Παραδίδει το στέμμα της αλλά θα επιστρέψει | Liverpool 1-0 Atletico (2-3 παρ.): Match Review

Η Liverpool ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στα 90′ (1-0) κόντρα στην Atletico, έκανε την ανατροπή στην παράταση, κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της αλλά όλα γκρεμίστηκαν σε λίγα λεπτά, με τους Μαδριλένους να επικρατούν 3-2 στο Anfield και να προκρίνονται στους «8» του Champions League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds στο Goodison Park για την 30ή αγωνιστική της Premier League.

Φάση των «16», UEFA Champions League (2ος αγώνας)

Το Anfield κόχλαζε, όπως τότε. Αντίπαλος μια ισπανική ομάδα, όπως τότε. Η Liverpool καλούταν να κάνει την ανατροπή, όπως τότε.

Και την έκανε. Για λίγα λεπτά, ήταν εκείνη που κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Ένα λάθος, όμως, του Adrian έφερε μια αγωνιστική καθίζηση που οδήγησε την Atletico να βάλει 3 γκολ στην παράταση, να «αλώσει» το Anfield και να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Liverpool ήταν αυτή που έπρεπε κόντρα στην Atletico στον επαναληπτικό του Anfield. Κατάφερε να πετύχει το γκολ που έψαχνε με τον Wijnaldum, οδήγησε το ματς στην παράταση, όπου σκόραρε με τον Firmino και ήταν μια ανάσα από την πρόκριση.

Στη συνέχεια όμως, μετά από μια λάθος αντίδραση του Adrian, δέχτηκε δύο απανωτά γκολ από τον Llorente και ένα από τον Morata, κι έτσι η Atletico πήρε θριαμβευτική πρόκριση μες το σπίτι των Reds με 3-2 και ανάγκασε τη Liverpool να παραδώσει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η ομάδα του Klopp ήταν εξαιρετική σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, είχε 34(!) τελικές προσπάθειες για γκολ (11 εντός εστίας), αλλά από τη μία έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Oblak κι από την άλλη, μια λάθος πάσα του Adrian οδήγησε στο γκολ-μαχαιριά του Llorente που «έκοψε» τα πόδια των Reds και δεν βρήκαν ποτέ την αντίδραση.

Έτσι, η Liverpool γνώρισε τον πρώτο της αποκλεισμό σε νοκ-άουτ επί εποχής Klopp και την πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από 43 ματς (25 στο Champions League – 18 νίκες και 7 ισοπαλίες από το 2014 και μετά).


Πίεσε από το ξεκίνημα και σκόραρε πριν το ημίχρονο

Η Liverpool μπήκε με το… πόδι στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά και, αφού είδε το σουτ του Diego Costa να φεύγει άουτ με τη συμπλήρωση 15″, δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 5′ με την γυριστή κεφαλιά του Wijnaldum να καταλήγει στα χέρια του Oblak, ενώ το σουτ του Salah έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά.

Η ομάδα του Klopp έδωσε από την αρχή υψηλό ρυθμό στο ματς, πήρε αμέσως την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που η Atletico στεκόταν καλά στην άμυνα και είχε σε μεγάλο βράδυ τον Oblak που έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Oxlade-Chamberlain στο 13′.

Λίγο αργότερα, η δράση μεταφέρθηκε στα καρέ του Adrian και οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Felipe να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Adrian στο 18′.

Οι Reds πάλευαν να σπάσουν την άμυνα της Atletico και λίγο έλειψαν να το πετύχουν κάνοντας δύο φάσεις σε δύο λεπτά, αλλά ο Oblak δήλωσε και πάλι το παρών.

Στο 34′, ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων μπλόκαρε το πλασέ του Mane από το ημικύκλιο της περιοχής, και στο 36′, μετά από ωραία σέντρα του Alexander-Arnold, ο Firmino βρήκε από κοντά την μπάλα αλλά ο Oblak έδιωξε ενστικτωδώς.

Η ομάδα του Simeone είχε χάσει μέτρα στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Liverpool είχε «κατασκηνώσει» στα καρέ της Atletico και πριν την ανάπαυλα, κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα.

Ο Salah έδωσε στον Oxlade-Chamberlain από δεξιά, αυτός έβγαλε τη σέντρα και βρήκε στην «καρδιά» της περιοχής τον Wijnaldum, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 43′.


Μονόλογος χωρίς γκολ της Liverpool στο δεύτερο μέρος και… παράταση

Οι Reds, έχοντας πλέον ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσουν ακόμα περισσότερο, και άρχισαν το… σφυροκόπημα από το 47′, με τον Salah να πατάει περιοχή από τα δεξιά, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Oblak.

Ο πορτιέρο της Atletico πρωταγωνίστησε ξανά στο 54′ αποκρούοντας δύσκολα το μακρινό σουτ του Oxlade-Chamberlain και στο 60′ έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε εξ επαφής πλασέ του Firmino.

Η Atletico απείλησε στο 61′ με τον Adrian να σταματάει τον Felix με διπλή προσπάθεια και στο 63′, ο Saul είδε τον Ισπανό τερματοφύλακα εκτός εστίας, δοκίμασε να τον «κρεμάσει» από το κέντρο αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία.

Η Liverpool ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο, συνέχισε να πιέζει και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 66′, με τον Salah να προσπαθεί να σουτάρει από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και ο Robertson με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 69′ ο Oblak είπε νέο όχι σε δυνατό σουτ του Alexander-Arnold έξω από την περιοχή.

Η Atletico ανέβασε λίγο τις γραμμές της αλλά δεν μπορούσε να «χτίσει» οργανωμένες επιθέσεις για να απειλήσει την εστία του Adrian. Από την άλλη, ήταν θέμα χρόνου να πετύχει το δεύτερο γκολ η Liverpool αλλά Robertson (81′), Mane (85′) και Salah (87′) δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, η Atletico «πάγωσε» για λίγο το Anfield όταν σκόραρε με κεφαλιά του Saul στο 90+2′, αλλά το γκολ (ορθώς) δεν μέτρησε καθώς ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Κι αφού το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.


Από τον παράδεισο στην κόλαση

Η Liverpool ξεκίνησε ιδανικά στην παράταση, καθώς στα πρώτα λεπτά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Wijnaldum έκανε φοβερή κούρσα από τη μεσαία γραμμή, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και βρήκε στην περιοχή τον Firmino, ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Oblak, αλλά πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά για το 2-0 στο 94′.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου στο Anfield τη φετινή σεζόν – τελευταία φορά είχε σκοράρει σε εντός έδρας ματς στον περσινό προημιτελικό με την Porto στις 9 Απριλίου.

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ήρθε για τους Reds αλλά η χαρά κράτησε πολύ λίγο. Μόλις τρία λεπτά για την ακρίβεια. Στο 97′, ο Adrian έκανε λάθος πάσα, ο Felix πήρε την μπάλα, βρήκε τον Llorente, κι αυτός με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 για την Atletico. Ένα γκολ που της χάριζε την πρόκριση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Simeone κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Llorente να βρίσκει ξανά χώρο εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Adrian, κάνοντας το 2-2 στο 105′.

Οι παίκτες της Liverpool δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Είχαν ξεμείνει από ψυχικά αποθέματα, ο Klopp έκανε τρεις αλλαγές στο δεύτερο μέρος της παράτασης, αλλά τίποτα πλέον δεν μπορούσε να αλλάξει την έκβαση του ματς.

Ο Morata στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε την σφραγίδα πρόκρισης της Atletico, κάνοντας το 2-3, και αναγκάζοντας τη Liverpool στην πρώτη της ήττα σε νοκ-άουτ με τον Klopp στον πάγκο.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson (Fabinho 106′), Wijnaldum (Origi 106′), Oxlade-Chamberlain (Milner 81′); Salah, Mane, Firmino (Minamino 112)

Atletico: Oblak; Tripper (Vrsaljko 91′), Savic, Felipe, Lodi; Correa (Gimenez 106′), Thomas, Saul, Koke; Costa (Llorente 56′), Joao Felix (Morata 103′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *