Σκέψεις για περικοπή/αναστολή μισθών ύψους 30% σε όλες τις ομάδες της PL

Στην ανακοίνωση της μετά τη συνάντηση μετόχων και συλλόγων, η Premier League γνωστοποίησε πως εξετάζει το ζήτημα της συνολικής, συνδυασμένης περικοπής και αναστολής χρηματικών απολαβών ύψους 30% για όλους τους παίκτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (03/04), οι μέτοχοι και οι σύλλογοι της Premier League συνεδρίασαν για να αναζητήσουν λύσεις σε αρκετά φλέγοντα ζητήματα που προκάλεσε η αναβολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών το ζήτημα της επανέναρξης (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ), αλλά και αυτό της διαχείρισης των λογαριασμών εν μέσω διακοπής, και πιο συγκεκριμένα της διαχείρισης των μισθών των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά, το κομμάτι της ανακοίνωσης που αφορά τους μισθούς:

«Υπό το πρίσμα ουσιωδών και συνεχών απωλειών για τη σεζόν 2019/20 από το χρονικό σημείο της αναβολής των αγώνων και έπειτα, και με σκοπό την προστασία της εργασίας σε όλο το φάσμα του επαγγελματικού παιχνιδιού, οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν ομόφωνα να συμβουλευτούν τους ποδοσφαιριστές τους αναφορικά με τον συνδυασμό περικοπών και αναστολής πληρωμών υπό όρους, ύψους 30% των ετησίων απολαβών τους.

Η παραπάνω οδηγία θα παραμείνει υπό συνεχή εξέταση όσο οι συνθήκες αλλάζουν.

Η Λίγκα θα παραμείνει σε τακτική επικοινωνία με την PFA (σ.σ. τον αγγλικό σύνδεσμο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, τον αντίστοιχο ΠΣΑΠ), η οποία θα συνέλθει στην αυριανή (04/04) διάσκεψη ανάμεσα στη Λίγκα, τους παίκτες και τους εκπροσώπους αυτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *