Στο +9 και το όνειρο συνεχίζεται | Liverpool 3-1 Manchester City: Match Review

Η ασταμάτητη Liverpool πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στη Manchester City με 3-1 στο Anfield, εκτόξευσε τη διαφορά στο +9 από τους Citizens και όλα μοιάζουν πως αυτό το πρωτάθλημα δεν γίνεται να χαθεί.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, μετά το international break, το Σάββατο 23/11 (17:00) με την Crystal Palace στο Selhurst Park για την 13η αγωνιστική της Premier League.

12η αγων. Premier League

Πρωτάθλημα από Νοέμβριο δεν παίρνει κανείς αλλά αυτό που έχει καταφέρει η Liverpool φέτος, έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα σε όλη την ιστορία της, μόνο αξιοθαύμαστο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Klopp τα έκανε όλα τέλεια στο κρίσιμο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στην ομάδα του Pep και πήρε αυτό που άξιζε.

Η Liverpool επικράτησε 3-1 της Manchester City στο Anfield, σε ένα ματς με ένταση, νεύρα και ενστάσεις για το VAR από τον Pep και τη City, η οποία υποχώρησε στην τέταρτη θέση, 9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Liverpool που έφτασε αισίως τους 34 βαθμούς.

Leicester και Chelsea βρίσκονται σε δεύτερη και τρίτη θέση έχοντας από 26 βαθμούς, με τη City να είναι στους 25.

Η αρμάδα του Klopp έβγαλε για ακόμη μια φορά εικόνα απόλυτης κυριαρχίας στο χορτάρι και χάρη σε γκολ των Fabinho, Salah και Mane, πανηγύρισε μια σημαντικότατη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για τους Citizens μείωσε προσωρινά ο Bernardo Silva.

Επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα

Η City μπήκε πιο δυνατά στην αρχή του παιχνιδιού, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και πίεζε για να πετύχει εκείνη το γρήγορο γκολ, αλλά τα πράγματα άλλαξαν άρδην, σε μια φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών.

Η ομάδα του Guardiola ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Alexander-Arnold στην περιοχή, οι παίκτες του έμειναν στις διαμαρτυρίες, η Liverpool όμως συνέχισε, έβγαλε αντεπίθεση και ο Fabinho με φοβερή βολίδα εκτός περιοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Bravo, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 6′.

Οι παίκτες τα… έψαλλαν στον Oliver, ο Guardiola ήταν έξαλλος, όμως η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ο Oliver αποφάσισε πως δεν υπήρχε κάτι μεμπτό. Οριακή μοιάζει η φάση, με τη μπάλα να φαίνεται πως βρίσκει στο χέρι του Arnold, ωστόσο, αυτό που λίγοι πρόσεξαν ήταν ότι πριν καταλήξει εκεί, η μπάλα είχε βρει και στο χέρι του Bernardo Silva.

Η City έμοιαζε εντελώς αποδιοργανωμένη και βυθισμένη σε μια σύγχυση που δεν την βοηθούσε να αντιδράσει. Κι όχι μόνο δεν αντέδρασε (έχασε μια ευκαιρία με τον Sterling από κοντά στο 9′) αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ λίγα λεπτά αργότερα.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Anfield, ο Arnold βρήκε με υπέροχη μπαλιά στα αριστερά τον Robertson, αυτός με σέντρα-μοιρογνωμόνιο βρήκε στην περιοχή τον Salah κι ο Αιγύπτιος με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 13′. Τα δύο μπακ συνεργάστηκαν άψογα, με τελικό αποδέκτη τον Salah που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Aguero στο 25′ να σουτάρει και τον Alisson να αποκρούει, ενώ ο Angelino σημάδεψε το δοκάρι στο 29′.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τη Liverpool να είναι πολύ επικίνδυνη όταν έπαιρνε κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο γκολ αλλά ο Bravo σταμάτησε το κοντινό σουτ του Firmino στο 38′ και το εντυπωσιακό πλασέ του Salah στο 45′, με τον Aguero λίγο νωρίτερα να έχει καλή στιγμή να μειώσει για τη City.

Το καθάρισε από νωρίς στο δεύτερο μέρος

Οι Citizens άρχισαν το δεύτερο μέρος θέλοντας να πάρουν εκείνοι τον έλεγχο και να μειώσουν αλλά οι παίκτες της Liverpool είχαν άλλα σχέδια, και λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, το Anfield σηκώθηκε ξανά στο πόδι.

Ο Henderson έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Bravo δεν έκανε καθόλου καλό υπολογισμό και δεν βγήκε ποτέ, με τον Mane να πετυχαίνει με κοντινή κεφαλιά το 3-0 στο 51′.

Στο 53′ ο Sterling έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ αλλά ο πεσμένος Lovren πρόβαλε τόσο το πόδι του ώστε να τη διώξει κόρνερ.

Οι Reds είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά όσο περνούσε η ώρα, η City πατούσε ολοένα και περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή και απειλούσε, ώσπου στο 78′, μετά από αδράνεια στην κόκκινη άμυνα, ο Angelino έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Bernardo Silva με ωραίο σουτ στην κίνηση μείωσε σε 3-1 για τη City, με τον Klopp να ωρύεται στον τέταρτο διαιτητή για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Fabinho.

Οι Citizens ανέβασαν ρυθμό, πίεζαν αρκετά και έψαχναν κι άλλο γκολ. Στο 82′, μάλιστα, ζήτησαν ξανά πέναλτι σε χέρι του Arnold. Ο Oliver δεν έδωσε κάτι και ο Guardiola άρχισε πάλι να φωνάζει και να δείχνει χαρακτηριστικά ότι ήταν η δεύτερη φορά που δεν δίνεται πέναλτι.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, η Liverpool πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που ίσως να είναι καθοριστική για την έκβαση του πρωταθλήματος, και μια νίκη που σκόρπισε χαρά και στον Sean Cox που επέστρεψε στο Anfield σε μια μαγευτική μέρα για τον ίδιο και την ομάδα της καρδιάς του.

Από Νοέμβριο κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα. Έχουμε να ζήσουμε πολλά ακόμα μέχρι τον Μάιο.

*Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της City χαιρέτησε τους παίκτες της Liverpool, ενώ κατευθύνθηκε και προς τους διαιτητές και με σαφώς ειρωνική/σαρκαστική διάθεση, είπε στον καθένα “thank you so much”.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 61′), Wijnaldum; Salah (Gomez 87′), Mane, Firmino (Oxlade-Chamberlain 79′)

Manchester City: Bravo; Walker, Stones, Fernandinho, Angelino; Rodrigo, Gundogan, De Bruyne; Bernardo, Sterling, Aguero (Jesus 71′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *