Συνέρχεται και ανεβαίνει με ιστορικό Salah | West Ham 1-3 Liverpool: Match Review

Μετά την Tottenham, η Liverpool… καθάρισε και τη West Ham στο Λονδίνο (1-3), ανέβηκε στην 3η θέση της Premier League και βρίσκεται στο -4 από τη Manchester City με παιχνίδι περισσότερο. Τρομερή εμφάνιση του Salah με 2 γκολ, σκόραρε και ο Wijnaldum.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 3/2 με την Brighton (22:15) στο Anfield για την 22η αγωνιστική της Premier League.

Δύο νίκες σε διάστημα 4 ημέρων στο Λονδίνο για τη Liverpool. Σημάδι ότι συνέρχεται σταδιακά.

Μετά τη νίκη τους κόντρα στην Tottenham, οι Reds επικράτησαν με 3-1 στο London Stadium επί της West Ham, ανέβηκαν στην 3η θέση με 40 βαθμούς και βρίσκονται στο -4 από την πρωτοπόρο Manchester City, η οποία έχει παιχνίδι περισσότερο.

Ο Salah με εξαιρετική εμφάνιση και δύο υπέροχα γκολ έγραψε ιστορία με 20+ γκολ για 4η διαδοχική σεζόν, με τον Wijnaldum να πετυχαίνει το τρίτο γκολ μετά από 34 πάσες των Reds μέσα σε 1’15” – Ο Dawson μείωσε στο τέλος για τη West Ham.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!


70% κατοχή χωρίς καθαρή φάση

Ο Klopp άφησε στον πάγκο τον Firmino και ξεκίνησε με τους Salah-Origi-Shaqiri στην επίθεση, με τον Mane να μένει εκτάκτως εκτός αποστολής καθώς ένιωσε ενοχλήσεις.

Οι Reds πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και απείλησαν με το σουτ του Origi από αριστερά στη μεγάλη περιοχή να φεύγει ψηλά στο 5ο λεπτό.

Η West Ham απάντησε στο 24ο λεπτό με τον Benrahma να σουτάρει μέσα στην περιοχή αλλά ο Robertson απομάκρυνε με το κεφάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Shaqiri απείλησε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Dawson και να φεύγει κόρνερ.

Η Liverpool είχε τη συντριπτική κατοχή (70%) αλλά δεν μπορούσε να βρει τη λύση επιθετικά. Ο Origi δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο 45ο λεπτό και ο Fabiansky μπλόκαρε το σουτ του Salah στις καθυστερήσεις.


Φοβερή εμφάνιση του Salah με δύο γκολ και ρεκόρ

Οι Reds βγήκαν μπήκαν αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι η West Ham έχασε καλή ευκαιρία με τον Antonio στο 56ο λεπτό, ανέβασαν την απόδοσή τους και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα.

Ο Jones έδωσε στον Salah, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Fabiansky για το 0-1 στο 57ο λεπτό.

Η ομάδα του Moyes προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Αιγύπτιος… ξαναχτύπησε λίγο αργότερα με ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ.

Οι Reds έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση μέσα σε 13″, με τον Alexander-Arnold να αλλάζει το παιχνίδι με φοβερή μπαλιά στον κενό χώρο προς τον Shaqiri, αυτός με απίθανη 40άρα σέντρα στην περιοχή βρήκε τον Salah και ο Αιγύπτιος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-2 στο 68ο λεπτό.

Ο Salah έφτασε τα 15 γκολ του στο πρωτάθλημα φέτος και 21 συνολικά, καταρρίπτοντας ακόμα ένα ρεκόρ. Ο Αιγύπτιος γίνεται ο πρώτος παίκτης της Liverpool σκοράρει 20+ γκολ για 4η διαδοχική σεζόν μετά τον Ian Rush τη σεζόν 1984-1985.

Κάπου εκεί ουσιαστικά «κλείδωσε» η νίκη για τη Liverpool, ωστόσο το κεράσάκι στην τούρτα ήρθε από τον Wijnaldum και ήταν άκρως απολαυστικό.

Κι αυτό διότι οι παίκτες της Liverpool αντάλλαξαν 34 πάσες σε 1’15”, χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα κανείς παίκτης της West Ham, με τον Firmino να δίνει έτοιμο γκολ στον Wijnaldum για το 0-3 στο 84ο λεπτό.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Dawson στο 87ο λεπτό, με την ομάδα του Klopp να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μέσα σε λίγες μέρες στο πρωτάθλημα.


Οι συνθέσεις

West Ham: Fabianski; Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell; Rice, Soucek; Bowen (Fredericks 79′), Benrahma, Fornals; Antonio (Noble 79′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Henderson, Robertson; Wijnaldum, Milner (Jones 57′), Thiago; Salah, Shaqiri (Firmino 69′), Origi (Oxlade-Chamberlain 80′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *