Ραντεβού στο Wembley με City | Nottingham Forest 0-1 Liverpool: Match Review

Ο Diogo Jota (από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα) λύτρωσε τη Liverpool κόντρα στη Nottingham Forest και οι Reds έφυγαν με τη νίκη (0-1) από το City Ground, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Manchester City στο Wembley.

Επόμενο ματς για τους Reds, μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, το Σάββατο 2/4 (14:30) με τη Watford στο Anfield για την 31η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Nottingham Forest στο City Ground, αλλά χάρη σε γκολ του Diogo Jota στο 78ο λεπτό πήρε τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του FA Cup, όπου θα βρει μπροστά της τη Manchester City (16-17/4) στο Wembley.

Ο Κώστας Τσιμίκας (που ξεκίνησε βασικός) αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο, πραγματοποιώντας ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση με τη Liverpool, με αποκορύφωμα την τρομερή ασίστ στον Jota που ήταν το κλειδί της νίκης.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nottingham τίμησε τη μνήμη των 97 οπαδών που έχασαν την ζωή τους στο Hillsborough στις 15 Απριλίου 1989. Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια και η Forest αποφάσισε να αφήσει 97 κενές θέσεις στο City Ground, ενώ υπήρχε και ένα πανό με το μήνυμα: «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Αν μη τι άλλο, μια σπουδαία κίνηση από τη Nottingham.


Η Nottingham μπλόκαρε τους Reds

Ο Klopp έκανε 7 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Arsenal για την Premier League, χρησιμοποιώντας τον Κώστα Τσιμίκα στα αριστερά, τον Joe Gomez στα δεξιά (αντί του τραυματία Alexander-Arnold), ενώ ο Harvey Elliott έπαιξε στην επίθεση μαζί με τους Jota και Firmino.

Η Liverpool απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Τσιμίκα να δημιουργεί την πρώτη απειλή για τους Reds στο 14ο λεπτό, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, πέρασε ψηλά.

Στο 28ο λεπτό, ο Oxlade-Chamberlain έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στη Liverpool, καθώς βγήκε απέναντι στον Horvath κι ενώ είχε την επιλογή της πάσας, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Forest να βγει νικητής.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσιμίκας απείλησε ξανά, δοκιμάζοντας το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Έλληνα αμυντικού στο 37ο λεπτό.


Λυτρωτής Jota με ελληνική υπογραφή

Η Nottingham πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα τα καρέ του Alisson, μέχρι το 76ο λεπτό. Τότε, μετά την ωραία σέντρα του Johnson, ο Zinckernagel έκανε το πλασέ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Alisson.

Κι αφού τη… γλύτωσε, η Liverpool κατάφερε να πάρει το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα. Ο Τσιμίκας έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Jota στην περιοχή και ο Πορτογάλος με κοντινή προβολή νίκησε τον Horvath και λύτρωσε την ομάδα του, κάνοντας το 0-1 στο 78ο λεπτό.

Η Nottingham δεν παράτησε το παιχνίδι, το πάλεψε ως το τέλος, χάνοντας μάλιστα καλή ευκαιρία στο 89ο λεπτό, με την κεφαλιά του Yates να καταλήγει στα χέρια του Alisson, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Liverpool να φεύγει με τη νίκη-πρόκριση από το City Ground για πρώτη φορά μετά το 1984.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Gomez, Konate, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho (Henderson 64′), Oxlade-Chamberlain (Thiago 63′), Keita (Minaimno 64′); Elliott (Diaz 64′), Jota, Firmino

Nottingham Forest: Horvath; Worrall, Figueiredo, Yates; Spence, Garner, Colback, Lolley; Johnson, Zinckernagel, Davis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *