Παραχωρείται ο Neco Williams

Θετική στάση σε πιθανή πώληση του Neco Williams αναμένεται να κρατήσει η Liverpool, που θα ψάξει να παραχωρήσει τον νεαρό μπακ μετά το πέρας του EURO.

765 λεπτά συμμετοχής, 14 εμφανίσεις, 9 ως βασικός, 1 ασίστ. Αυτά μέτρησε ο Ουαλός την σεζόν που μας πέρασε και στην οποία κατείχε ξεκάθαρα θέση αναπληρωματικού πίσω από τον Alexander-Arnold. Από τα παιχνίδια που ξεκίνησε ολοκλήρωσε μόλις τα 5, εκ των οποίων τα 2 στους ομίλους του Champions League και τα υπόλοιπα 3 στα κύπελλα. Κανένα στο πρωτάθλημα.

Η Liverpool επέλεξε φέτος να στηρίξει το project του Neco, που είχε αφήσει καλές εντυπώσεις την περασμένη χρονιά στις ευκαιρίες που πήρε σε πλαίσιο rotation. Ο Klopp είδε ελπιδοφόρα δείγματα από τον νεαρό και πήρε το ρίσκο να τον υπολογίζει ως δεύτερο δεξιό οπισθοφύλακα σε μια απαιτητική σεζόν.

Ο Neco όχι μόνο δεν έπεισε με την παρουσία του όσες φορές συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έδειξε αδύναμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του. Είναι χαρακτηριστικό έως και εντυπωσιακό το γεγονός πως αντικαταστάθηκε σε όλα (!) τα ματς Premier League που πήρε θέση βασικού.

Με τον Trent να διανύει ντεφορμάρισμα στον πρώτο γύρο σε συνδυασμό και με έναν τραυματισμό, η ανάγκη να αποδώσει και να βοηθήσει ο Williams τα πλάνα του προπονητή του ήταν επιτακτική. Όμως, ο Γερμανός κατάλαβε νωρίς πως δεν θα μπορούσε να στηριχτεί στον Neco για να δώσει ανάσες στον βασικό του και για καλή του τύχη δεν χρειάστηκε να το κάνει, με τον Alexander-Arnold να βγάζει μάτια στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Είναι ευκόλως κατανοητό πως όταν ο αναπληρωματικός σου πλάγιος μπακ σου στερεί μια αλλαγή κάθε φορά που ξεκινάει βασικός σε απαιτητικά παιχνίδια, τότε δεν μπορείς παρά να αλλάξεις σχέδια.

Έτσι λοιπόν, η Liverpool αναμένεται να ψάξει να παραχωρήσει τον 20χρονο Ουαλό αφότου τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική του στο τρέχον EURO. Το ενδιαφέρον είναι σημαντικό για τον παίκτη, που και αυτός θα αναζητήσει να βρει κάπου περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Οι Reds είναι ικανοποιημένοι με μια προσφορά τουλάχιστον στα 10 εκατομμύρια λίρες με τις Aston Villa, Leeds, Southampton και Burnley να είναι «ζεστές» προς την απόκτησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *