Πιτσιρίκια με μαγκιά | Liverpool 1-0 Shrewsbury : Match Review

Τη δική τους ιστορία έγραψαν οι πιτσιρικάδες της Liverpool (U23), καθώς η ομάδα του Neil Critchley επικράτησε 1-0 της Shrewsbury στον επαναληπτικό του Anfield και πήρε την πρόκριση για τον 5ο Γύρο του FA Cup.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 15/2 με τη Norwich (19:30) στο Carrow Road για την 26η αγωνιστική της Premier League.

The kids are alright!

Ο Klopp είχε δηλώσει ότι στον επαναληπτικό με τη Shrewsbury θα αγωνιστεί η ακαδημία της Liverpool για να σεβαστεί το winter break των ποδοσφαιριστών που είχε ζητήσει η Premier League.

Ο Neil Critchley έκατσε στον πάγκο και είδε τα «παιδιά» του να παίρνουν μια ιστορική πρόκριση απέναντι στη Shrewsbury (1-0), έχοντας τη νεότερη εντεκάδα στην ιστορίας της με μέσο όρο ηλικίας 19 χρόνια και 102 μέρες.

Ο Ro-Shaun Williams με αυτογκόλ στο 75′ έκρινε το παιχνίδι σε ένα καυτό Anfield που δεν έπεφτε… καρφίτσα, ενώ να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη.

Στην επόμενη φάση, η Liverpool θα αντιμετωπίσει την Chelsea σε παιχνίδι νοκ-άουτ στο Stamford Bridge.


Κυριαρχία και πολλές ευκαιρίες

Οι Reds πίεσαν στο πρώτο μέρος και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Critchley ήρθε στο 26′ με τον Curtis Jones να σουτάρει εκτός περιοχής και τον O’Leary να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Ο αγαπημένος scouser των οπαδών, έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ηλικία 19 ετών και 5 ημερών.

Ο Adam Lewis δεν βρήκε στόχο στο 31′, για να ακολουθήσουν δύο ευκαιρίες από τον Neco Williams. Ο 18χρονος Ουαλός πάτησε περιοχή από τα δεξιά αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο 34′ και στο 40′ ο O’Leary αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα.

Ένα αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση

Ο Williams ήταν ο πρωταγωνιστής και στην αρχή του δευτέρου μέρους, ο οποίος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά. Στο 47′ έστειλε τη μπάλα ψηλά μέσα με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και στο 49′ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο O’Leary απέκρουσε ξανά το δύσκολο πλασέ στη γωνία.

Η Shrewsbury… ξεθάρρεψε, άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά τα καρέ του Kelleher και μάλιστα σκόραρε στο 59′ με τον Whalley αλλά με τη χρήση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο παίκτης της Shrewsbury ήταν εκτεθειμένος.

Οι Reds τελικά βρήκαν το γκολ-πρόκρισης, έστω και με λίγη… βοήθεια. Ο Neco Williams ήταν πάλι… μέσα στα πράγματα και από μια βαθιά μπαλιά, ο Ro-Shaun Williams έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 στο 75′.

Έτσι, οι youngsters έγραψαν τη δική τους ιστορία, καταχειροκροτήθηκαν από το Kop και εξασφάλισαν θέση για τους «16» της διοργάνωσης.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Williams, Hoever, Van Den Berg, Lewis; Chirivella, Clarkson (Boyes 90+2′), Cain; Elliott (Dixon-Bonner 90+4′), Jones, Millar (Hardy 82′)

Shrewsbury: O’Leary; Ro-Shaun Williams, Pierre, Ebanks-Landell; Love, Goss (Cummings 73′), Edwards, Golbourne; Laurent, Whalley, Lang (Udoh 57′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *