Στους «8» του FA Cup με Minamino οδηγό | Liverpool 2-1 Norwich: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 2-1 της Norwich στο Anfield χάρη σε δύο γκολ του Minamino και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup – Βασικός με φουλ 90λεπτο ο Κώστας Τσιμίκας.

Επόμενο ματς για τους Reds το Σάββατο (5/3, 19:30 – Cosmote Sport 1) με τη West Ham στο Anfield για την 28η αγωνιστική της Premier League.

Με φόρα από την κατάκτηση του Carabao Cup (αλλά και με πολλές αλλαγές), η Liverpool πήρε τη νίκη στο Anfield με 2-1 κόντρα στη Norwich και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του FA Cup.

Τα δύο γκολ των Reds πέτυχε ο Minamino (ο Rupp προσωρινά μείωσε για τη Norwich), με τον Κώστα Τσιμίκα (που ξεκίνησε βασικός) να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι και να έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ του Ιάπωνα.

Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τη Liverpool, κάτι που είχε να συμβεί από το 2007.


Ο Minamino… το πήρε πάνω του

Ο Klopp έκανε 10 αλλαγές σε σχέση με τον τελικό του Carabao Cup κόντρα στην Chelsea, ξεκινώντας τον Τσιμίκα στα αριστερά της άμυνας, ενώ Origi, Jota και Minamino αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα. Από την άλλη, ο Δημήτρης Γιαννούλης πήρε φανέλα βασικού για τη Norwich.

Οι Reds πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και απείλησαν με τους Oxlade-Chamberlain (8′), Jones (9′) και Henderson (15′), οι οποίοι δεν βρήκαν εστία. Η Norwich απάντησε στις ευκαιρίες στο 16ο λεπτό με τον Pukki να κάνει το σουτ από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Alisson.

Η πίεση της Liverpool καρποφόρησε πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, καθώς στο 27ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Origi, ο οποίος έδωσε έξυπνα στον Minamino κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Ιάπωνας… ξαναχτύπησε 12 λεπτά αργότερα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα από αριστερά, οι αμυντικοί της Norwich δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, αυτή έφτασε στον Minamino, ο οποίος με τρομερό σουτ από τα δεξιά της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 39ο λεπτό.


Ο Rupp έβαλε ξανά τη Norwich στο παιχνίδι, αλλά η πρόκριση πήγε στους Reds

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο, απειλώντας στο 46ο λεπτό με τον Sargent να μην βρίσκει εστία.

Στο 51ο λεπτό, το σουτ του Oxlade-Chamberlain κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Τσιμίκας επιχείρησε να σκοράρει από τα αριστερά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η Norwich άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να μειώσει στο 76ο λεπτό. Ο Rupp έκανε ωραία κίνηση και με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Alisson για το 2-1, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Μάλιστα, στο 85ο λεπτό η Norwich έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Alisson απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Rowe από τα αριστερά στην περιοχή.

Η Liverpool έχασε ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ με τον Diaz στο 87ο λεπτό, κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του FA Cup.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Milner, Gomez, Konate, Tsimikas; Henderson (Morton 60′), Oxlade-Chamberlain, Jones (Elliott 46′); Minamino, Jota (Diaz 84′), Origi (Mane 84′)

Norwich: Krul; Byram, Zimmermann, Gibson, Giannoulis; Normann (Gilmour 60′), Rupp, Lees-Melou; Placheta (Sargent 46′), Rashica (Rowe 60′), Pukki (Dowell 60′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *