Προετοιμασία 2020: Η Παναγία, η Εβιάν, ο αποκλεισμός και οι τριπλές προπονήσεις

Οι πρώτες λεπτομέρειες της φετινής προετοιμασίας της Liverpool έγιναν γνωστές το απόγευμα της Τετάρτης (29/07).

Ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η φετινή προετοιμασία της Liverpool, όπως αποκάλυψε στο ρεπορτάζ του ο James Pearce.

Οι Reds έχουν διαθέσιμες δύο εβδομάδες για τις διακοπές και την ξεκούραση τους, πριν επιστρέψουν στις προπονήσεις. Η πρώτη επίσημη υποχρέωση είναι ο τελικός του Community Shield, ο οποίος, όπως ενημερώσαμε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/07), θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου στο Wembley. Θυμίζουμε πως η Premier League είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία διετία, έτσι και φέτος, ο Jurgen Klopp επιθυμεί να μεταφέρει την ομάδα στη γαλλική Evian, τοποθεσία που αγαπά κυρίως λόγω της ικανοποιητικής απομόνωσης, του αποκλεισμού που προσφέρει, καθώς και των εξαιρετικών εγκαταστάσεων που διαθέτει. Οι συνθήκες με την πανδημική κρίση του κορωνοϊού ίσως, όμως, να του αλλάξουν τα σχέδια, αφού είναι υπό αμφισβήτηση το αν θα επιτρέπονται ταξίδια από την Αγγλία προς τη Γαλλία εκείνη την εποχή.

Το πρόγραμμα στην Evian – ή το πρόγραμμα των αντίστοιχων ημερών στην Αγγλία αν τελικά ματαιωθεί το ταξίδι στο γαλλικό θέρετρο – περιλαμβάνει… τριπλές προπονήσεις καθημερινά, στις οποίες προστίθεται η μετακίνηση όλων με ποδήλατα από και προς τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Είναι άλλη μια λεπτομέρεια που αγαπά και προτιμά ο Jurgen Klopp και προτίθετα να ακολουθήσει και στη φετινή προετοιμασία. Μάλιστα, φημολογείται ότι ο Γερμανός τεχνικός θέλει τόσο προσηλωμένους τους ποδοσφαιριστές του, που σκοπεύει να «αφαιρέσει» από το κάδρο τις υποχρεωτικές συνεντεύξεις παικτών σε χορηγούς καθώς και τις συνεντεύξεις Τύπου!

Παραδοσιακά, πάντως, η προετοιμασία θα ξεκινήσει και φέτος στο Melwood, όπου αναμένεται να δωθούν ορισμένα φιλικά με ντόπιες ομάδες, τους Tranmere Rovers και άλλες. Υπαρκτό, ωστόσο, είναι το ενδεχόμενο τα φιλικά να μη μεταδωθούν τηλεοπτικά αλλά να διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες και κάμερες.

Αν, λοιπόν, ήδη βαρεθήκατε χωρίς Liverpool, δε χρειάζεται να κάνετε πολλή υπομονή, σύντομα θα την ξαναδείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *