Στάθηκε στο ύψος της αλλά υποκλίθηκε στον Μέσι | Barcelona 3-0 Liverpool: Match Review

Η Λίβερπουλ στάθηκε όρθια στο Καμπ Νου, έπαιξε χωρίς φόβο και με περίσσιο θάρρος αλλά δεν έβρισκε στόχο και η Μπαρτσελόνα, με ηγέτη τον Λίο Μέσι (2 γκολ) και τον Σουάρες να ανοίγει το σκορ, νίκησε 3-0 κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό της Μαδρίτης.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 4/5 (21:45 – Cosmote Sport 1 HD) με τη Νιουκάστλ στο St. James’ Park για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Ημιτελικά Uefa Champions League

Μπορεί να είσαι καλύτερος (στα σημεία) από την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να την είχες περιορίσει για ένα διάστημα και να την απειλούσες. Μπορεί να στάθηκες στο ύψος σου μέσα στο Καμπ Νου και να την ανάγκασες να παίξει κυνικά.

Αλλά μετά έρχεται ο Λιονέλ Μέσι. Και τα πάντα καταρρέουν μπροστά στη συνειδητοποίηση του μεγαλείου αυτού του υπερ-παικταρά.

Οι παίκτες του Κλοπ δεν έπαιξαν καθόλου φοβισμένα στο Καμπ Νου, πίεσαν, είχαν κατοχή της μπάλας ανά διαστήματα, έκαναν ευκαιρίες αλλά δύο γκολ του Μέσι (το δεύτερο με ασύλληπτο φάουλ) και ένα του Σουάρες, η Μπαρτσελόνα, χωρίς να είναι καταφανώς καλύτερη στο γήπεδο, επικράτησε 3-0 της Λίβερπουλ και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League.

Μίλνερ, Μανέ και Σαλάχ είχαν τις ευκαιρίες τους αλλά οι άστοχες επιλογές τους στοίχισαν στη Λίβερπουλ η οποία προφανώς και ψάχνει ένα θαύμα για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.


Την πλήγωσε ο πρώην

Ο Κλοπ άφησε στον πάγκο τον Φιρμίνο που δεν είχε ξεπεράσει πλήρως τον μυϊκό του τραυματισμό, έβαλε ως “ψευτοεννιάρι” τον Βαϊνάλντουμ και είδε την ομάδα του να ξεκινάει δυνατά στο ματς και να πιέζει ψηλά, βγάζοντας περισσότερη ενέργεια, με τον ρυθμό να είναι εξαιρετικά γρήγορος και η μπάλα να πηγαίνει συνεχώς πάνω-κάτω.

Ο Κουτίνιο έκανε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι με τον Άλισον να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα στο 15′. Λίγο αργότερα, ο Κεϊτά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε και οι Καταλανοί δεν άργησαν να πετύχουν το πρώτο τους γκολ. Ο Άλμπα βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σουάρες κι ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης της Λίβερπουλ με ιδανική προβολή από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 στο 26′.

Μετά τον τραυματισμό του Κεϊτά άλλαξε κάπως η εικόνα του αγώνα στο υπόλοιπο του ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα πήρε την κατοχή της μπάλας και έγινε πιο επικίνδυνη στους χώρους που άφηνε η Λίβερπουλ πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο, ενώ οι Reds ήταν επικίνδυνοι από την αριστερή τους πλευρά με τους Ρόμπερτσον και Μανέ να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 35′ ο Μανέ βρέθηκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε κοντά στο σημείο του πέναλτι δεν ήταν καλό με την μπάλα να περνάει ψηλά, ενώ ούτε το σουτ του Μίλνερ βρήκε στόχο στο 38′.

Ο Τερ Στέγκεν κράτησε όρθια την Μπάρτσα κι ο Μέσι πήρε το… ραβδί του

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα. Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, έπαιζε πιο παθιασμένα και είχε καλύτερες τοποθετήσεις, ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Τερ Στέγκεν έκανε τη μία απόκρουση μετά την άλλη, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

Στο 46′ έδιωξε το σουτ του Μίλνερ μέσα από την περιοχή, στο 53′ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το ωραίο σουτ του Σαλάχ, ενώ μπλόκαρε την μπάλα και στο πλασέ στην κίνηση του Μίλνερ στο 58′.

Τρεις καλές φάσεις για τους Reds που πίεζαν τους Καταλανούς, είχαν συνεχώς την κατοχή της μπάλας, με τον Μέσι από πλευράς γηπεδούχων να μην έχει στηρίγματα για να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Άλισον.

Αλλά είναι ο Μέσι. Κι επειδή είναι ο Μέσι, μπορεί να κάνει τα πάντα. Ακόμα και το πιο απίθανο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί το μυαλό σου. Ο Αργεντινός έβλεπε την ομάδα του να δέχεται πίεση και αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

Κι όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν αποφασίζει να το πάρει πάνω του…

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση της στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέσι πήρε την μπάλα, κινήθηκε ανάμεσα στις γραμμές, εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους στην άμυνα, προσπάθησε να βρει κάθετα τον Ρομπέρτο, η μπάλα έφτασε στον Σουάρεζ που σημάδεψε από κοντά το οριζόντιο δοκάρι αλλά ο Μέσι ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και σε κενό τέρμα πέτυχε το 2-0 στο 75′.

Το σόου δεν είχε τελειώσει ακόμα. Μπορεί να μη βρήκε τις κατάλληλες ευκαιρίες για να απειλήσει τον Άλισον αλλά είπαμε, ο Μέσι είναι από άλλον πλανήτη κι αυτό το επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά με μια αριστοτεχνική φαουλάρα από τα 27 μέτρα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το τείχος και να καταλήγει στο παραθυράκι του Άλισον για το 3-0 στο 82′.

Όλα θα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορετική τροπή στη ρεβάνς αν ο Ράκιτιτς δεν είχε διώξει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φιρμίνο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σαλάχ, από θέση βολής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Και η Μπαρτσελόνα, βέβαια, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με τον Ντεμπελέ να μην καταφέρνει να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Καταλανών.

Το κοινό παραληρεί, φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Αργεντινού και καλά κάνει. Η Λίβερπουλ στάθηκε στο ύψος της αλλά τελικά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα, το μεγαλείο και το αδιανόητο ταλέντο του καλύτερου παίκτη του κόσμου.

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Άλμπα, Ρομπέρτο (90′ Αλενιά), Βιδάλ, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60′ Σεμέντο), Σουάρες (90′ Ντεμπελέ), Μέσι

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (85′ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Κεϊτά (24′ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *