Πρώτο φιλικό προετοιμασίας 2019-2020: “Ξεμπούκωμα” με 6άρα και δύο διαφορετικές εντεκάδες

Παρατάσσοντας μία διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο, η Λίβερπουλ επικράτησε στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της νέας σεζόν με 6-0 της Tranmere Rovers στο Prenton Park.

Επόμενο φιλικό για τους Reds την Κυριακή 14/7 (17:00) με την Μπράντφορντ Σίτι.

Τα φιλικά προετοιμασίας ενδείκνυνται μόνο για μερικά, πρώιμα συμπεράσματα και για δοκιμές των προπονητών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρόνο και σε νεαρότερους παίκτες.

Πρώτο φιλικό της νέας σεζόν λοιπόν, για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Το καθιερωμένο πλέον, με τη Tranmere Rovers, στο οποίο ο Κλοπ δοκίμασε δύο διαφορετικές εντεκάδες και είδε τη Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη με 6-0, ξεκινώντας με χαμόγελα, πολλή διάθεση και αρκετό ταλέντο από τους νεαρούς παίκτες των ακαδημιών που θέτουν τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον στην αντρική ομάδα.

Clyne, Brewster (x2), Jones, Origi και Duncan πέτυχαν τα γκολ.

Χωρίς τον 17χρονο νεοαποκτηθέντα Van den Berg που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, ο Κλοπ παρέταξε την ομάδα φυσικά με αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο και σε παίκτες της ακαδημίας να δείξουν τις ικανότητές τους.

Μεταξύ άλλων, ο 18χρονος Larouci έδειξε θετικά στοιχεία στα αριστερά της άμυνας και ταλαιπώρησε τους παίκτες της Tranmere.

Μόλις στο 6′ ο Clyne έκανε το 0-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Brewster πέτυχε το 0-2 στο 38′ με κοντινή κεφαλιά σε κενή εστία και στο 45′ ο 19χρονος Άγγλος πέτυχε ξανά γκολ από κοντά, κάνοντας το 0-3.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κλοπ έκανε (όπως αναμενόταν) 11 αλλαγές, έβαλε πολλούς νέους στο γήπεδο και είδε κι αυτή την εντεκάδα να πετυχαίνει άλλα 3 γκολ.

Ο Woodburn βρήκε εξαιρετικά τον Curtis Jones στη μικρή κι αυτός από κοντά πέτυχε το 0-4 στο 53′.

Το 0-5 ήρθε στο 60 από τον Origi (που πρόσφατα υπέγραψε νέο 5ετές συμβόλαιο στο λιμάνι της καρδιάς του), ενώ στο 67′ ο τρομερά ταλαντούχος 17χρονος Hoever (ο οποίος είναι ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που ντεμπουτάρει στο Κύπελλο Αγγλίας με τους Reds στα 16 του), έκανε τρομερή ατομική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Duncan που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 0-6.

Η εντεκάδα του πρώτου ημιχρόνου:

Mignolet, Clyne, Phillips, Gomez, Larouci, Lallana, Milner, Chamberlain, Wilson, Kent, Brewster

Η εντεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου:

Jaros, Hoever, Matip, Johnston, Lewis, Fabinho, Woodburn, Jones, Glatzel, Duncan, Origi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *