Ποδοσφαιρική ραψωδία χωρίς νικήτρια | Liverpool 2-2 Manchester City: Match Review

Liverpool και Manchester City έδωσαν μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση στο Anfield, μένοντας στο 2-2 στο σπουδαίο ντέρμπι κορυφής της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο (16/10) με τη Watford στο Vicarage Road για την 8η αγωνιστική της Premier League.

Κάτι περισσότεροι από 50.000 φιλάθλοι βρέθηκαν στο Anfield για το σπουδαίο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ Liverpool και Manchester City.

Οι δύο κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία πιστοποίησαν για άλλη μια φορά πως θα κοντραροχτυπηθούν head-to-head μέχρι τέλους, καθώς σε μια ποδοσφαιρική παράσταση στο Anfield, Liverpool και City έμειναν στο 2-2.

Ο Mane άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Klopp, o Foden ισοφάρισε, ο Salah με καταπληκτικό γκολ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Reds, αλλά ο De Bruyne χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη City.

Με αυτή την ισοπαλία, η Liverpool έπεσε από την κορυφή και βρίσκεται στη 2η θέση με 15 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Chelsea, ενώ ακολουθούν με 14 βαθμούς Man City, Manchester United, Everton και Brighton.


Προβληματική η Liverpool, κυρίαρχη η City

Με Jota αντί Firmino και Milner αντί Alexander-Arnold παρέταξε τη Liverpool ο Klopp κόντρα στους Citizens.

Οι Reds μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και άρχισαν να πιέζουν ψηλά τη City, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Η ομάδα του Pep ανέβασε σταδιακά στροφές και όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πήρε και τον έλεγχο ολοκληρωτικά, δημιουργώντας την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 21ο λεπτό, όταν ο Foden επιχείρησε να νικήσει με πλασέ τον Alisson, αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο De Bruyne δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την τρομερή κάθετη του Cancelo, ενώ είχε ξανά την ευκαιρία του, με την κεφαλιά του όμως να περνάει άουτ.

Η Liverpool δεν είχε κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Ένιωθε εγκλωβισμένη στο γήπεδο και υπό τη συνεχή και αυξανόμενη πίεση της City, η οποία με τη σειρά της όχι μόνο απειλούσε, αλλά δεν άφηνε τη Liverpool να… αλλάξει πάσα. Το 0-0 του πρώτου μέρους έμοιαζε άκρως ανακουφιστικό για τους Reds και βρήκε… αδικημένη την ομάδα του Pep.


H Liverpool πήρε μπρος, η City είχε τις απαντήσεις και είδαμε… ματσάρα

Τα πράγματα στη Liverpool άλλαξαν άρδην με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος του ματς. Ο Klopp στα αποδυτήρια ήταν… Klopp και ό,τι κι αν είπε στους παίκτες του, αυτοί φάνηκε πως το έκαναν πράξη.

Οι Reds μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, απειλώντας στο 50ό λεπτό, με τον Jota να κάνει το σουτ από το ύψος της μεσαίας γραμμής, αλλά ο Ederson έδιωξε την μπάλα.

Η ατομική ποιότητα των παικτών της Liverpool ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τη City και στο 58ο λεπτό οι Reds πήραν το προβάδισμα. Ο Salah έκανε μαγική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τρομερή κάθετη στον Mane και εκείνος πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0 της Liverpool.

Η City, ωστόσο, είχε άμεση απάντηση. Ο Jesus έκανε ωραία ενέργεια και βρήκε τον Foden στα αριστερά της περιοχής κι αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Alisson για το 1-1 στο 69ο λεπτό.

Η Liverpool πατούσε γερά στα πόδια της και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Και με τι τρόπο… Στο 76ο λεπτό, ο Salah πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ξέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο από Silva και Laporte και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-1.

Ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Salah, το δίχως άλλο.

Η ταχύτητα και η ένταση του παιχνιδιού είχαν αυξηθεί, η Liverpool έμοιαζε να κρατάει σφιχτά μια σπουδαία νίκη, αλλά οι παίκτες του Guardiola είχαν ξανά την απάντηση. Στο 81ο λεπτό, ο De Bruyne σούταρε έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε στον Matip, κατέληξε στα δίχτυα του Alisson για το 2-2.

Το ματς είχε πάρει φωτιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, η Liverpool έφτασε μια ανάσα από το 3ο γκολ, με τον Fabinho να βρίσκεται μόνος του μπροστά σε κενή εστία, αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση, με αποτέλεσμα ο Rodri με ένα εξαιρετικά κρίσιμο τάκλιν έσωσε τη City.


Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Milner (Gomez 78′), Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Jones; Salah, Mane, Jota (Firmino 68′)

Man City: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; Rodri, De Bruyne, Silva; Foden, Grealish (Sterling 66′), Jesus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *