Πήρε φόρα μετά την ανάπαυλα! Απώλεια ο Henderson… | Watford – Liverpool 0-3 (Match Review)

Πιο δύσκολο απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ ήταν το πέρασμα της Liverpool από το Vicarage Road Stadium, με το πρώτο γκολ να έρχεται στο 67′ από τον Salah.

Η Watford μπήκε δυνατά στο ματς, με το γκολ της μάλιστα να ακυρώνεται σωστά στα πρώτα κιόλας λεπτά ως offside. Στη συνέχεια (μετά το 10′) η Liverpool πήρε τα πάνω της ανακτώντας την κατοχή, όμως η Watford έδειχνε επικίνδυνη  με κάθε ευκαιρία που της δινόταν όταν έκλεβε μπάλες στο κέντρο.

Firmino, Shaqiri, Salah αλλά και Mane άλλαζαν αρκετά καλά την μπάλα χωρίς όμως να γίνει κάποια τείκή προσπάθεια με προοπτικές. Όσο περνούσε η ώρα και με το Gini να βοηθάει πολύ στην κυκλοφορία η Liverpool ανέβασε στροφές και θα μπορούσε να προηγείται πριν την ανάπαυλα. Με 3 ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά να πηγαίνουν χαμένες έμεινε το 0-0 και οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο 2ο ημίχρονο η Liverpool έδειξε από την αρχή ποιός είναι το αφεντικό. Με την κατοχή στις τάξεις του 80% σχεδόν και με περίσσεια υπομονή, οι παίκτες του Klopp έχτιζαν όμορφες επιθέσεις που έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Στο 55′ η Watford ζήτησε penalty σε μαρκάρισμα του Robertson στον Hughes, με τον Σκωτσέζο να βρίσκει σίγουρα τον αντίπαλό του, ωστόσο ο Jon Moss δε θεώρησε πως αυτή η επαφή ήταν αρκετή για να δείξει την άσπρη βούλα.

Salah και Firmino ήταν ανεβασμένοι, ενώ η συνολική οπισθοχώρηση της Watford έδινε την ευκαιρία στους ακραίους μπακ Robertson και Alexander-Arnold να ανεβαίνουν βοηθώντας από τα άκρα. Ο Hendo έμενε πιο πίσω καθαρίζοντας κάθε προπάθεια της Watford για αντεπίθεση μαζί με τα στόπερ που έκαναν και πάλι πολύ καλή δουλειά.

Η ωραία πάσα του Firmino στα αριστερά στον Mane και το καλό timing του τελευταίου με την πάσα του στον Salah, ήταν αρκετά ώστε να ανοίξει το σκορ ο Αιγύπτιος. Μια φάση με καλή συνεργασία των τριων σταρ της ομάδας που είχαμε καιρό να δούμε.

Ο Firmino φανερά απελευθερωμένος απόψε έδινε πολλά καλά στοιχέια σε κυκλοφορία και ανάπτυξη της ομάδας από τη μέση και μπροστά. Ο Milner πέρασε στο 74′ αντί του Shaqiri. Το παιχνίδι άνοιξε με τη Watford να ανοίγεται περισσότερο και τη Liverpool να βρίσκει χώρους για αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση ένα κερδισμένο φάουλ ήταν αρκετό για να γράψει ο Arnold το 0-2 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από σχεδόν 25 μέτρα!

Ο Henderson από μια φάση του 60′ όπου δικαίως διαμαρτυρήθηκε για φάουλ πάνω του από τον Success δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Τα νεύρα του συνεχίστηκαν με τον αρχηγό να κάνει ένα αχρείαστο φάουλ στο 82′ και να δέχεται την δέυτερη κίτρινη, που τον έστειλε απευθείας στα αποδυτήρια δίνοντας νέες ελπίδες στη Watford με το σκορ στο 0-2. Στέρει κάπως έτσι από τον Klopp και τις υπηρεσίες του για το επόμενο ματς.

Το ματς συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό πάνω κάτω και με τον Fabinho να αγωνίζεται στη θέση του Salah και με τη Watford να κάνει κάποιες προσπάθεις για γκολ χωρίς επιτυχία. Το ματς τελείωσε και για τους πιο απαισιόδοξους όταν ο Robertson με ωραίο τσίμπημα της μπάλας έβγαλε τους Reds στην κόντρα, έδωσε στον Mane, ο Σενεγαλέζος σούταρε με τον Foster να αποκρούει και τον Firmino να γράφει το τελικό 0-3 με κεφαλιά.

Ο Klopp έκλεισε με τον κλασικό τρόπο τις αλλαγές του περνώντας τον Matip στη θέση του Firmino στο 91′.

3 ακόμα βαθμοί και 8ο clean sheet για τη Liverpool που πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και έχοντας πάντα υπομονή στην ανάπτυξή της. Επόμενος σταθμός Παρίσι για τον Champions League την ερχόμενη Τετάρτη στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *