Στο τέλος δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί | Bayern Munich 1-3 Liverpool: Match Review

Με δύο γκολ του υπερηχητικού Μανέ και ένα του γίγαντα Φαν Ντάικ, η Λίβερπουλ άλωσε την Αλιάνζ Αρένα, πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και με τον πλέον εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στους 8 του Champions League. Την Παρασκευή (13:00) η κλήρωση.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή με τη Φούλαμ (17/3, 16:15 – Cosmote Sport 1 HD) στο Κρέιβεν Κότατζ για την 31η αγωνιστική της Premier League.

Φάση των 16, Uefa Champions League (επαναληπτικός)

Κάποιοι έλεγαν ότι είναι καλύτερο για τη Λίβερπουλ να θυσιάσει το Champions League τη φετινή σεζόν. Εκείνη όμως έδειξε ότι είναι καλύτερο να κάνεις μεγάλα όνειρα. Και μερικές φορές αυτά τα μεγάλα όνειρα φέρνουν και μεγάλες νίκες. Όπως αυτή εδώ που είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους τους αμφισβητίες αυτού του κόσμου.

Η Λίβερπουλ με έναν καταπληκτικό Μανέ (δύο γκολ) και ένα γκολ από τον ηγέτη και γίγαντα Φαν Ντάικ, επικράτησε 3-1 μες το σπίτι της Μπάγερν Μονάχου και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Μάτιπ πέτυχε αυτογκόλ δίνοντας ελπίδες στους Γερμανούς που ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο αλλά η Λίβερπουλ ήταν καταφανώς ανώτερη στο παιχνίδι και δίκαια πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μετά και την πρόκριση της Λίβερπουλ, έχουμε…  αγγλική επέλαση στο Champions League, καθώς για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, τέσσερις αγγλικές ομάδες φτάνουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ).

Γκολάρα ο Μανέ, στιγμή αδράνειας και αυτογκόλ ο Ματίπ

Η Μπάγερν ξεκίνησε με παιχνίδι κατοχής και είχε έλεγχο του ρυθμού στα πρώτα λεπτά, ενώ η ομάδα του Κλοπ πίεζε ψηλά για να κρατήσει όσο πιο μακριά γινόταν τους Γερμανούς από την περιοχή τους.

Οι Reds απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Φιρμίνο να επιχειρεί ένα πολύ καλό σουτ στο 25′ αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ. Ένα λεπτό αργότερα η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Φαν Ντάικ να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Μανέ, αυτός κατέβασε υπέροχα, έκανε τρομερό πίβοτ στον Νόιερ που είχε βγει στα όρια της μεγάλης περιοχής, έφυγε από την άλλη μεριά και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 στο 26′!

Η Μπάγερν προσπαθούσε να επιτεθεί και άφηνε κενούς χώρους πίσω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Λίβερπουλ και έβγαζε γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Μανέ έδωσε στον Ρόμπερτσον, ο νεαρός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από τα αριστερά με τον Νοίερ να διώχνει σε κόρνερ.

Οι Γερμανοί, χωρίς να πιέσουν ιδιαίτερα, αξιοποίησαν την ταχύτητα του Γκνάμπρι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο. Ο 23χρονος Γερμανός έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μάτιπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 στο 38′.

Δυναμίτης ο Φαν Ντάικ, σφραγίδα-πρόκρισης ο Μανέ

Η Λίβερπουλ έβρισκε περισσότερους χώρους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ωστόσο τα λάθη κι από τις δύο ομάδες ήταν αρκετά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ρυθμός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Οι Reds απείλησαν με σουτ του Σαλάχ στο 50′ και τον Νόιερ να αποκρούει, με την Μπάγερν να απαντά στις ευκαιρίες δέκα λεπτά αργότερα, με τον Γκνάμπρι να γυρίζει επικίνδυνα στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα όμως πέρασε από τον Λεβαντόφσκι που δεν πρόλαβε να της αλλάξει πορεία και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Κόβατς έψαχνε τρόπο να κάνει πιο λειτουργική την ομάδα του, πέρασε στο παιχνίδι τον Κομάν, αλλά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε τις λύσεις και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ, σαν πραγματικός γίγαντας, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ κάνοντας το 1-2 στο 69′!

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Ολλανδού στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του με τη Λίβερπουλ.

Τα δεδομένα είχαν πλέον αλλάξει. Η Λίβερπουλ είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και η Μπάγερν έψαχνε δύο γκολ για να προκριθεί. Η ομάδα του Κλοπ άγγιξε και τρίτο γκολ στο 75′ αλλά ο Σαλάχ έκανε τα πάντα μόνος του, δεν έδωσε στον αμαρκάριστο Μανέ που είχε ανέβει και ο Ζίλε τον έκοψε την τελευταία στιγμή, ενώ και ο Φιρμίνο απείλησε με μακρινό σουτ στο 80′ αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Νόιερ.

Οι Γερμανοί είχαν ευκαιρία με τον Ρενάτο Σάντσες να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει άουτ, ο Κόβατς πριν το 80′ είχε συμπληρώσει τις αλλαγές του, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά η Λίβερπουλ σκόραρε και τρίτη φορά μέσα στο Μόναχο. Μπορεί ο Σαλάχ να υπερέβαλε σε κάποιες φάσεις στο παιχνίδι και να μην έκανε τη σωστή επιλογή, όμως έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα με το εξωτερικό στον Μανέ, κι ο Σενεγαλέζος με υπέροχη κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι τον Νόιερ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 και έτσι οι Reds πέρασαν πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72′ Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες (79′ Σάντσες), Ριμπερί (61′ Κομάν), Ναμπρί, Λεβαντόβσκι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (13′ Φαμπίνιο), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (Οριζί), Μανέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *