Πώς τα πήγαν οι διεθνείς μας;

Χθες, 8 Σεπτεμβρίου, ήταν οι τελευταίοι αγώνες σε αυτή τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Πως τα πήγαν, όμως, οι διεθνείς Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές της Liverpool;

Και ενώ η ομάδα του Jürgen Klopp συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για να είναι έτοιμη στην έναρξη της Premier League, έχουμε και τις επιστροφές των παικτών των Reds, που είχαν κληθεί να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους σε Nations League και προκριματικά Euro U21.

Να σας θυμίσουμε πως από τη Liverpool είχαν κληθεί οι: Joe Gomez (Αγγλία), Trent Alexander-Arnold (Αγγλία), Virgil van Dijk (Ολλανδία), Gini Wijnaldum (Ολλανδία), Andrew Robertson (Σκωτία), Κώστας Τσιμίκας (Ελλάδα), Neco Williams (Ουαλία), Harry Wilson (Ουαλία), Ben Woodburn (Ουαλία), Caoimhin Kelleher (Ιρλανδία), Marko Grujic (Σερβία), Rhian Brewster (Αγγλία U21).

Joe Gomez: Και στα δύο παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας βασικός για 90 λεπτά. Στο παιχνίδι με την Ισλανδία, και ενώ λίγο νωρίτερα τα «τρία λιοντάρια» είχαν ανοίξει το σκορ, ο centre back της Liverpool υπέπεσε σε πέναλτι, όμως οι Ισλανδοί αστόχησαν από την άσπρη βούλα και έτσι παρέμεινε το νικηφόρο 0-1. Κατά τα άλλα, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας καλές τοποθετήσεις απέναντι στους επιθετικούς των νησιωτών. Με τη Δανία ήταν επίσης πολύ καλός, αφού συχνά είδαμε να βγάζει εκτός τους αντιπάλους του με τα τρεξίματά του και γενικά παρουσιάστηκε καλός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Trent Alexander-Arnold: Πρώτη εμφάνιση μετά από καιρό για τον μέχρι πρότινος τραυματία Trent Alexander-Arnold, αφού στο παιχνίδι με την Ισλανδία πέρασε ως αλλαγή στο 73ο λεπτό στη θέση του Jadon Sancho. Δραστήριος στα 86′ λεπτά που αγωνίστηκε στη Δανία, προσπαθώντας να παίξει από τα δεξιά όπως συνηθίζει και να δημιουργήσει ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Βγήκε λίγο πριν το τέλος ως αλλαγή για να κάνει ντεμπούτο με την εθνική ο Meitland-Niles της Arsenal.

Virgil van Dijk: Ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας και αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός των «oranje» έπαιξε και τα δύο ενενηντάλεπτα. Στη νίκη κόντρα στην Πολωνία εκτός έδρας ήταν… κλασσικός «Big Virg», κάνοντας αρχηγική εμφάνιση όπως μας συνηθίζει. Στην εντός έδρας ήττα από την Ιταλία ήταν λίγο μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας και ένα «ψεγάδι», καθώς στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ο Nicolo Barella ήρθε από πίσω του και με καρφωτή κεφάλια σκόραρε.

Gini Wijnaldum: Και για τον Gini δύο ολόκληρα παιχνίδια για ακόμη μια φορά. Στο πρώτο παιχνίδι αγωνίστηκε ως «οχτάρι» κάνοντας ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ στο δεύτερο ως εξτρέμ, παίρνοντας αρκετές προσπάθειες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Andy Robertson: Η αλήθεια είναι πως ο αρχηγός της εθνικής Σκωτίας δεν έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις, αλλά έπαιξε αυτό που λέμε… «τόσο – όσο». Μάλιστα, στο δεύτερο παιχνίδι της χώρας του αποδείχθηκε καθοριστικός, αφού πραγματοποιώντας μία πολύ καλή ενέργεια, του έγινε πέναλτι μέσα στην περιοχή, το οποίο εκτελέστηκε εύστοχα, με την Σκωτία να κερδίζει (1-2) εκτός έδρας την Τσεχία. Ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο ματς κόντρα στο Ισραήλ.

Κώστας Τσιμίκας: Ο διεθνής Έλληνας μπακ δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, καθώς λίγες ώρες πριν από το πρώτο παιχνίδι ανέβασε πυρετό και μπήκε σε προληπτική καραντίνα. Μια κίνηση η οποία αποδείχθηκε σωστή, καθώς την επόμενη μέρα ο Κώστας διαγωνίστηκε με Covid-19.

Neco Williams: Τρεις κλήσεις ποδοσφαιριστών της Liverpool στην εθνική ομάδα της Ουαλίας για τα ματς με Φινλανδία και Βουλγαρία. Ισάριθμες νίκες για τους Ουαλούς. Ας ξεκινήσουμε με τον Neco Williams. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ryan Giggs κάλεσε για πρώτη φορά τον νεαρό δεξιό μπακ και ο άσος της Liverpool τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο». Ντεμπούτο ως αλλαγή μέσα στην Φιλανδία, και εντός έδρας ντεμπούτο λίγες μέρες αργότερα κόντρα στην Βουλγαρία. Στο 65′ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στις καθυστερήσεις έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ. Το μέλλον (και) στην εθνική Ουαλίας είναι μπροστά του!

Harry Wilson: Στην Βουλγαρία αντικατέστησε τον Gareth Bale στο δεύτερο ημίχρονο αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ. Τις φορές που η μπάλα πέρασε από τα πόδια του προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, δεν κατάφερε ωστόσο να δείξει πολλά. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ben Woodburn: Κλείνουμε τα της Ουαλίας με τον τρίτο της παρέας. Ο 20χρονος μέσος δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, μένοντας, μάλιστα, εκτός αποστολής στο δεύτερο.

Caoimhin Kelleher: Πρώτη κλήση στην εθνική ομάδα της Ιρλανδίας για τον νεαρό τερματοφύλακα της Liverpool για τα ματς με Βουλγαρία (ισοπαλία) και Φινλανδία (ήττα). Και στα δύο παιχνίδια έμεινε στον πάγκο.

Marko Grujić: Τα πράγματα για τους Σέρβους σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια του Nations League 2020 δεν πήγαν καλά αφού είχαν ως απολογισμό μία ήττα με 3-1 από την Ρωσία και μία ισοπαλία (0-0) με την Τουρκία. Ο διεθνής χαφ της Liverpool, Marko Grujić, δεν είχε συμμετοχή, καθώς ο Ljubiša Tumbaković δεν τον χρησιμοποίησε και έτσι είδε αμφότερα τα δύο αυτά παιχνίδια από τον πάγκο.

Rhian Brewster: Νίκες για τους μικρούς (U21) της Αγγλίας κόντρα σε Κόσοβο (0-6) και Αυστρία (1-2), με τον Rhian, όμως, να μην παίζει αρκετά, αφού πήρε 19 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι και 11 αντίστοιχα στο δεύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *