Στο +19 για το 19ο | West Ham 0-2 Liverpool: Match Review

Η φετινή Liverpool δεν κάνει στάση πουθενά. Αυτή τη φορά πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο επικρατώντας 2-0 της West Ham στο «χρωστούμενο» ματς, εκτόξευσε τη διαφορά της στο +19 από τη Manchester City και απλά περιμένει την… απονομή!

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 1/2 με την Southampton (17:00 – Cosmote Sport 1 HD) στο Anfield για την 25η αγωνιστική της Premier League.

18η αγων. Premier League (Εξ αναβολής)

Και η Liverpool τον… χαβά της!

Καιρό τώρα υπήρχε ένας… αστερίσκος στη βαθμολογία της Premier League. Το ματς των Reds με τη West Ham είχε αναβληθεί τον Δεκέμβριο λόγω της συμμετοχής (και κατάκτησης) της Liverpool στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Κατάρ.

Η απίστευτη ομάδα του Klopp, λοιπόν, δεν… καταλαβαίνει από ημερομηνίες και νικάει όποιον βρεθεί στο διάβα της.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, η Liverpool συνέχισε την τρελή της κούρσα κερδίζοντας στο London Stadium τη West Ham (0-2), πέτυχε την 15η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται πλέον… αγκαλιά με τον τίτλο καθώς την χωρίζουν 19 ολόκληροι βαθμοί από τη Manchester City.

Με πρωταγωνιστή τον Salah (γκολ και ασίστ) και τον Oxlade-Chamberlain να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, οι Reds έφτασαν στα 41 παιχνίδια χωρίς ήττα, ξεπερνώντας έτσι την Chelsea την περίοδο 2004-05.


Με πέναλτι ο Salah έφτασε τα 66 γκολ στο πρωτάθλημα

Από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Klopp ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας. Η West Ham έπαιζε πίσω από τη σέντρα και είχε ξεκάθαρα αμυντικογενές πλάνο.

Οι Reds δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς στο 24′ με τους Firmino-Salah-Robertson να συνεργάζονται άψογα, και τον τελευταίο να πατάει περιοχή αλλά ο Fabianski τον δυσκόλεψε και το πλασέ του Σκωτσέζου δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας για κενούς χώρους, και άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα. Ο Firmino από αριστερά βρήκε τον Origi στη μικρή περιοχή, ο Diop τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Salah από τα έντεκα βήματα έκανε το 0-1 στο 35′, πετυχαίνοντας το 12ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος σκόρερ της Liverpool στη φετινή διοργάνωση.

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος έφτασε τα 66 γκολ με την κόκκινη φανέλα, ξεπέρασε τον Fernando Torres (65) και έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της Liverpool στην Premier League πίσω από τους Luis Suarez (69), Michael Owen (118), Steven Gerrard (120) και Robbie Fowler (128).


Μάλιστα, ο Αιγύπτιος έφτασε τα 66 γκολ με την κόκκινη φανέλα, ξεπέρασε τον Fernando Torres (65) και έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της Liverpool στην Premier League πίσω από τους Luis Suarez (69), Michael Owen (118), Steven Gerrard (120) και Robbie Fowler (128).

Ο Oxlade-Chamberlain «σφράγισε» τη νίκη

Τα «σφυριά» ξεκίνησαν με ευκαιρία το δεύτερο μέρος, με το συρτό σουτ του Lanzini να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Alisson στο 49′. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Liverpool απάντησε με τον Fabianski να διώχνει εντυπωσιακά την προσπάθεια από κοντά του Firmino.

Οι Reds βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγα λεπτά αργότερα, σε μια φάση που ξεκίνησε από επιθετική προσπάθεια της West Ham!

Ο Van Dijk απομάκρυνε, η Liverpool βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Henderson να βρίσκει τον Salah στη μεσαία γραμμή, κι αυτός με εξαιρετική ασίστ στον Oxlade-Chamberlain που μπήκε στην περιοχή και έκανε το 0-2 στο 52′.

Το ματς μετά το δεύτερο γκολ απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό. Η West Ham δεν τα παράτησε και απείλησε στο 55′ με τον Lanzini αλλά ο Alisson απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Οι Reds έκαναν φάσεις με τον Firmino (62′) και Origi (66′) αλλά η πιο… τρελή ευκαιρία ανήκε στην ομάδα του David Moyes.

Στο 71′ ο Rice έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Alisson απέκρουσε με γροθιές, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Alexander-Arnold παραλίγο να πετύχει τρομερό… αυτογκόλ καθώς στην προσπάθεια του να απομακρύνει, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Alisson!

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τη Liverpool, με τον Salah σε διάστημα 5 λεπτών να χάνει δύο ευκαιρίες. Στο 73′ η κεφαλιά του Αιγύπτιου μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ και στο 78′ πέτυχε το δεξί δοκάρι του Fabiansky.

Ο Alisson χρειάστηκε να κάνει μια τελευταία σπουδαία επέμβαση στο παιχνίδι, αποκρούοντας την εξαιρετική κεφαλιά του Rice στο 85′. Έτσι, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας κράτησε για 8η φορά ανέπαφη την εστία του φέτος στο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει σε 16 παιχνίδια.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Liverpool να παίρνει ακόμα μια νίκη, που σημαίνει ότι έχει επικρατήσει απέναντι σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας φέτος, κάτι που έκανε τελευταία φορά το μακρινό 1896.


Οι συνθέσεις

West Ham: Fabianski; Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell, Masuaku; Rice, Noble, Snodgrass; Lanzini (Fornals 68′); Haller

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Keita 78′), Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Oxlade-Chamberlain (Jones 86′), Wijnaldum; Salah, Origi (Fabinho 69′), Firmino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *