Ραντεβού στο Παρίσι για το 7ο αστέρι! | Villarreal 2-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη μαχητική Villarreal στο la Ceramica, αλλά έκανε την ολική ανατροπή και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-2, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο Παρίσι στις 28/5.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 7/5 (21:45) με την Tottenham στο Anfield για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Ανάσες…

Η Liverpool είναι στον τελικό του Champions League για 10η φορά στην ιστορία της!

Οι Reds ταξίδεψαν στο La Ceramica για τον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Villarreal, έχοντας ως προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Emeri προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, άγγιξε το θαύμα, αλλά στο δεύτερο μέρος η Liverpool επανέφερε την ποδοσφαιρική τάξη, φέρνοντας τα πάνω-κάτω και με ολική ανατροπή (2-3) πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Dia (3′) και Coquelin (41′) έβαλαν φωτιά στο ματς σε ένα πρώτο ημίχρονο που ανήκε στη Villarreal. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Klopp χτύπησε το… καμπανάκι στα αποδυτήρια, η Liverpool ήταν καταιγιστική και μέσα σε 12 λεπτά έκανε τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Fabinho πέτυχε το πρώτο και καθοριστικό γκολ που έψαχναν οι Reds (64′), ο Diaz ισοφάρισε (67′) και ο Mane υπέγραψε την τρομερή ανατροπή (74′), στέλνοντας τη Liverpool στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πλέον, οι Reds περιμένουν είτε τη Manchester City είτε τη Real Madrid στις 28/5 στο Παρίσι.


Μια παθιασμένη Villarreal εναντίον μιας αγνώριστης Liverpool

Μετά το 2-0 του πρώτου ματς, η ομάδα του Emeri ήξερε ότι χρειάζεται να αγγίξει το τέλειο για να κάνει την υπέρβαση απέναντι στη Liverpool. Αυτό ακριβώς έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Άγγιξε το τέλειο. Και όλα ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο για εκείνη. Με γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Estupinan εκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Capoue έκανε το γύρισμα από τη μικρή περιοχή και ο Dia νίκησε από κοντά τον εξουδετερωμένο Alisson για το 1-0.

Η Liverpool τα είχε χαμένα, ήταν αγνώριστη γενικά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και η Villarreal προσπαθούσε συνεχώς να το εκμεταλλευτεί αυτό, πιέζοντας ασφυκτικά. Η πίεση έφερε ευκαιρίες με τους Parejo (12′) και Lo Celso (36′), οι Reds έδειξαν κάπως να ισορροπούν μετά το πρώτο 20λεπτο, χωρίς όμως να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, και πριν την ανάπαυλα ήρθε και το δεύτερο γκολ για το «Κίτρινο Υποβρύχιο».

Ο Kapoue έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Coquelin πήδηξε ψηλά και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Alisson για το 2-0 στο 41ο λεπτό.


Από την κόλαση στον παράδεισο, ολική ανατροπή και… τελικός!

Diaz μέσα, Jota έξω. Αυτή ήταν η πρώτη κίνηση του Klopp στο δεύτερο 45λεπτο. Μια κίνηση που βγήκε λίρα εκατό για τη Liverpool, η οποία μπήκε με άλλο αέρα στο γήπεδο, ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έβαλε μεθοδικά τις βάσεις για να πάρει αυτό που θέλει.

Το σουτ του Alexander-Arnold στο 55ο λεπτό (μετά από κόντρα στον Coquelin) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Diaz εκανε το απευθείας γυριστό σουτ δύο λεπτά αργότερα μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Rulli.

Η Liverpool άρχισε να παίρνει μπρος. Φαινόταν ότι είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς σταδιακά και δεν άργησε να έρθει η πρώτη επιβράβευση. Οι Reds πέτυχαν 3 γκολ σε διάστημα 12 λεπτών, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση. Fabinho και Salah συνεργάστηκαν άψογα έξω από την περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να πατάει περιοχή και με συρτό σουτ να νικάει τον Rulli, μειώνοντας σε 2-1 στο 62ο λεπτό.

Αυτό ήταν το γκολ-ανάσα που έψαχνε η Liverpool. Κι αφού ήρθε αυτό, ό,τι ακολούθησε ήταν φυσικό επακόλουθο της κόκκινης κυριαρχίας. Στο 67ο λεπτό, ο Alexander-Arnold έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Diaz πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Η Liverpool είχε ξαναπάρει πλήρως το μομέντουμ του παιχνιδιού και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στο 74ο λεπτό. Ο Keita βρήκε τον Mane, ο Σενεγαλέζος απέφυγε τον Rulli που είχε βγει από την περιοχή του και έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία από τα πλάγια, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 και έστειλε έτσι τους Reds στον τελικό του Παρισιού.


Οι συνθέσεις

Villarreal: Rulli; Foyth, Albiol (Aurier 79′), Torres, Estupinan (Trigueros 79′); Coquelin (Pedraza 69′), Capoue, Parejo, Lo Celso; Moreno (Chukwueze 69′), Dia (Alcacer 80′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 79′); Fabinho (Milner 84′), Keita (Henderson 79′), Thiago (Jones 79′); Salah, Jota (Diaz 46′), Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *