Πρόεδρε βάλε λεφτά #6: Κεντρικό Χαφ

Η σειρά “Πρόεδρε βάλε λεφτά” συνεχίζεται και στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθεί με τη θέση του κεντρικού χαφ( ή προωθημένου, εσωτερικού χαφ), μετρώντας μέχρι στιγμής μία αποχώρηση, αυτή του Georginho Wijnaldum, και αρκετά άλλα ονόματα αμφίβολα για το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν.

Καθίσταται από τώρα σαφές, θα αναφερθεί και στο τέλος του άρθρου, ότι η Liverpool οφείλει να βρει έναν (τουλάχιστον) παίκτη στη θέση αυτή, ο πρόεδρος να χώσει τα λεφτά, μιας και τα περιθώρια επιλογών στενεύουν για τον Jurgen Klopp και θα εξηγήσουμε στην συνέχεια τον λόγο. Υποχρέωση μιας ομάδας που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο, είναι η συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση του υλικού της με παίκτες που έχουν αρετές ώστε να βοηθούν την ομάδα σε όλες τις τυχόν δυσκολίες, να μένουν υγιείς και να μπορέσουν, σχετικά γρήγορα, να αποτελέσουν αξιόπιστη λύση στα χέρια του προπονητή τους.

Αλλά ας ξεκινήσουμε την καταμέτρηση των επιλογών μας αυτή τη στιγμή στην συγκεκριμένη θέση.

Klopp: Henderson will be fine for Euros | Goal.com

Αρχικά, έχουμε τον αρχηγό Jordan Henderson. Όντας από τους πιο βελτιωμένους (αν όχι ο πιο βελτιωμένος) παίκτες της Liverpool τα τελευταία τρία χρόνια, ο Hendo αποτελεί βασική επιλογή για τον Jurgen Klopp, με την απουσία του σε αρκετά παιχνίδια σε όλες τις σεζόν να είναι κάτι από παραπάνω από εμφανής. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει επιρροή σε όλα τα τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού της Liverpool, άριστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα με αρκετές πολύ σωστές καλύψεις (σ.σ. κυρίως στον Alexander-Arnold), εξαιρετικά βοηθητικός στο build-up και συμμετοχή σε αρκετά από τα γκολ και τις ευκαιρίες της ομάδας του. Ο ορισμός του all-around μέσου.

New Liverpool signing Thiago Alcantra out for two games - Eurosport

Στη συνέχεια, στο ρόστερ υπάρχει από το περασμένο καλοκαίρι ο Thiago Alcantara, τον οποίο η ομάδα αγόρασε από την Bayern Munich για μόλις 22 εκατομμύρια ευρώ. Ο Thiago είναι ένα διαφορετικό “βέλος” στη “φαρέτρα” του Jurgen Klopp, καταφέρνοντας να δείξει την τεράστια ποιότητα που διαθέτει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι κόντρα στην Chelsea. Ο τραυματισμός στο γόνατο εξαιτίας του Richarlison τον κράτησε αρκετά πίσω, ωστόσο, κυρίως τους τελευταίους δύο μήνες, δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του αποτελώντας έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας στην κατάληψη της τρίτης θέσης σε μια τόσο δύσκολη χρονιά.

Liverpool were 'obviously the better team' against Real Madrid, says Milner  | Goal.com

Έπειτα, περνάμε στα δύο ηλικιακά άκρα της ομάδας όσον αφορά το χώρο του κέντρου, τον 20χρονο Curtis Jones, και τον 35χρονο James Milner. Οι δύο τους θα υπάρχουν σίγουρα στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Ο πρώτος, είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που γνωρίζει τεράστια στήριξη και αναγνώριση από όλη την ομάδα, και κυρίως από τον προπονητή του. Παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος την φετινή σεζόν, ωστόσο δείχνει ακόμα “άγουρος” για παίρνω της βασικής ενδεκάδας. Ο δε Milner, είναι ο παίκτης που κάθε ομάδα χρειάζεται να έχει. Μια “μηχανή”, ένας παίκτης ο οποίος αποδίδει τα μέγιστα σε όλες τις θέσεις του κέντρου, έχοντας εξαιρετική φυσική κατάσταση και όντας ασφαλώς ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.

Jurgen Klopp explains where Naby Keita's 'long-term' future lies -  Liverpool FC - This Is Anfield

Για το τέλος, έχουμε τους τρεις παίκτες που είναι αμφίβολοι ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, και για κάθε αποχώρηση θα πρέπει – ιδανικά – να υπάρχει και μια προσθήκη. Ο λόγος για τους Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita και Xherdan Shaqiri. Ο πρώτος δείχνει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να υστερεί σε ποιότητα σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ, παρόλο που κάνει φιλότιμες προσπάθειες και εμφανίσεις (όσο είναι υγιής). Ο Keita είναι μια διαφορετική περίπτωση. Αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά το πρόβλημα με τους τραυματισμούς που εμφανίζει ολοένα και χειροτερεύει. Φέτος μετράει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τις μισές εκ των οποίων όντας βασικός, αριθμός εξαιρετικά χαμηλός που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση τόσο με την ποιότητα και το ταλέντο του παίκτη, όσο και με το τεράστιο ποσό που ξοδεύτηκε για την απόκτηση του. Ο τρίτος, και τελευταίος παίκτης συνολικά από τις επιλογές του Jurgen Klopp είναι ο Shaqiri. Πολλοί περίμεναν ο συγκεκριμένος παίκτης να αποχωρήσει κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ωστόσο όχι μόνο έμεινε στην Liverpool, αλλά αποτελούσε και συχνή επιλογή του Klopp από τον πάγκο (κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν και ήταν υγιής). Δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες του προπονητή του, με την λογική να λέει ότι οι Reds θα προσπαθήσουν να τον πουλήσουν στην κατάλληλη τιμή ελευθερώνοντας μία ακόμα θέση από το κέντρο της ομάδας για την σεζόν 2021/22.

Καταλήγοντας, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού χαφ, αριθμός ο οποίος μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί σε περίπτωση αποχώρησης κι άλλων παικτών από την Liverpool. Είναι δεδομένο λοιπόν πως, εκτός από την στήριξη στον Jones, ο Jurgen Klopp οφείλει να ενδιαφερθεί θερμά για την προσθήκη ενός ενδεκαδατου εσωτερικού χαφ με αρετές παρόμοιες του Georginho Wijnaldum.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *