Πιο έτοιμη από ποτέ | Liverpool 2-0 Manchester United: Match Review

Η Liverpool με γκολ των Van Dijk και Salah πήρε σπουδαία νίκη επί της Manchester United (2-0) στο Anfield, παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα και έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα τίτλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 23/1 με τη Wolves (22:00- Cosmote Sport 1 HD) στο Molineux για την 24η αγωνιστική της Premier League.

23η αγων. Premier League

Δεν είναι πια αστείο. Η αρμάδα του Klopp ψάχνει αντίπαλο στην Αγγλία!

Ούτε η μισητή της αντίπαλος δεν κατάφερε να τη σταματήσει. Η Liverpool συνέχισε την ξέφρενη πορεία της φέτος στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της Manchester United στο Anfield και ξέφυγε στο +16 από τη Manchester City (με παιχνίδι λιγότερο).

Van Dijk στην αρχή και Salah στο τέλος του παιχνιδιού υπέγραψαν μια νίκη που φέρνει τους Reds όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση της Premier League.

21 νίκες και 1 ισοπαλία σε 22 παιχνίδια ως τώρα έχει πετύχει το τρομερό οικοδόμημα του Klopp, ο οποίος έφτασε τις 150 νίκες του στον πάγκο της Liverpool.

“Watch him defend and watch him score”

Νευρικό το ξεκίνημα κι από τις δύο ομάδες αλλά η Liverpool κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα και να δώσει ρυθμό στο ματς. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Van Dijk βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας και με ασύλληπτη κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 14′.

Ο Ολλανδός αμυντικός πέτυχε το 4ο τέρμα του φέτος στο πρωτάθλημα και 8ο συνολικά στη διετή παρουσία του.

Οι Reds απέκτησαν αυτοπεποίθηση και σκόραραν ξανά με τον Firmino στο 25′ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά επειδή είχε προηγηθεί φάουλ του Van Dijk στον De Gea. Ο Βραζιλιάνος ήταν ξανά πρωταγωνιστής στην αμέσως επόμενη φάση, όταν του στρώθηκε η μπάλα εντός περιοχής αλλά το σουτ πάνω στην κίνηση που επιχείρησε, έφυγε λίγο δίπλα από την εστία.

Η United αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα, με τη Liverpool να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι και μάλιστα να βρίσκει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 35′ με το πανέμορφο πλασέ του Wijnaldum αλλά κι αυτό ακυρώθηκε καθώς ο Ολλανδός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντέδρασαν και δημιούργησαν 3 ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα. Το σουτ του Martial στο 40′ πέρασε δίπλα από το τέρμα, ένα λεπτό αργότερα ο Andreas Perreira δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, και στο 44′ πάλι ο Perreira δοκίμασε το μακρινό σουτ αλλά ο Allison ήταν σε ετοιμότητα.

Οι Reds απάντησαν στις ευκαιρίες και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Salah έδωσε στον Mane, ο Σενεγαλέζος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο De Gea έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δέχτηκε πίεση αλλά μίλησε ο Salah στις καθυστερήσεις

Η Liverpool μπήκε αφιονισμένη στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 47′ ο Salah έχασε απίστευτη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή και στο 49′ ο Henderson με μια σουτάρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (και με τη βοήθεια του De Gea που βρήκε όσο χρειάστηκε με τα ακροδάχτυλα).

Στο 52′ ήταν η σειρά του Oxlade-Chamberlain να απειλήσει αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή μπλόκαρε σταθερά ο De Gea. Η ομάδα του Solskjaer άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και έχασε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Fred να αστοχεί στο 57′ και δύο λεπτά μετά, ο Martial βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά.

Το ντέρμπι ήταν σε τεντωμένο σκοινί. Η μεν Liverpool έψαχνε εναγωνίως το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, η δε United πίεζε όσο μπορούσε για να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Wijnaldum… άδειασε τον Maguire στη μεσαία γραμμή, βρήκε τον Mane στον ανοιχτό χώρο, αυτός πάτησε περιοχή αλλά το πλασέ με το αριστερό δεν βρήκε στόχο στο 63′, ενώ ο Allison έδιωξε δύσκολα του Fred στο 67′.

O Klopp πέρασε Fabinho και Origi στο παιχνίδι, κι αφού η Liverpool άντεξε στην πολιορκία της United, «χτύπησε» στις καθυστερήσεις με ένα δεύτερο γκολ χάρη στη σπιρτάδα του Allison.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, έχοντας μαζέψει τη μπάλα μετά από κόρνερ, έκανε γρήγορα το βολέ, βγάζοντας ουσιαστικά ασίστ στον Salah που βρισκόταν μόνος του στην επίθεση, μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 93′, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ απέναντι στη United. Εξ’ ου και ο έξαλλος πανηγυρισμός.

Αυτό ήταν το 11ο φετινό γκολ του Αιγύπτιου στο πρωτάθλημα (είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Mane) και συνολικά 65ο με τη φανέλα της Liverpool σε 93 εμφανίσεις – όσα είχε και ο Fernando Torres σε 102 παιχνίδια.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Oxlade-Chamberlain (Lallana 66′), Wijnaldum; Salah, Mane (Fabinho 82′), Firmino (Origi 82′)

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, Matic; Williams (Greenwood 74′), Pereira, (Mata 74′) James; Martial

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *