Πρώτη καλοκαιρινή νίκη | Liverpool 1-0 Mainz: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 1-0 της Mainz στο πρώτο (90λεπτο) φιλικό προετοιμασίας στην Αυστρία. Δύο σετ ενδεκάδων από τον Klopp – Έπαιξαν 45 λεπτά Konate και Τσιμίκας.

Επόμενο φιλικό για τους Reds, την Πέμπτη 29/7 με τη Hertha (21:20).

Η Liverpool συνεχίζει την προετοιμασία της στην Αυστρία ενόψει της νέας σεζόν και στο πρώτο (κανονικό) φιλικό της, πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Mainz, με το αυτογκόλ του Killian στο 86′ να κρίνει το αποτέλεσμα.

Την Τρίτη είχαν προηγηθεί δύο μίνι φιλικά διάρκειας 30 λεπτών με τη Wacker Innsbruck (1-1) και Stuttgart (1-1).

Ο Jurgen Klopp μοίρασε χρόνο και χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες στο παιχνίδι, παίζοντας με διαφορετική εντεκάδα σε κάθε ημίχρονο).

Πρώτη εμφάνιση σε 90λεπτο ματς με την κόκκινη φανέλα για τον Ibrahima Konate, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος, έχοντας στα αριστερά του τον Κώστα Τσιμίκα.


Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο – 45 λεπτά συμμετοχής για Τσιμίκα και Konate

Ο Konate στο ντεμπούτο του με τη Liverpool ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Matip, με τους Τσιμίκα και Alexander-Arnold στα άκρα.

Οι Reds είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα, με τους Salah και Mane να παίρνουν πρωτοβουλίες για να απειλήσουν, ωστόσο η Liverpool δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση στα πρώτα λεπτά.

Η Mainz απείλησε πρώτη στο 22ο λεπτό, με τον Kelleher να μπλοκάρει εύκολα την προσπάθεια του Brosinski. Η ομάδα του Klopp απάντησε στις ευκαιρίες στο 33ο λεπτό. Ο Salah βρήκε από τα δεξιά στην περιοχή τον Mane, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Dahmen.

Η Liverpool ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια, απείλησε με τον Oxlade-Chamberlain στο 41ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει πριν την ανάπαυλα.


11 αλλαγές στο δεύτερο μέρος και το αυτογκόλ που έκρινε το ματς

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Klopp προχώρησε σε 11 αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Kaide Gordon, Leighton Clarkson, Tyler Morton και Owen Beck.

Οι πολλές αλλαγές στο σχήμα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τη Liverpool, με την επιθετική τριπλέτα Gordon-Origi-Minamino να μην απειλεί σχεδόν καθόλου την εστία των Γερμανών.

Η Mainz από την πλευρά της έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 77ο λεπτό, με τον Adrian να διώχνει εντυπωσιακά το δυνατό βολέ του Wanner, ενώ οι Γερμανοί λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ στο 84ο λεπτό, με την κεφαλιά του Bell να περνάει άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα έχουμε κάποιο γκολ στο ματς, η Liverpool κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 86ο λεπτό. Ο Beck έκανε τη σέντρα από τα αριστερά της περιοχής και ο Killian έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.


Η ενδεκάδα της Liverpool στο πρώτο ημίχρονο:

Kelleher; Alexander-Arnold, Konate, Matip, Tsimikas; Milner, Keita, Elliott; Mane, Salah, Oxlade-Chamberlain


Η ενδεκάδα της Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο:

Adrian; N.Williams, Phillips, Koumetio, Beck; Clarkson, Jones, Morton (Cain 79′); Gordon, Minamino, Origi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *