Σκέτη απόλαυση | Burnley 0-3 Liverpool: Match Review

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα και το εμπόδιο της Μπέρνλι στο Turf Moor (3-0) έκανε το 4×4 και παρέμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ρεκόρ με 13 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και με τα 50 γκολ του Φιρμίνο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, το Σάββατο 14/9 (14:30) με τη Νιουκάστλ στο Άνφιλντ για την 5η αγωνιστική της Premier League.

4η αγων. Premier League

Ένας υπέροχος Αύγουστος (με μόνη εξαίρεση το Community Shield) έκλεισε για τους Reds με τον ιδανικότερο τρόπο.

Η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 3-0 στο Turf Moor της Μπέρνλι για την 4η αγωνιστική, πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή με 12 βαθμούς.

Μάλιστα, αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Γουντ με αυτογκόλ (έπειτα από σέντρα-σουτ του Άρνολντ) άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ, και ΣαλάχΦιρμίνο πρόσθεσαν κι αυτοί τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Επιβεβαίωσε την υπεροχή της

Η Μπέρνλι απείλησε πρώτη στο παιχνίδι με τον Αντριάν να αποκρούει το πλασέ του Γουντ στο 2′ και η Λίβερπουλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 5′ με τον Σαλάχ να κάνει το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Πόουπ.

Καθώς περνούσαν τα λεπτά, η Λίβερπουλ αποκτούσε σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε να έχει κατοχή 70%. Στο 21′ ο Χέντερσον βρήκε εξαιρετικά τον Σαλάχ μες την περιοχή αλλά ο Αιγύπτιος από θέση βολής δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να πιέζει για να ανοίξει το σκορ και το κατάφερε στο 33′ με έναν φανταστικό τρόπο! Ο Χέντερσον έδωσε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ από τα δεξιά εκτός περιοχής, ο νεαρός αμυντικός έκανε μια σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Γουντ και πήρε τρομερά φάλτσα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του Πόουπ για το 0-1 – χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Γουντ αφού η μπάλα άλλαξε πορεία.

Οι Reds πήραν φόρα και πέντε λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Μι έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Φιρμίνο έκλεψε και πάσαρε ιδανικά στον Μανέ, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Πόουπ για το 0-2 στο 37′.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν δις πριν την ανάπαυλα με τον Μπάρνς (43′, 45′) αλλά δεν βρήκε στόχο.

“Σβηστά” με… ρεκόρ

Η Λίβερπουλ στο δεύτερο μέρος σαφώς προτίμησε να ρίξει τον ρυθμό καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι Reds συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι στις πλαγιοκοπήσεις και στις αντεπιθέσεις, με τον Σαλάχ να έχει δύο ευκαιρίες να σκοράρει αλλά στο 58′ το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 61′ το πλασέ που έκανε ήταν αδύναμο και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Πόουπ.

Στο 66′ ο Χέντερσον χτύπησε και έπεσε στο έδαφος δείχνοντας να πονάει αλλά συνέχισε κανονικά, αλλά ο Κλοπ δεν ρίσκαρε και πέρασε στη θέση του τον Τσάμπερλεϊν.

Παρότι έπαιζε… σβηστά, πάντως, η Λίβερπουλ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σαλάχ να σερβίρει στον Φιρμίνο κι αυτός με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 80′, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα μιας τέλειας βραδιάς.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το 50ό τέρμα του Bobby, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Βραζιλιάνο που φτάνει τα 50 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο Σαλάχ μπήκε στην περιοχή αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και να μη δώσει στον Μανέ ο οποίος ήταν αμαρκάριστος, με αποτέλεσμα ο Σενεγαλέζος, την ώρα που βγήκε αλλαγή, να γίνεται έξαλλος και να… χτυπιέται στον πάγκο.

Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, ο Ροντρίγκεζ βγήκε τετ-α-τετ με τον Αντριάν, προσπάθησε να τον περάσει και να σκοράρει αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε μια τρομερή επέμβαση και κράτησε για πρώτη φορά φέτος ανέπαφη την εστία της Λίβερπουλ.

Οι συνθέσεις

Μπέρνλι: Πόουπ, Πίτερς, Λόουτον, Μι, Ταρκόφσκι, Λένον, Κορκ, Γουέστγουντ, Μπαρνς (73′ Ροντρίγκες), Γουντ, ΜακΝιλ

Λίβερπουλ: Αντριαν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (71′ Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (85′ Σακίρι), Σαλάχ, Μανέ (85′ Οριγκί)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *