Συνεχίζει να κυλιέται στο βούρκο της μετριότητας | Chelsea 0-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool έμεινε στο 0-0 με την Chelsea στο Λονδίνο και έχασε νέα ευκαιρία να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις – 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League, οι Reds βρίσκονται στην 8η θέση και στο -7 από την τετράδα.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή 9/4 (18:30) με την Arsenal στο Anfield για την 31η αγωνιστική της Premier League.

Liverpool και Chelsea τέθηκαν αντιμέτωπες στο Stamford Bridge στο πλαίσιο της εξ αναβολής 8ης αγωνιστικής της Premier League, δεν νίκησε καμία εκ των δύο (0-0) αλλά ταυτόχρονα κατάφεραν να… χάσουν και οι δύο.

Αμφότερες έμειναν σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας, με τους Reds να παραμένουν στην 8η θέση (43 βαθμούς) με έναν αγώνα λιγότερο (ισοβαθμία με τη Brentford) και στο -7 από την τετράδα, δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Στο πρώτο της παιχνίδι μετά την απόλυση του Graham Potter (και με υπηρεσιακό τεχνικό τον Bruno Saltor), η Chelsea ήταν σαφώς ανώτερη, η οποία εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε και δεν μέτρησαν, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Alisson.

Από την άλλη, η ομάδα του Jurgen Klopp (με τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινάει στο βασικό σχήμα και να αγωνίζεται 65 λεπτά) ήταν για ακόμη μια φορά αποκαρδιωτική και αναποτελεσματική.


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν

30ή αγωνιστική: Liverpool – Arsenal / Κυριακή 9 Απριλίου 18:30
31η αγωνιστική: Leeds – Liverpool / Δευτέρα 17 Απριλίου 22:00
32η αγωνιστική: Liverpool – Nottingham Forest / Σάββατο 22 Απριλίου 17:00
33η αγωνιστική: West Ham – Liverpool / Τετάρτη 26 Απριλίου 21:45
34η αγωνιστική: Liverpool – Tottenham / Κυριακή 30 Απριλίου 18:30
28η αγωνιστική (εξ αναβολής): Liverpool – Fulham / Τετάρτη 3 Μαΐου 22:00
35η αγωνιστική: Liverpool – Brentford / Σάββατο 6 Μαΐου 19:30
36η αγωνιστική: Leicester – Liverpool / Σάββατο 13 Μαΐου 17:00
37η αγωνιστική: Liverpool – Aston Villa / Σάββατο 20 Μαΐου 17:00
38η αγωνιστική: Southampton – Liverpool / Κυριακή 28 Μαΐου 18:30

Ο Klopp παρέταξε τη Liverpool με 6 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Manchester City. Κι αυτό αναμενόμενα δεν πήγε καλά.

Σε ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η Chelsea ήταν εκείνη που ήταν περισσότερο απειλητική, σπαταλώντας ορισμένες καλές ευκαιρίες, όπως με τον Kovacic στο 6ο λεπτό, αλλά και του Havertz στο 12ο λεπτό με τον Alisson να αποκρούει.

Στο 24ο λεπτό ο James σκόραρε μετά από κόρενρ και κεφαλιά του Havertz, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Liverpool απείλησε αρχικά με τον Gomez να σουτάρει και τον Kepa να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Fabinho πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι Λονδέζοι είχαν τον πρώτο λόγο στις ευκαιρίες και τις επικίνδυνες στιγμές, με τον Kovacic από θέση τετ-α-τετ μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα ψηλά στο 47ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Havertz σκόραρε όταν μετά από επέμβαση του Alisson, η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του και πήγε στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται.

Η Liverpool δεν μπορούσε να γίνει απειλητική ως το φινάλε, με τον Fernandez να έχει την τελευταία καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Alisson.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας αμφότερες τις ομάδες μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.


Οι συνθέσεις

Chelsea: Kepa; Fofana, Koulibaly, Cucurella; James, Kante (Gallagher 69′), Fernandez, Kovacic, Chilwell (Mudryk 78′); Felix, Havertz (Sterling 85′)

Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Konate, Tsimikas (Robertson 65′); Fabinho, Henderson, Jones (Milner 79′); Nunez (Gakpo 79′), Jota, Firmino (Salah 65′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *