Στο χέρι της το ευρωπαϊκό εισιτήριο | Liverpool 1-0 Brentford: Match Review

Η Liverpool συνέχισε το νικηφόρο της σερί (6η διαδοχική νίκη), επικρατώντας με 1-0 της Brentford στο Anfield χάρη σε ιστορικό γκολ του Salah και παρέμεινε στην 5η θέση της Premier League, μειώνοντας στον έναν βαθμό την απόστασή της από την 4η Manchester United (η οποία έχει 2 ματς λιγότερα), με 3 ματς να μένουν για το φινάλε.

Επόμενο ματς για τους Reds τη Δευτέρα 15 Μαΐου (22:00) με τη Leicester στο King Power για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool συνεχίζει την ανοδική της πορεία στα τελειώματα της φετινής σεζόν, καθώς νίκησε και τη Brentford στο Anfield (1-0), πέτυχε την 6η σερί νίκη της και εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της 5ης θέσης (62 β.) έναντι της Tottenham (57 β.) με 3 ματς να απομένουν για το φινάλε της Premier League.

Ο Salah πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με το οποίο ο Αιγύπτιος έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία με χρυσά γράμματα με τη φανέλα της Liverpool, καθώς έφτασε τα 100 γκολ στο Anfield και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει για 9ο σερί παιχνίδι εντός έδρας.


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν

36η αγωνιστική: Leicester – Liverpool / Δευτέρα 15 Μαΐου 22:00
37η αγωνιστική: Liverpool – Aston Villa / Σάββατο 20 Μαΐου 17:00
38η αγωνιστική: Southampton – Liverpool / Κυριακή 28 Μαΐου 18:30

Οι Reds ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς, έκλεισαν την Brentford στα καρέ της και κατάφεραν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα. Στο 13ο λεπτό, ο Fabinho βρήκε με ωραία κάθετη τον van Dijk, αυτός έκανε κεφαλιά-πάσα στον Salah και ο Αιγύπτιος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

https://twitter.com/vartatico/status/1654889955217252355

Αυτό ήταν το 100ό γκολ του Salah στο Anfield και έγινε ο πρώτος παίκτης στα 131 ιστορία του κλαμπ που σκοράρει σε 9 διαδοχικά εντός έδρας ματς.

Η ομάδα του Klopp συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας γρήγορα το δεύτερο γκολ και έφτασε κοντά στο 29ο λεπτό, αλλά μετά από ωραία μπαλιά του Alexander-Arnold, ο Nunez δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Brentford ανέβασε ρυθμούς και σκόραρε στο 42ο λεπτό με τον Mbeuma, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR.

Οι Reds έχασαν μεγάλη ευκαιρία στην έναρξη του δευτέρου μέρους για το 2-0. Στο 53ο λεπτό ο Jota βρέθηκε στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Gakpo δεν κατάφερε να βρει σωστά την μπάλα, ενώ στο 78ο λεπτό ο Alexander-Arnold έκανε το σουτ αλλά ο Raya έδιωξε σε κόρνερ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Klopp να κάνει 4 αλλαγές από το 65ο μέχρι το 82ο λεπτό για να «φρεσκάρει» την ομάδα του (μία από αυτές ο Κώστας Τσιμίκας αντί του Άντι Ρόμπερτσον).


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 81′), Fabinho, Jones (Milner 81′), Gakpo, Salah, Jota (Henderson 72′), Nunez (Diaz 65′)

Brentford: Raya; Zanka, Mee, Pinnock; Hickey, Janelt, Jensen, Onyeka, Henry; Mbeuma, Toney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *