Παίζει τα ρέστα της στο Anfield! | Paris S.G. – Liverpool 2-1 (Βαθμολογίες)

Το γκολ του Milner λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους δεν ήταν αρκετό για τη Liverpool ώστε να πάρει κάποιο βαθμό στο Παρίσι. Ο Άγγλος ναι μεν μείωσε σε 2-1 όμως στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες του Klopp δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Λίγο οι βουτιές των παικτών της Paris S.G., λίγο τα αργά χαφ της ομάδας και λίγο το πλάνο το Klopp που άλλαξε κιόλας από το 15′ όπου δέχτηκε γκολ και πλέον η ομάδα μας περιμένει στις 11 Δεκεμβρίου τη Napoli. Δείτε εδώ τα πιθανά σενάρια πρόκρισης στους 16!


Ας δούμε τώρα αναλυτικά τις βαθμολογίες των παικτών:


Alisson | 8.5 (ΜΟΤΜ)

Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα πολύ καλό ματς σώζοντας την εστία του πολλές φορές απο βέβαιη παραβίαση. Σταθερός, έδινε τη σιγουριά που πρέπει να δίνει ένας πορτιέρο και ήταν σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι στους διακριθέντες. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό όπως θα δούμε από την εικόνα των υπολοίπων…

Gomez | 4.5

Έχει αποδείξει πάμπολλες φορές σε όλους μας ότι ζορίζεται στη θέση του δεξιού μπακ. Παρόλα αυτά ο Klopp τον προτίμησε λόγω της σταθερότητάς του αμυντικά αντί του θεωρητικά πιο “επιπόλαιου” Alexander – Arnold. Ο Joe όμως δεν έχει τα ανεβάσματα του Trent με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βοηθήσει καθόλου τον Salah επιθετικά κυρίως στο 2ο ημίχρονο που χρειαζόταν. Παρόλα αυτά δεν ήταν ιδιαίτερα καλός ούτε στα αμυντικά του καθήκοντα αφού πολλές φορές αδράνησε, ενώ είχε προβλήματα και στο μαρκάρισμα του Neymar.

Van Dijk | 6.5

Καλύτερος του παρτενέρ του όμως κι αυτός είχε στιγμές αδράνειας. Κάνει άτσαλο διώξιμο στο 1ο γκολ της Pari αλλά σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι συμπαίκτες του. Χωρίς να είναι αρνητικός δεν ξεχώρισε όπως συνήθως.

Lovren | 5

Σίγουρα όχι και το καλύτερο του ματς με τα κόκκινα. Φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ όπου ούτε πάει έγκαιρα στην μπάλα, ούτε μαρκάρει καλά τον σκόρερ. Στο δεύτερο γκολ έχει ανέβει πάνω από το κέντρο για να μαρκάρει χωρίς λόγο και ειδικά εφόσον σαν παίκτης υστερεί στην ταχύτητα από τους προσωπικούς του αντιπάλους. Επίσης μερικές κακές τοποθετήσεις από τον Κροάτη που όμως ανέβηκε τουλάχιστον 2ο μέρος.


Robertson | 7

Στα πρώτα λεπτά έμεινε πίσω και δεν ανέβαινε μέχρι που έγινε το 2-0 και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Τα overlap που έκανε στο 2ο ημίχρονο όμως ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου βοηθώντας πολύ τον Mane στην αριστερή πλευρά επιθετικά, χωρίς βέβαια πάντα να έχουν καλή κατάληξη οι προσπάθειές τους. Παθιασμένος όπως πάντα ενώ σε πολλές στιγμές έβγαζε αρκετή ψυχραιμία με τη μπάλα στα πόδια.

Henderson | 4.5

Πολύ νωθρό ματς από τον αρχηγό. Ναι μεν είχε κάποια καλά κοψίματα στο κέντρο όμως είχε κακές μεταβιβάσεις με εξαίρεση μια άψογη κάθετη στον Salah που λίγο έλειψε να τσιμπήσει τη μπάλα και να σκοράρει. Αργούσε σε πολλές περιπτώσεις και να κινηθεί και να πασάρει και σε συνδυασμό με τους γρήγορους παίκτες της Pari δημιουργούνταν συνεχώς κίνδυνοι από τον άξονα. Έτρξε πάντως πιο πολύ από κάθε άλλο παίκτη στον αγωνιστικό χώρο.

Wijnaldum | 5

Από τα πολύ μέτρια εώς κακά παιχνίδια του Ολλανδού που περιορίστηκε στην κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να δώσει το κάτι παραπάνω. Νωθρό συνολικά το κέντρο με βαριά κορμιά και ο ίδιος δε βοήθησε ιδιαίτερα σ’ αυτό. Ακίνδυνος με τη μπάλα στα πόδια μάλλον αδιάφορη η παρουσία του.

Milner | 6.5

Ο υπαρχηγός στο 1ο ημίχρονο ζητούσε συνεχώς τη μπάλα, έκανε κινήσεις και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Δε του βγήκαν αρκετές πάσες όμως προσπάθησε αρκετά και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αδιάφορος σκοράροντας και από την άσπρη βούλα. Έτρεξε όπως πάντα πολύ αλλά στο 2ο ημίχρονο έπεσε και αντικαταστάθηκε στο 77′.

Salah | 5.5

Χωρίς να είναι κακός ο Αιγύπτιος δεν ήταν στη μέρα του. Είχε κάποιες προσπάθειες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στο πρώτο 45λεπτο όμως πίεζε πολύ. Δεν μπόρεσε δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Στη συνέχεια έπεσε κι αυτός αφού δεν βοήθησε από την πλευρά του ο Gomez και βρισκόταν συνεχώς μόνος με 2 αντιπάλους σε οργανωμένες επιθέσεις. Γι’ αυτό ίσως και δεν τροφοδοτούνταν ιδιαίτερα στην επανάληψη.

Mane | 7.5

Έκανε πολλά κλεψίματα, έτρεξε, κέρδισε το πέναλτι και γενικά ήταν ο καλύτερος από την επιθετική 3αδα. Στάθηκε άτυχος πολλές φορές σε όσα επιχείρησε, ενώ έδειξε και περίσσειο πάθος. Ανέβηκε πολύ και ήταν αρκετά δραστήριος όσο περνούσε η ώρα αλλά ως εκεί καθώς δεν είχε την κατάλληλη στήριξη απ’ τους συμπαίκτες του.


Firmino | 5

Ενώ φάνηκε πολύ στην αρχή και προσπάθησε συνολικά, ολοένα και εξαφανιζόταν από το παιχνίδι στη συνέχεια. Παρόλα αυτά γυρνούσε πάλι πίσω για να δημιουργήσει χωρίς όμως να βρίσκει χώρο. Είχε κάποιες λάθος πάσες που δημιούργησαν κινδύνους για αντεπίθεση αλλά δε στοίχισαν. Δε φάνηκε να τροφοδοτείται ιδιαίτερα.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Keita | 5

Δεν έδωσε την επιθετική πνοή που θα περίμενε ίσως ο Klopp να δώσει στο παιχνίδι της ομάδας του. Φάνηκε η καλή του τεχνική κατάρτιση σε 1-2 φάσεις όμως σίγουρα δεν έκανε στη διαφορά. Προερχόμενος από τραυματισμό ίσως είναι και λογικό όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Sturridge | 4

Ξεχνάει κανείς το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς. Ελάχιστες επαφές με τη μπάλα, ξεχασμένος και μόνος. 

Shaqiri | –

Αν και αγωνίστηκε λίγο δεν κατάφερε ούτε αυτός να βοηθήσει επιθετικά. Λάθος πάσες στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν πρόλαβε ποτέ να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης. Δεν μπορεί να κριθεί λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής.

Klopp | 6.5

Το πλάνο που είχε να περάσει τον Lovren και πάλι αντί του Gomez στα στοπερ δε του βγήκε. Ο Κροάτης κάνει κακό ματς και ευθύνεται σε αρκετές περιπτώσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ανασταλτικά. Δε του βγήκε ούτε η αντικατάσταση του Arnold με τον Gomez στο δεξί άκρο της άμυνας αφού ο Joe δεν μπορεί να βοηθήσει επιθετικά ενώ είχε και πρόβλημα και στο αμυντικό κομμάτι. Ήθελε να αποφύγει ένα γρήγορο γκολ της Pari S.G. με την παρουσία τριών χαφ με κατά κύριο λόγο αμυντικές αρετές κρατώντας του Keita και Shaqiri στον πάγκο. Ακόμα και όταν αυτοί βέβαια πέρασαν στο ματς δεν κατάφεραν να δώσουν πολλά. Δε του βγήκε το παιχνίδι όπως θα ήθελε αλλά έκανε όσες αλλαγές έπρεπε και σε καλό timing, ενώ είχε και ένα συνολικά λογικό πλάνο για ένα εκτός έδρας ματς σαν κι αυτό. Σίγουρα έχει ευθύνη για αυτή την ήττα όμως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *