Πρόεδρε βάλε λεφτά #2: Κεντρικός αμυντικός

Όπως φαίνεται ο πρόεδρος έβαλε λεφτά, και αν δεν έχει βάλει μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι η κατάληξη στο θέμα “Konate” θα έχει αίσιο τέλος. Στο σημερινό άρθρο, θα προσεγγίσουμε την μεταγραφή του νεαρού κεντρικού αμυντικού εστιάζοντας αλλού. Όχι στον πρωταγωνιστή αυτού του “σίριαλ”, αλλά στην αναγκαιότητα μεταγραφής που δημιουργεί η συγκεκριμένη θέση, ειδικά με το πέρας της φετινής σεζόν.

Σε αντίθεση με τη θέση του τερματοφύλακα, αυτή του center back άφηνε ερωτηματικά και αμφιβολίες από το περασμένο καλοκαίρι, όταν την αποχώρηση του Dejan Lovren, δεν την ακολούθησε η μεταγραφή ενός μπακ για να πλαισιώσει τους Van Dijk, Matip και Gomez στα μετόπισθεν. Ο Klopp επέλεξε να βασιστεί στον Fabinho ως τέταρτη λύση στην έσχατη περίπτωση. Οι φοβίες επιβεβαιώθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο, καθώς οι Van Dijk και Gomez έμειναν από νωρίς εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, και τον Matip να ταλαιπωρείται με τραυματισμούς χάνοντας εν τέλει όλη τη χρονιά. Η λύση βρέθηκε στα πρόσωπα των Fabinho, Phillips, Williams, τον νεαποκτηθέντα Kabak αλλά και τον Henderson(!). Όπως καταλαβαίνουμε, η ανάγκη απόκτησης κεντρικού αμυντικού είναι τεράστια και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ας αρχίσουμε την καταμέτρηση των center back με τον Virgil Van Dijk. Οι συστάσεις περισσεύουν για τον βασικό κεντρικό αμυντικό των Reds, μιας και αποτελεί όχι απλά το καλύτερο στόπερ του πλανήτη, αλλά και έναν από τους καλύτερους παίκτες συνολικά. Το μόνο ερωτηματικό στην περίπτωση του είναι το κατά πόσο θα τον επηρεάσει ο τεράστιος τραυματισμός του, μετά και το τεράστιο διάστημα απουσίας του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Σίγουρα, ο υγιής Van Dijk δεν πρόκειται να λείπει από το αρχικό σχήμα του προπονητή του.

Liverpool defender Matip sends gift to Cameroon Sports Minister | Goal.com

Έπειτα, υπάρχει και ο Joel Matip. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη είναι ίσως η πιο περίπλοκη. Σίγουρα, η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί τον δεύτερο, σε ιεραρχία, κεντρικό αμυντικό της ομάδας βάσει ποιότητας. Δυστυχώς όμς για αυτόν, αλλά και τον προπονητή του, ο ένας σοβαρός τραυματισμός διαδέχεται τον άλλον, με αποτέλεσμα κάθε φορά που κερδίζει την θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας να τραυματίζεται και να κρατά δεμένα τα χέρια του Jurgen Klopp. Αν μείνει υγιής αποτελεί σίγουρα βασική επιλογή στην εντεκάδα των Reds, ωστόσο επειδή αυτό φαίνεται από δύσκολο έως απίθανο, θα αρκεστεί στην λύση του πάγκου και του βασικού κατα συνθήκη.

Επιτυχημένη η επέμβαση του Joe Gomez | liverpool.gr

Προχωράμε στον Joe Gomez. Ο παίκτης τον οποίο ο Klopp πιστεύει υπερβολικά πολύ εδώ και αρκετά χρόνια. Τόσο, που τον έχει εμπιστευτεί και για την κάλυψη της θέσης του δεξιού μπακ, με τον νεαρό Άγγλο κεντρικό αμυντικό να μην έχει αποδώσει αυτάπου περίμενε ο τεχνικός της Liverpool. Στην θέση του center back, ο Gomez κάνει καλές εμφανίσεις. Είναι γρήγορος, καλός στον αέρα, παρουσιάζει βελτίωση στην τεχνική του με την μπάλα στα πόδια και δείχνει να ταιριάζει αρκετά με παρτενέρ τον Ολλανδό. Ωστόσο, σε αρκετά παιχνίδια παρουσιάζεται ασταθής, εμφανίζει καθυστερημένες αντιδράσεις και γενικά δεν είναι ο αμυντικός που θα σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Ο τραυματισμός του – και για να ακριβολογούμε, ο ακόμη ένας – τον έχουν κρατήσει αρκετά πίσω, προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει ποτέ top class center back, και για αυτό ίσως πρέπει κι αυτός να αρκεστεί στις περιοσμένες εμφανίσεις για την επόμενη χρονιά.

Τέταρτος στην λίστα έρχεται ο Kabak, ο οποίος παρόλο που έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις, δεν θα αποκτηθεί καθώς η Liverpool θα κινηθεί για την απόκτηση βασικής επιλογής και παίκτη υψηλών προδιαγραφών.

Nathaniel Phillips bags a goal during training session

Τέλος, την τετράδα των επιλογών στα στόπερ που έχει στα χέρια του ο Jurgen Klopp κλείνει ο Nathaniel Phillips. Παίκτης ο οποίος δεν προοριζόταν για να υπάρχει στο ρόστερ των τέως Πρωταθλητών Αγγλίας, κατάφερε να βρει φέτος την «τρύπα» στην αρχική εντεκάδα της Liverpool, λόγω και των εξωφρενικά πολλών και σοβαρών τραυματισμών, και κυριολεκτικά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Έκανε εμφανίσεις εμφανίσεις πέρα του αναμενομένου, δικαίωσε κατά πολύ τον προπονητή του και βοήθησε τα μέγιστα στην εξασφάλιση μίας θέσης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Ωστόσο, παρόλο που θα περίμενε κανείς να στηρίξουμε την παρουσία του Phillips στο ρόστερ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, πιστεύουμε πως είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για πώληση του παίκτη, μιας και αυτή τη στιγμή, οι μετοχές του έχουν πιάσει ταβάνι και θα έχει την υψηλότερη τιμή από κάθε άλλη φορά.

Στο ρόστερ υπάρχουν και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιστές, όπως ο Rhys Williams που έπαιξε αρκετά παιχνίδια για τα δεδομένα του, και ο Ben Davies που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Preston, καθώς και οι Billy Koumetio και Sepp Van den Berg. Η λογική λέει ότι κάποιοι από αυτούς θα δοθούν δανεικοί για να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρία, και ένας, με επικρατέστερο τον Davies, να μείνει στο ρόστερ της ομάδας για την νέα σεζόν.

Καταλήγοντας, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την απόκτηση στόπερ, με τον Ibrahima Konate να είναι προ των πυλών, έχοντας χαρακτηριστικά παίκτη παγκόσμιας κλάσης σε όλες της κατηγορίες. Ελπίζουμε, οι τραυματισμοί να μην του στερήσουν την μονιμοποίηση και ανάδειξη, που ελπίζουμε όλοι να έχει, στην Liverpool.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *