Στα μαχαίρια Bobby Duncan και Liverpool! Μπαράζ tweet από τον Ατζέντη του – Τι απάντησε η Liverpool!

Σε θερμή αντιπαράθεση έχουν έρθει τις τελευταίες ώρες ο νεαρός σταρ της Liverpool Bobby Duncan, με τη διοίκηση της ομάδας, με τον ατζέντη του 18χρονου να αναρτά επίσημη ανακοίνωση και τη Liverpool να απαντά!

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, όταν ο Bobby Duncan όντας δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του, ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Michael Edwards ήταν ξεκάθαρος πως η Liverpool δεν ψάχνει ομάδα για να δανείσει τον Bobby, αλλά μόνο να τον πουλήσει. Τέτοια πρόταση δεν ήρθε ποτέ, και έτσι φτάσαμε στα σημερινά γεγονότα, με τον παίχτη να αφαιρεί όλες τις φωτογραφίες που έχουν σχέση με τη Liverpool από το προφίλ του και να tweet-άρει μια μαύρη εικόνα.

Εν συνεχεία, ο ατζέντης του Bobby Duncan, Said Rubie, ο οποίος παλιότερα έχει κατηγορηθεί για ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια στο twitter, αλλά είχε δεχτεί και τιμωρία από την αγγλική ομοσπονδία, έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα τις προηγούμενες εβδομάδες σχετικά με το μέλλον του Bobby Duncan στη Liverpool. Σήμερα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σχετικά με τη συμπεριφορά της Liverpool και του τεχνικού διευθυντή Michael Edwards. Λίγους μήνες νωρίτερα, πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς, ο Bobby είχε συνατήσεις με τα άνω κλιμάκια του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή της Ακαδημίας, Alex Inglethorpe. O Bobby δεν ήταν χαρούμενος στη Liverpool για διάφορους λόγους, και ο Alex μας προσκάλεσε να βρούμε προσφορές για την αποχώρηση του Bobby Duncan. Για έναν παίχτη με μηδενική συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, κανένας σύλλογος δεν ήταν προετοιμασμένος να πληρώσει ένα εντελώς λογικό ποσό μεταγραφής για έναν παίχτη που απέκτησαν για 200.000 λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Με αυτό στο μυαλό μας μπορέσαμε να βρούμε συλλόγους που ήταν προετοιμασμένοι να πάρουν τον Bobby δανεικό ώστε να επενδύσουν χρόνο και προσπάθεια σε αυτόν, και πιθανώς να τον αποκτήσουν με option αγοράς στα 1.5 εκατομμύρια λίρες, το οποίο είναι ένα πολύ καλό deal για έναν παίχτη που δε θα αγωνιστεί ποτέ στην πρώτη ομάδα της Liverpool και που δε θέλει να βρίσκεται εκεί. Ο σύλλογος και ο Michael Edwards, μας έκαναν ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο deal δε θα προχωρήσει. Οπότε τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου δουλέψαμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να φέρουμε ένα deal δανεισμού με υποχρέωση αγορά αν ο παίχτης αγωνιστεί τουλάχιστον 5 φορές ως βασικός, με μεγαλύτερο ποσό από πριν και ρήτρα ποσοστού μεταπώλησης για τη Liverpool. Ο Michael Edwards ωστόσο ήταν και πάλι αρνητικός, καθώς η αντίληψή του ήταν ότι ο Bobby δε θα αγωνιζόταν ποτέ ως βασικός, και δε μίλησε ούτε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας μιας και πίστευε πως μπορούν να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί. Αν δεν πιστεύεις στον παίχτη και έχεις την εντύπωση ότι δε θα αγωνιστεί ποτέ στη Liverpool, τότε γιατί να τον κρατάς έτσι;».

«Αφήνοντάς τα όλα αυτά στην άκρη, ο αληθινός λόγος που ο Bobby δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της U23 κόντρα στη Southampton τη Δευτέρα, είναι λόγω του ότι έχει υποστεί βαθιά ψυχική οδύνη απ’όλη την πίεση υπό την οποία τον έχει θέσει ο σύλλογος. Πίεση λόγω του γεγονότος πως του είπαν ότι μπορεί να φύγει, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τη στάση τους ώστε να τον αναγκάσουν να μείνει χωρίς τη θέλησή του. Δεν είναι μόνο ο μισθός του πολύ μικρός, αλλά είναι και στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Liverpool, και η ομάδα έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα τον ανανεώσουν. Ο Bobby δεν έχει βγει από το δωμάτιό του εδώ και 4 μέρες, και δε θέλει με τίποτα να επιστρέψει στη Liverpool. Η μόνη μου ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η ψυχική υγεία του Bobby και να είναι αυτός καλά. Τα ανώτερα κλιμάκια της Liverpool δεν ενδιαφέρονται για τίποτα από αυτά, και έχουν τραβήξει το θέμα τόσο πολύ που μάλιστα είπαν πως θα τιμωρήσουν τον Bobby και θα τον αναγκάσουν να παραμείνει στο σύλλογο μέχρι τον Ιανουάριο για να του “δώσουν ένα μάθημα”».

«Αυτή δεν είναι αξιοπρεπής συμπεριφορά για ένα σύλλογο με τόσο πλούσια ιστορία, και έναν από τους καλύτερους παίχτες στην ιστορία του αθλήματος, τον Steven Gerrard του οποίου ο Bobby τυχαίνει να είναι ξάδερφος. Είναι πραγματικά λυπηρό το ότι η Liverpool θα παραμείνει ατιμώρητη για το ψυχολογικό bullying στον Bobby και για το γεγονός πως θα καταστρέψουν τη ζωή ενός νεαρού παιδιού. Μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει εκεί, ενώ ο μισθός του είναι τόσο μικρός που καμιά τιμωρία δε θα έχει μεγάλη διαφορά. Σε μια τέτοια κατάσταση αυτό που προέχει είναι η υγεία των παιχτών, και ο Michael Edwards το έχει αγνοήσει αυτό τελείως λόγω της ξεροκεφαλιάς του, ενώ έφτασε μέχρι και να αποκαλέσει τον Bobby ευέξαπτο, ενώ στην πραγματικότητα το παλικάρι έχει πραγματικό, ψυχολογικό πρόβλημα από αυτό το γεγονός και πραγματικά προσεύχομαι να μην τύχει σε κανέναν άλλο νεαρό παίχτη».

Όπως είναι φυσιολογικό, η ανακοίνωση προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, με πρώην παίχτες της ομάδας μας όπως ο Jamie Carragher να έρχονται σε θερμή αντιπαράθεση με τον Said Rubie. 

Αντίδραση υπήρξε όμως και από την ομάδα μας, με τον εκπρόσωπο τύπου της Liverpool να βγάζει την εξής ανακοίνωση:

«O ποδοσφαιρικός σύλλογος της Liverpool είναι ενήμερος και απογοητευμένος από τα φαιδρά σχόλια και τις κατηγορίες χωρίς καμία βάση που έχουν αναρτηθεί στα social media σχετικά με έναν από τους παίχτες μας. Καθώς τα συμφέροντα του παραπάνω παίχτη δεν εξυπηρετούνται καλύτερα από ανακριβείς εικασίες, φλεγμονώδεις δηλώσεις ή δημίσιο λόγο, δε θα πραγματοποιήσουμε περαιτέρω σχόλια. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με τον παίχτη ώστε να βρούμε λύση που να εξυπηρετεί το καλύτερο συμφέρον όλων των εμπλεκομένων».

Το “δράμα” του Bobby Duncan αναμένεται να συνεχιστεί, μείνετε συντονισμένοι στο site μας για όλες τις εξελίξεις! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *