήταν νωθροί στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού αλλά χάρη σε γκολ των Mane (έφτασε τα 20 τέρματα στη σεζόν) και Curtis Jones (πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League), πήραν την 29η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Klopp, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο, βάζει πλώρη για να καταρρίψει ακόμα περισσότερα ρεκόρ. Έχοντας 89 βαθμούς και πέντε αγωνιστικές να απομένουν, κυνηγάει να… σπάσει το φράγμα των 100 βαθμών σε μία σεζόν – ένα ρεκόρ που ανήκει στη City από την περίοδο 2017-18).

Παράλληλα, αν καταφέρει να κάνει το 2/2 στα εναπομείναντα εντός έδρας ματς με Burnley και Chelsea, τότε θα γίνει η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League που ολοκληρώνει τη σεζόν μόνο με νίκες στην έδρα της.


Ακίνδυνη και άνευρη η Liverpool στο πρώτο ημίχρονο

Οι Reds άρχισαν το παιχνίδι έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας (έφτασε μέχρι και στο 70%), χωρίς όμως να μετουσιωθεί σε κάτι ουσιαστικό.

Καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο στα πρώτα λεπτά. Η Liverpool έψαχνε διεξόδους από τα άκρα αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή, την ώρα που η Villa είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο.

Δύο φάσεις όλες κι όλες αυτές που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Στο 33ο λεπτό, ο Luiz δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Alisson. Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες στο 37ο λεπτό αλλά το σουτ του Salah από τα δεξιά ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε ο Reina.


Ο Mane «ξεκλείδωσε» τη νίκη, ο Curtis Jones έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή ευκαιρία από τους «χωριάτες». Στο 51ο λεπτό, ο Grealish βρήκε στα δεξιά τον El Ghazi που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Alisson αντέδρασε ξανά σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Reds συνέχισαν να έχουν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έδειχναν ότι μπορούν να απειλήσουν την εστία του Reina.

Ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι Firmino, Henderson, Wijnaldum, είδε την ομάδα του να αυξάνει την πίεση και τελικά πήρε το προβάδισμα. Ο Alexander-Arnold βρήκε στα αριστερά μέσα στην περιοχή τον Keita, εκείνος σήκωσε το κεφάλι και βρήκε αμαρκάριστο τον Mane, ο οποίος έλυσε τον γόρδιο δεσμό, κάνοντας το 1-0 στο 71ο λεπτό.

Αυτό ήταν το 20ό γκολ του Σενεγαλέζου σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που σκοράρει 20+ γκολ σε όλα τα παιχνίδια μέσα στη χρονιά.

Στο 76ο λεπτό, Firmino και Salah συνεργάστηκαν στα όρια της περιοχής, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει και τον Reina να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Liverpool έψαχνε και δεύτερο γκολ, κι όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το πέτυχε.

Ο Robertson έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Salah βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Curtis Jones που βρισκόταν στην καρδιά της περιοχής, κι ο νεαρός με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 2-0 στο 89ο λεπτό, μια μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ιδιαίτερης σημασίας τέρμα για τον 19χρονο, καθώς είναι το πρώτο του με τη φανέλα της Liverpool στο πρωτάθλημα (έχει σκοράρει δύο φορές στο FA Cup). Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο Jones σε ηλικία 19 χρονών και 157 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης των Reds που έχει σκοράρει στην Premier League από τον Δεκέμβριο του 2017 (Alexander-Arnold).

Η Aston Villa έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Alisson να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Grealish από κοντά.

Για 13η φορά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας κρατάει απαραβίαστη την εστία του φέτος και βρίσκεται πρώτος στη σχετική λίστα (μαζί με τον Nick Pope της Burnley ο οποίος έχει αγωνιστεί περισσότερα λεπτά)


Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (Williams 90+4′); Fabinho (Henderson 60′), Keita (Jones 84′), Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum 60′); Salah, Origi (Firmino 60′), Mane

Aston Villa: Reina; Konsa, Hause, Mings, Taylor; Luiz, McGinn; El Ghazi (Jota 74′), Grealish, Trezeguet (Vassilev 84′), Davis (Samatta 74′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *