Ραντεβού στο «καυτό» Anfield | Atletico Madrid 1-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δεν έπιασε τα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης στο Wanda Metropolitano, γνωρίζοντας την ήττα από την Atletico Madrid (1-0) για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League, και καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς του Anfield (11/3) για να περάσει στην επόμενη φάση.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Δευτέρα 24/2 με τη West Ham (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) στο Anfield για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Φάση των «16», UEFA Champions League (1ος αγώνας)

Επέστρεψε στο γήπεδο όπου έγραψε ιστορία, αλλά αυτή τη φορά το Wanda Metropolitano (γεμάτο, βέβαια, από φίλους της Atletico) αποδείχθηκε… αφιλόξενο.

Η Atletico Madrid βρήκε νωρίς το γκολ με τον Saul, έμεινε σταθερά προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνο και κατάφερε να πάρει τη νίκη (1-0) απέναντι στη Liverpool που δεν είχε κανένα σουτ εντός εστίας και δεν έδειξε ποτέ το ίδιο παθιασμένη με τους «ροχιμπλάνκος».

Πλέον, η ομάδα του Klopp καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στον επαναληπτικό του Anfield που αναμένεται να είναι… καυτό.

Αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ

Οι Reds δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Atletico και άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ. Ο Koke εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Fabinho και στρώθηκε στον Saul, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 μόλις στο 4′.

Αυτό το γκολ έδωσε… φτερά στην ομάδα του Simeone και πέρασε άμεσα σε στυλ μαζικής άμυνας περιμένοντας τη Liverpool να επιτεθεί. Οι Reds έψαχναν τρόπο να συνέλθουν και σταδιακά το κατάφεραν, χωρίς όμως, σε κανένα σημείο, να απειλήσουν ουσιαστικά τους «ροχιμπλάνκος».

Η Liverpool πήρε αμέσως τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με τον κλασικό της τρόπο: κατοχή της μπάλας. Επί ένα 20λεπτο, οι Reds είχαν κλείσει την Atletico στην περιοχή της και προσπαθούσαν (μάταια) να βρουν χώρους μπροστά από την εστία του Oblak.

Ο Morata έχασε τρομερή ευκαιρία στο 26′, όταν βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, αλλά ο Alisson απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του Ισπανού επιθετικού. Η Liverpool απάντησε στο 29′ με την πρώτη της φάση στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Robertson εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 35′ το σουτ του Salah βρήκε στο κεφάλι του Felipe και κατέληξε κόρνερ.


Σε ρηχά νερά και στο δεύτερο ημίχρονο

Origi αντί Mane η πρώτη κίνηση του Klopp και ίδιο σκηνικό στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τη Liverpool να έχει μεταφέρει το παιχνίδι στην πλευρά της Atletico και να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 53′ ο Gomez βρήκε τον Salah αμαρκάριστο στην περιοχή, αυτός έκανε την κεφαλιά από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Oblak.

Το πρέσινγκ της Liverpool συνεχιζόταν αλλά έβρισκε μπροστά της μια διπλή ζώνη άμυνας που δεν μπορούσε να διασπάσει. Ο Morata (68′) από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα, και στο 71′ το μακρινό σουτ του Lodi πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Alisson.

Στο 73′, οι Reds έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Origi να βρίσκει τον Henderson στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος δοκίμασε πλασέ στην κίνηση και η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Oxlade-Chamberlain πέρασε στη θέση του Salah ένα λεπτό νωρίτερα, ενώ ο Henderson τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Milner.

Η Liverpool έδειχνε κουρασμένη στα τελευταία λεπτά, έφτασε στο 68% κατοχής της μπάλας, αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Reds χωρίς σουτ εντός εστίας(!) και την Atletico να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης.


Οι συνθέσεις

Atletico: Oblak; Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi; Koke, Saul, Thomas, Lemar (Llorente 46′); Correa (Costa 77′), Morata (Vitolo 70′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Miner 80′), Wijnaldum; Salah (Oxlade-Chamberlain 73′), Firmino, Mane (Origi 46′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *