Συνέντευξη στο LFC TV για τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας Liverpool στην Κύπρο (vid)

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν Head Coach της Liverpool International Academy της Κύπρου, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, φιλοξενήθηκε στο Anfield από τη Liverpool και συνομίλησε σε συνέντευξη με τον Γενικό Διευθυντή της International Academy, Andy Nicholas.

Την ευκαιρία να επισκεφτεί το Anfield, να δει παιχνίδια, να ανανεώσει την επαφή του με τους αρμόδιους της Liverpool International Academy και να γευτεί τη μαγεία του Liverpool way, είχε ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου.

Ο νεαρός Head Coach του παραρτήματος της Liverpool στην Κύπρο, παραχώρησε συνέντευξη στον Γενικό Διευθυντή της Liverpool International Academy, Andy Nicholas, η οποία αναρτήθηκε στο LFC TV, το επίσημο διαδικτυακό κανάλι του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου:

Για το τι του αρέσει περισσότερο στον ρόλο του ως Head Coach της International Academy της Κύπρου:

«Αυτόυ που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι αποτελεί πραγματικά μέρος της ομάδας της Liverpool, είναι πολύ στενή η μεταξύ μας σχέση, χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους πόρους με όλη την International Academy. Και αυτό που με εξιτάρει είναι ότι όλο αυτό μπορεί να με βοηθήσει και προσωπικά να εξελιχθώ ως Head Coach μιας Ακαδημίας. Και σίγουρα έχω ένα όνειρο ότι μπορώ να “συμμετάσχω” στη διαδρομή προς τη Liverpool, δημιουργώντας καλούς ποδοσφαιριστές και πρωτίστως χαρακτήρες, βοηθώντας στην εικόνα και στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στην Internationa Academy».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το Liverpool way:

«Σημαίνει πολλά. Αυτό που έχω δει στο Liverpool way είναι ότι πάνω απ’ όλα είναι ο χαρακτήρας, ο άνθρωπος, οι αξίες της ομάδας. Και διαπίστωσα ότι είχα αυτές τις αξίες όταν ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο ίδιος, οπότε θεωρώ ότι είναι ευκολότερο για μένα να μεταδώσω αυτές τις αξίες μέσα από την προπόνηση στα παιδιά μας και στους προπονητές μας, που πρέπει να τις απαιτούν κάθε μέρα. Η ένταση είναι επίσης σημαντικό κομμάτι του Liverpool way, κάτι που θαυμάζω και στον τρόπο που παίζει η ανδρική ομάδα και ένα στοιχείο που θέλουμε να έχει και η International Academy της Κύπρου. Όλα αυτά μαζί, λοιπόν, συνθέτουν την ιδανική Ακαδημία για μένα».

Για τις συμβουλές που δίνει σε κάποιο παιδί που ξεκινά τώρα το ποδόσφαιρο:

«Να δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες. Να προσέχουν το χρόνο, την προετοιμασία για αγώνες και προπονήσεις. Να δίνουν το 100% σε κάθε προπόνηση, κάθε προπόνηση είναι μια ευκαιρία να αποδείξεις, να βελτιωθείς, να κάνεις λάθη και να μάθεις. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στους στόχους, να είναι πιστοί στις προσπάθειες τους και σε όσα προσπαθούμε να τους δώσουμε. Στο τέλος, όλοι παίρνουν ό,τι αξίζουν. Οπότε αν έχουν τη σωστή νοοτροπία θα απολαύσουν την ανταμοιβή. Αν όχι, θα διαλέξουν άλλη διαδρομή, ανάλογα με τις προσπάθειες τους. Ειναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να δίνουν τα πάντα και να ακολουθήσουν τον δρόμο που επιλέξαμε γι’ αυτούς».

Για τους λόγους για τους οποίους ένας νεαρός παίκτης θα πρέπει να έρθει στην International Academy της Κύπρου:

«Πρώτα απ’ όλα, η διαδικασία της διαπίστευσης από την International Academy της Liverpool είναι σπουδαίο εργαλείο για τους προπονητές μας, έτσι οι γονείς μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το κάνουμε… σωστά. Επίσης τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα χτίσουν τον χαρακτήρα τους πάνω στις αξίες της Ακαδημίας. Ακόμα, τους δίνουμε όσα εφόδεια είναι εφικτό ώστε να καταφέρουν μια μέρα να ταξιδέψουν στο Liverpool, μακάρι να κάνουν και προπονήσεις εδώ, στο προπονητικό κέντρο. Επίσης, η ευκαιρία ορισμένοι από τους προπονητές της ομάδας να έρθουν στην Κύπρο για προπονήσεις με τα δικά μας παιδιά ή για κάποιο τουρνουά. Όλα αυτά αποτελούν σπουδαία κίνητρα για παίκτες και γονείς ώστε να εμπιστευτούν την Ακαδημία μας και τις προσπάθειες μας».

Για το Anfield:

«Σίγουρα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου. Η ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι, είναι εκπληκτικοί. Ηλεκτροφόρα ατμόσφαιρα. Ένα πασίγνωστο στοιχείο στον κόσμο. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος της Ακαδημίας αυτής και απολαμβάνω τις μέρες που βρίσκομαι εδώ και τα σημαντικά παιχνίδια που θα δούμε. Για παιδιά, γονείς, για τον καθένα στον κόσμο αποτελεί όνειρο να βρεθούν σε αυτό το γήπεδο. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ, είναι εκπληκτικό στάδιο, οι φίλαθλοι τρομεροί. Τι άλλο να πω;».

Για το Liverpool και το ταξίδι του στην πόλη:

«Το ταξίδι είναι φοβερό. Πήρα πολλά από την επίσκεψη μου εδώ. Συνειδητοποίησα την αυθεντικότητα, το χαρακτήρα και την κληρονομιά του συλλόγου. Η επίσκεψη μου δίνει έμπνευση και ακόμη περισσότερα εφόδεια για να δουλέψω με τα παιδιά στην Κύπρο με αυτό τον αυθεντικό τρόπο, τον Liverpool way. Η συνολική εμπειρία από το ταξίδι ήταν εκπληκτική και νιώθω ευγνώμων πραγματικά για όλα όσα μοιραστήκαμε αυτές τις ημέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *