Συνεχίζει αήττητη και σπάει τα κοντέρ | Liverpool 3-2 West Ham: Match Review

Η Liverpool βρέθηκε να χάνει 2-1 στο Anfield από τη West Ham αλλά χάρη σε γκολ των Salah-Mane, έκανε την ανατροπή (3-2), έφτασε τις 18 συνεχόμενες νίκες στην Premier League και χρειάζεται πλέον 4 νίκες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 29/2 με τη West Ham (19:30 – Cosmote Sport 1 HD) στο Vicarage Road για την 28η αγωνιστική της Premier League.

Σε όλη τη σεζόν πάει… τρένο, αλλά αυτή τη φορά είπε να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά τον πήχη και να επαναφέρει την ανατροπή (σ.σ. πιεσόμετρα) στη ζωή της.

Η Liverpool τα έβρισκε… σκούρα απέναντι στη West Ham, καθώς βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 68′ (1-2), αλλά κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω και να κάνει την ανατροπή, επικρατώντας 3-2 στο Anfield, πετυχαίνοντας την 26η νίκη σε 27 παιχνίδια και διατηρήθηκε στο +22 από τη Manchester City.

Ο Wijnaldum άνοιξε το σκορ για τους Reds, για να ισοφαρίσει αμέσως ο Diop και ο Fornals να δώσει το προβάδισμα στη West Ham, αλλά ο Salah ισοφάρισε και ο Mane ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Klopp.
Μια ανατροπή που οδήγησε τη Liverpool στη 18η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα (ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της City, η οποία είχε 18 νίκες από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017) και 21η συνεχόμενη νίκη στο Anfield (ισοφαρίζοντας το δικό της ρεκόρ με τον Bill Shankly στον πάγκο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκμέβριο του 1972).Προηγήθηκε νωρίς αλλά δέχτηκε άμεσα την ισοφάρισηΟι Reds μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, απείλησαν με τον Robertson στο 6′ και πήραν νωρίς το προβάδισμα. Ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, κι ο Wijnaldum με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Fabianski για το 1-0 στο 9′.

3ο γκολ του Ολλανδού φέτος στο πρωτάθλημα.

Δεν πρόλαβε, όμως, να το χαρεί αυτό το γρήγορο γκολ η Liverpool, αφού η West Ham είχε άμεση απάντηση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Snodgrass, ο Diop έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Alisson από κοντά, κάνοντας το 1-1 στο 12′.

Μετά την ισοφάριση που δέχτηκε, η Liverpool ανέβασε την απόδοσή της και πίεζε για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ο Salah ανάγκασε τον Fabiansky σε τρομερή απόκρουση στο 16′, ενώ ο Alexander-Arnold προσπάθησε δύο φορές να σκοράρει (31′, 38′) αλλά τα σουτ που επιχείρησε πέρασαν ελάχιστα δίπλα από την εστία του Fabiansky. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Van Dijk πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά στο 39′.

Δέχτηκε ψυχρολουσία αλλά ανέτρεψε την κατάσταση
Η Liverpool μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει το δεύτερο γκολ, έχασε ευκαιρία με τον Firmino πριν καν συμπληρωθεί το 46′ αλλά τα «σφυριά» κατάφεραν να «παγώσουν» το Anfield λίγο αργότερα.

Μετά από ωραία κυκλοφορία των παικτών της West Ham γύρω από την περιοχή της Liverpool, ο Rice έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Fornals με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-2 στο 54′, έχοντας περάσει λίγα λεπτά πριν στο παιχνίδι.

Ο Klopp δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτά που έβλεπε, γι’ αυτό πέρασε κατευθείαν στο παιχνίδι τον Oxlade-Chamberlain. Με τον 26χρονο μέσο, η Liverpool άλλαξε αμέσως εικόνα στο γήπεδο, έγινε πιο κινητική και πιο γρήγορη στις μεταβιβάσεις, και δεν άργησε να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Fabiansky πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο 61′ διώχνοντας το δυνατό ευθύβολο σουτ του Alexander-Arnold, αλλά στο 68′ έκανε μοιραίο λάθος και… κρέμασε τη West Ham.

Ο Robertson πάτησε περιοχή από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Salah μέσα στην περιοχή, και ο Αιγύπτιος έκανε το αδύναμο συρτό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Fabiansky και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-2.

Αυτό ήταν το 69ο γκολ του Salah σε 98 εμφανίσεις στην Premier League, φτάνοντας τον Luis Suarez ο οποίος είχε 69 γκολ σε 110 εμφανίσεις.

Η ισοφάριση της Liverpool έκανε ακόμα πιο γρήγορο τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Klopp να ψάχνουν απεγνωσμένα την ανατροπή, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 73′ με τον Fabiansky να… εξιλεώνεται για το λάθος του και να αποκρούει από κοντά το πλασέ του Salah και στη συνέχεια ο Firmino δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Reds είχαν αυξήσει για τα καλά την πίεση στα καρέ της West Ham και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 81′.

Ο Gomez έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Alexander-Arnold ο οποίος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, με τον Firmino να μην προλαβαίνει αλλά ο Mane που ακολουθούσε τη φάση με πλασέ από τη μικρή περιοχή υπέγραψε την ανατροπή και το 3-2 για τους κόκκινους.

2η ασίστ στο ματς για τον Alexander-Arnold και 12η συνολικά στη φετινή Premier League.

Ο Σενεγαλέζος σκόραρε ξανά στο 86′ μετά από μπαλιά του Alexander-Arnold αλλά το γκολ (ορθώς) ακυρώθηκε, καθώς, μετά από χρήση του VAR, διαπιστώθηκε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του David Moyes έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-3 στο 88′ με τον Bowen να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Alisson αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας άπλωσε το τεράστιο κορμί του και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, το σουτ του Noble από το ύψος της περιοχής κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Liverpool να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη της στη σεζόν που τη φέρνει ξανά στο +22 από τη δεύτερη Manchester City και 4 νίκες μακριά από το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Keita (Oxlade-Chamberlain 57′); Salah, Mane (Matip 90+1′), Firmino

West Ham: Fabianski; Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell; Rice, Noble, Soucek (Fornals 47′); Snodgrass (Bowen 84′), Anderson (Haller 67′), Antonio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *