Στο πειρατικό ήταν και ο… Bobby Firmino

Μια υπέροχη, από τις πολλές υπέροχες, νύχτα Champions League στο Anfield. Νύχτα και Anfield τείνουν να δίνουν το αποτέλεσμα «υπέροχη» σε κάθε περίπτωση όσο ο συνδυασμός επαναλαμβάνεται. Η PSG κάτω, το Anfield εκρήγνυται, ο Firmino μπαίνει σε ένα… καλτ πειρατικό.

Οι 2.600 κόσμου των Παριζιάνων στην Anfield Road ήταν θερμοί και διασκεδαστικοί, μέχρι που στο 2-2 άρχισαν να παριστάνουν με χειρονομίες δάκρυα στα μάτια – και καλά – των φιλάθλων της Liverpool. Δεν σφύριξε ο Cakir, όχι… Και το τελευταίο σφύριγμα του Τούρκου διαιτητή, 10 λεπτά μετά, ήταν το έναυσμα για… τσακίρ κέφι (έπρεπε να το κάνω κι εγώ κάπου αυτό το βαρετό λογοπαίγνιο). Η Liverpool προσέθεσε μια ακόμα χρυσή σελίδα στο τεράστιο βιβλίο της και είναι χρυσή όχι επειδή οδήγησε σε ένα σπουδαίο κατόρθωμα αλλά επειδή ήταν ξεχωριστή, κατά τον «Liverpool τρόπο». Η σελίδα αυτή, δηλαδή, θα ήταν χρυσή μόνο σε ιστορίες και βιβλία όπως αυτό της Liverpool, γιατί σε αυτά ενδύεται με αυτό το ιδιαίτερο νόημα της…

Με τον Neymar να έχει δηλώσει πως «η Liverpool δεν θα τερματίσει στην τετράδα της Premier League» και με τον Tuchel να διατυμπανίζει ότι δεν φοβάται το Anfield, τα πρώτα 15 λεπτά της σημερινής αναμέτρησης έδωσαν στον καθένα την αίσθηση πως η αποψινή (σ.σ χθεσινή) τουλάχιστον Liverpool, δεν μπορούσε όχι απλώς να χάσει αλλά και να πάρει οτιδήποτε λιγότερο από νίκη κόντρα στην αποψινή τουλάχιστον PSG. Το σκαστό σουτ του van Dijk, το σουτ του Milner εκτός περιοχής και εκείνο του Mane, καταλήγοντα όλα εύκολα ή δύσκολα σε αποκρούσεις του Areola, τα πολλά κλεψίματα, ο καταιγιστικός τρόπος pressing, τα 7 κόρνερ στα πρώτα 14 λεπτά, προμήνυαν πως οι παίκτες του Jurgen Klopp βρίσκονταν σε τρομερή βραδιά. 

Η PSG σημείωσε την πρώτη της ευκαιρία στο 16′, με διπλή απόκρουση του Alisson σε προσπάθειες των Neymar και Cavani, ενώ ο Thomas Tuchel αποφάσισε να ενεργοποιήσει την ασφάλεια του 3-4-3 (αντί για το αρχικό 4-3-3), μήπως και φέρει μια ισορροπία στο παιχνίδι που είχε γύρει προς την εστία της ομάδας του. Επιθετικά, οι Παριζιάνοι παρέμεναν, όμως, αδρανείς, με τις προσπάθειες του να αποσωβούνται άνετα χάρη στο εξαιρετικό στήσιμο και τις τοποθετήσεις των Reds, καθώς και την επιλογή του Klopp να κρατήσει χαμηλά τον Robertson ώστε να μην δοθούν χώροι στον Mbappe. 

Ο Mane προειδοποίησε στο 25′ με υπέροχο άδειασμα στον Neymar και άστοχο σουτ, με το 1-0 να έρχεται στο 30ό λεπτό: η σέντρα του Alexander-Arnold πέρασε από όλους, κατέληξε απέναντι στον Robertson, ο οποίος επανέφερε τη μπάλα στην περιοχή σε πρώτο χρόνο, βρίσκοντας το κεφάλι του Sturridge. O DS την έστειλε πίσω από τον Areola, για να τρέξει να χορέψει το γνωστό χορό του μπροστά στο Kop.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει και, αφού απέφυγε την ισοφάριση στο 34′, μετά το άστοχο σουτ του Mbappe κατόπιν κομπίνας σε κόρνερ που τον έβγαλε ολομόναχο στο ύψος του penalty, κατάφερε να κερδίσει την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Wijnaldum από τον Bernat. Ο Milner ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0! 

Από το πουθενά, ωστόσο, στο 39′ ο Meunier μείωσε σε 2-1, ξαναβάζοντας τη PSG στο παιχνίδι, σε μια φάση που πάντως επηρέασε λίγες στιγμές πριν ο Cavani, όντας σε θέση offside.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να βρει ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κρατούν και τις δυνάμεις τους για αργότερα. Στο 57ο λεπτό, η Liverpool βρήκε τρίτο τέρμα, με τον Salah, το οποίο όμως ορθώς ακυρώθηκε από τον Cekir για foul του Sturridge που προηγήθηκε, στον Areola.

Όποτε οι δύο αντίπαλοι ξεχνούσαν την κούραση, βλέπαμε απολαυστική μπάλα, με περιόδους απίστευτου momentum και για τους δύο. Ο Mane έχασε τρομερή ευκαιρία στο 81′, όταν ξεπέρασε κάθε αντίπαλο που βρήκε και από πολύ πλάγια θέση νικήθηκε κατά τύχη από το (γόνατο του) Areola. Και οι Γάλλοι τιμώρησαν την αστοχία αυτή, όταν στο 82′, μετά από τραγική λάθος πάσα του Salah, ο Neymar έβγαλε την PSG σε άμεση κόντρα και, παρά το κόψιμο του VvD, η μπάλα κατέληξε στον Mbappe που δεν έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει τον Alisson για το 2-2 και την ισοφάριση.

Εκεί ήταν που οι τακτικές θυσιάστηκαν στο βωμό της ανάγκης για νίκη (Liverpool), αφενός, και της ευκαιρίας για απρόσμενη νίκη (PSG), αφετέρου. Στο 86′, ύστερα από κόντρα σε απευθείας εκτέλεση foul του TAA, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, ενώ από την αντεπίθεση των Γάλλων που ακολούθησε το κόρνερ της Liverpool, ο van Dijk βρέθηκε απρόσμενα στην πιο κατάλληλη θέση, ώστε το σουτ – σε ανοιχτό πεδίο – του Draxler να χτυπήσει πάνω του αντί να καταλήξει στα δίχτυα των Reds.

Τελικά, και ενώ ο Mbappe πήγε να ξεφύγει σε άλλη μια αντεπίθεση μετά από κόρνερ της Liverpool στο 91′, διδάχθηκε τι σημαίνει άμεσο transition, αφού Henderson και Gomez του έκλεισαν κάθε δίοδο, με τον τελευταίο να του κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή της PSG. Η ύστερη συνεργασία του με τον επίσης πρωθημένο λόγω του κόρνερ van Dijk, οδήγησε τη μπάλα στα πόδια του Firmino στη γωνία της περιοχής. Ο Βραζιλιάνος προσποιήθηκε και τελικά εκτέλεσε με δυνατό δεξί διαγώνιο σουτ, νικώντας τον Areola για το 3-2, εκτινάσσοντας το Anfield και προκαλώντας φτέρνισμα στον Thomas Tuchel, ο οποίος χάνει ακόμα ένα παιχνίδι στο Anfield στις καθυστερήσεις! 

Ο Bobby πανηγύρισε (ναι, δεν το περιμέναμε) κλείνοντας το αριστερό του μάτι, το οποίο σχεδόν έβγαλε το σαββατοκύριακο ο Verthogen, και το οποίο αποτέλεσε την αιτία της μη εξ αρχής διαθεσιμότητας του στη σημερινή αναμέτρηση. 

Στο πειρατικό ήταν και ο Bobby Firmino… 

Ήταν μια σπουδαία νίκη για τη Liverpool, που τη φέρνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του τρίτου ομίλου, μετά τη λευκή ισοπαλία στο Βελιγράδι, μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Napoli. Η Liverpool πετυχαίνει το 6/6 στην αρχή της σεζόν για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1962/63! 

Liverpool: Alisson – Alexander Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah (84′ Shaqiri), Sturridge (70′ Firmino), Mane (90+2′ Fabinho).

PSG: Areola – Meunier, Silva, Kimpebe, Bernat – Marquinhos, Rabiot, Di Maria (79′ Choupo Moting), Mbappe, Neymar, Cavani (79′ Draxler).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *