Ράφτηκε το 6ο αστέρι στην πιο θαυμάσια ομάδα του κόσμου | Tottenham 0-2 Liverpool: Match Review

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Τότεναμ με γκολ των Σαλάχ-Οριζί και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και για 6η φορά στην ιστορία της, ολοκληρώνοντας μια φοβερή σεζόν που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Τελικός Uefa Champions League

And now you’re gonna believe us!

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Τα απίθανα παιδιά του Κλοπ, αυτής της υπέρλαμπρης ιδιοφυΐας, ολοκλήρωσαν το θαύμα και γράφτηκαν στα χρυσά βιβλία της ιστορίας.

Σε έναν κακό από άποψη θεάματος τελικό, η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είναι καλύτερη ομάδα, και παρότι είχε λιγότερες ευκαιρίες από την Τότεναμ, επικράτησε με 2-0 στον τελικό του Champions League, στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης και κατέκτησε πανάξια την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ με το πιο γρήγορο πέναλτι στην ιστορία των τελικών του Champions League και ο φοβερός Οριζί έβαλε κι αυτός την υπογραφή του λίγο πριν το τέλος για το τελικό 2-0 της Λίβερπουλ.

Πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον σπουδαίο Γιούργκεν Κλοπ μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες – το 2013, όταν ήταν στην Ντόρτμουντ, έχασε από τη Μπάγερν 2-1 στον τελικό του Champions League, στη Λίβερπουλ το 2016 έχασε από τη Σεβίλλη 3-1 στον τελικό του Europa League και πέρσι έχασε ξανά 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κιέβου.

* Πριν την έναρξη του τελικού, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον τραγικό θάνατο του Ρέγιες που σκοτώθηκε σε τροχαίο χτες στην Ισπανία.

Το πιο γρήγορο πέναλτι στην ιστορία των τελικών άλλαξε τα πάντα

Τέτοιο ιδανικό ξεκίνημα σε τελικό Champions League δεν φανταζόταν ούτε ο πιο υπεραισιόδοξος φίλος των Reds. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Χέντερσον βρήκε τον Μανέ στην περιοχή, αυτός κοντρόλαρε, έψαξε συμπαίκτη και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σισοκό (ναι μεν δεν υπήρχε πρόθεση αλλά ήταν απλωμένο), με τον Σκόμινα να μην κάνει χρήση του VAR και να υποδεικνύει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Γιορίς για το 0-1 μόλις στο 2′ και ήδη ο φετινός τελικός είχε ξεκινήσει τέλεια για τον Αιγύπτιο, σαν να του το χρωστούσε η μοίρα μετά τις περσινές αθλιότητες από τον Σέρχιο Ράμος. Το γκολ του Σαλάχ ήταν το δεύτερο γρηγορότερο στην ιστορία των τελικών του Champions League μετά από εκείνο του Μαλντίνι στον τελικό της Πόλης το 2005 (50”).

Το γρήγορο γκολ ουσιαστικά άλλαξε τα πάντα στη ροή του παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε κι από τη μία η Τότεναμ δεν μπορούσε να βρει τρόπους να επιτεθεί κι απ’ την άλλη η Λίβερπουλ περίμενε τη σωστή στιγμή να δημιουργήσει ευκαιρία για άλλο ένα γκολ.

Οι Spurs επιχείρησαν να απαντήσουν στο 10′ με μακρινό άστοχο σουτ του Σισοκό και η Λίβερπουλ με τη σειρά της επιχείρησε επίσης εκτός περιοχής με τους Άρνολντ (17′) και Σαλάχ (21′) να μην ανησυχούν σοβαρά τον τερματοφύλακα της Τότεναμ. Αντίθετα αυτό συνέβη στο 38′ όταν ο Ρόμπερτσον έκανε μέτρα με τη μπάλα και σούταρε έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Γιορίς να παραχωρήσει δύσκολα κόρνερ.

Στα… αξιοσημείωτα του ημιχρόνου, η εισβολή της ημίγυμνης Kinsey Wolanski στο γήπεδο που τράβηξε (δικαίως) όλα τα φώτα πάνω της.

Σπουδαίος Άλισον, διαμάντι ο Οριζί και η Λίβερπουλ στο πάνθεον της Ευρώπης

Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, κάνοντας και τους φίλους της να ξεσηκώνονται στην εξέδρα. Οι Reds απείλησαν, όμως, πρώτοι στο 53′ με το σουτ του Φαμπίνιο να κοντράρει στον Γουίνκς και τον Γιορίς να μπλοκάρει.

Δυνατό παιχνίδι, προσωπικές μονομαχίες, διάθεση της Λίβερπουλ να παίξει περισσότερο από την πλευρά του Τρίπερ με τον Μανέ και της Τότεναμ να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή από τον άξονα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Κλοπ, μέσα σε λίγα λεπτά, έβγαλε Φιρμίνο και Βαϊνάλντουμ και πέρασε στο παιχνίδι Οριζί και Μίλνερ, με τον Άγγλο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 69′ για ένα δεύτερο γκολ που θα σφράγιζε την κατάκτηση του τροπαίου καθώς, μετά από ωραία έμπνευση του Μανέ, η μπάλα έφτασε στον Άγγλο μέσο ο οποίος έκανε το σουτ αλλά πέρασε ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιορίς.

Από την πλευρά του, ο Ποτσετίνο έβγαλε τον αμυντικό μέσο Γουίνκς και έβαλε στη θέση του τον Λούκας Μόουρα θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του που είχε κατοχή μπάλας όχι όμως και καθαρές ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο ρυθμός άλλαξε, οι ομάδες βρήκαν χώρους πραγματοποιώντας αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να τους αξιοποιούν.

Η Τότεναμ πίεζε τη Λίβερπουλ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντέλε Άλι (73′, 78′), στο 80′ χρειάστηκε η καίρια επέμβαση του Άλισον στο δυνατό σουτ του Σον και στη συνέχεια αυτό του Μόουρα, ενώ και στο 85′ ο Άλισον έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Έρικσεν, κρατώντας ζωντανό το όνειρο.

Κι αφού ο… κέρβερος Άλισον κράτησε το μηδέν, η Λίβερπουλ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Και σαν να ήταν γραφτό να το βάλει κι αυτό ο Οριζί, που ήρθε πάλι από τον πάγκο για να σκοράρει.

Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνεται, ο Ματίπ έδωσε στον Οριζί κι αυτός με ωραίο σουτ έγραψε το 0-2 στο 87′ και πλέον τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Ο Οριζί γίνεται ο δεύτερος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Champions League μετά τον Καράσκο το 2016 αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε 3 τελικές προσπάθειες στη διοργάνωση, έχει πετύχει ισάριθμα γκολ!

Ο Σκόμινα σφυρίζει τη λήξη. Ο Χέντερσον λυγίζει.

Η Λίβερπουλ στέφεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο αρχηγός αγκαλιάζει τον Κλοπ και κλαίνε μαζί.

Ο Άλισον δεν μπορεί να σηκωθεί από το γήπεδο και δημοσιογράφοι του λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα να κάνει και ξαπλωμένος δηλώσεις.

Ο Σαλάχ κλαέι, γελάει, πανηγυρίζει, δικαιώνεται.

Ο Άρνολντ, μόλις 20 χρονών, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει.

Ο Κλοπ στα χέρια των παικτών του που τον σηκώνουν ψηλά.

Ο Κλοπ έπαψε να είναι loser.

Ο Κλοπ μας έκανε όλους από doubters, beilivers.

Η Λίβερπουλ στα χρυσά βιβλία της ιστορίας.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74′ Ντάιερ), Γουίνκς (66′ Λούκας Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (82′ Γιορέντε), Σον, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90′ Γκόμεζ), Φιρμίνο (58′ Οριζί)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *