Πήρε ξανά μπροστά! | Βαθμολογίες: Liverpool – Burnley 4-2

Σε ένα μεσημέρι που ξεκίνησε εφιαλτικά στο Anfield, η Liverpool κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να γυρίσει από το αιφνιδιαστικό 0-1 της Burnley μόλις στο 6′.

Με μπροστάρηδες τους Firmino και Mane που σκόραραν δις έκαστος και τον Lallana που βρέθηκε σε εκπληκτική φόρμα οι “κόκκινοι” έκαμψαν την αντίσταση των φιλοξενούμενων με μεγαλύτερη άνεση απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-2.

Μετά από συνεχόμενες παραγωγικά άγονες αγωνιστικές, η Liverpool ανέβασε τα στάνταρ απόδοσής της επιθετικά με την επιθετική 3αδα να βρίσκεται σε φόρμα. Αντίθετα στην άμυνα δεν κατάφερε να κρατήσει το clean sheet, δεχόμενη 2 γκολ, εκ των οποίων ευθύνεται κυρίως στο 2ο, αφού στο κόρνερ από το οποίο άνοιξε το σκορ προηγήθηκε φάουλ στον Alisson. Η αγωνιστική άνοδος έδωσε πάντως τους 3 βαθμούς που αποτελούσαν αποκλειστικό στόχο των Reds.

Ας περάσουμε όμως στη βαθμολογία του κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Alisson | 6.5

Δέχτηκε 2 γκολ αλλά δεν ευθύνεται σε κανένα από αυτά. Στο πρώτο βέβαια του έχει γίνει και καθαρό φάουλ. Εκνεύρισε τον Klopp όταν και πάλι καθυστέρησε να δώσει τη μπάλα με τα πόδια. Σταθερός συνολικά πάντως χωρίς κάποιο λάθος, αλλά ούτε και κάποια καίρια απόκρουση. 

Alexander-Arnold | 5

Σε επιεικώς μέτρια επίπεδα κινήθηκε η απόδοση του νεαρού. Έχασε πάμπολλες φορές τον προσωπικό του αντίπαλο έχοντας πρόβλημα αμυντικά με τη Liverpool να δέχεται φάσεις κυρίως από την πλευρά του. Επιθετικά είχε μερικές αρκετά άστοχες μπαλιές και στημένα, αλλά σε 1-2 περιπτώσεις λίγο έλειψε να του πιστωθεί και ασίστ, ειδικά στη φάση που ο Mane σημάδεψε το δοκάρι. Έχουμε δει και πολύ καλύτερες εμφανίσεις από τον Trent.

Matip | 7

Άτσαλος σε μερικές περιπτώσεις στο διώξιμο της μπάλας και με ένα λάθος που δεν κόστισε εν τέλει. Έχει μερική ευθύνη όμως στο 2ο γκολ της Burnley, αλλά συνολικά ήταν σταθερός αμυντικά.

Van Dijk | 7.5

Κυρίαρχος στον αέρα, πολλές οδηγίες και φωνές στους συμπαίκτες του. Καθάρισε πολλές φάσεις μόνος του ενώ δοκίμασε και αρκετές μακρινές μπαλιές μπροστά. Θα μπορούσε να του καταλογίσει κανείς και εκείνου μερική ευθύνη στο 2ο γκολ αλλά κατά τ’ άλλα ήταν άψογος.

Robertson | 7

Θετικός ήταν ο Σκωτσέζος που έδωσε αρκετές βοήθειες επιθετικά. Συνεργάστηκε καλά με τον Mane αλλά και αμυντικά δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Δεν έκανε τη διαφορά αλλά ήταν ισορροπημένος και κινητικός.

Fabinho | 7.5

Παίζει με τη μία τη μπάλα πάντοτε όταν έχει την ευχέρεια και ανοίγει άψογα το παιχνίδι στα άκρα. Ψύχραιμος, με λιγοστά λάθη και καλή αμυντική παρουσία. Μεστό παιχνίδι από το Βραζιλιάνο που εξελίσσεται σε σημαντική μονάδα.

Wijnaldum | 6.5

Τον έβλεπες πότε πίσω από τη σέντρα για να πάρει την πρώτη πάσα από την άμυνα και πότε μπροστά να πιέζει την άμυνα και τα χαφ για να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο λάθος. Ήταν ως συνήθως θετικός, αλλά είχε μερικά κενά διαστήματα που δε φάνηκε ιδιαίτερα, κάνοντας πάντως συνολικά καλή δουλειά.

Lallana | 8.5 (MOTM)

Η απόδοσή του ήταν σίγουρα αποκάλυψη. Πίεζε παντού, γυρνούσε πίσω να βοηθήσει αμυντικά, ενώ έφευγε μέχρι και σε ρόλο κρυφού φορ μπροστά. Το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, με την πίεση της ομάδας να ξεκινά από εκείνον με αποκορύφωμα το 1o γκολ του Mane που έκλεψε με ηρωικό τάκλιν. Πολλές επαφές με τη μπάλα την οποία κρατούσε όσο χρειαζόταν, μοιράζοντας στους συμπαίκτες του. Η εμφάνισή του έκλεψε την παράσταση και μαζί τον τίτλο του Man Of The Match από Mane και Firmino!

Salah | 7.5

Πολύ δραστήριος και κινητικός σε όλο το ματς. Μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Burnley αλλά πάλι έμεινε μακριά από το γκολ και είχε μέτρια τελειώματα. Είδαμε μερικές πολύ όμορφες συνεργασίες με Mane και Firmino, βγαλμένες από την περσινή χρονιά.

Mane | 8.5

Σκόραρε 2 γκολ και μαζί με τον Lallana ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα. Έχει πλέον συχνή επαφή με τα δίχτυα και αυτό είναι πολύ σημαντικό τη δεδομένη στιγμή που υστερεί ο Salah σε αυτόν τον τομέα. Κινητικότατος, αποτελεσματικός και ορεξάτος. Μπορούσε να είχε σκοράρει και 3ο τέρμα, ενώ είχε και δοκάρι.

Firmino | 8

2 γκολ που έδειξαν την κλάση του αφού βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή διαβάζοντας σωστά τις φάσεις. Καλό comeback μετά τον τραυματισμό, παίζοντας αρκετά και από τα πλάγια χωρίς βέβαια να… βγάλει μάτια. Πολύ καλή δουλειά από το Βραζιλιάνο και επιθετικά και ανασταλτικά.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Henderson | 6.5

Ξεκούρασε τον Gini κάνοντας ένα ικανοποιητικό παιχνίδι και δίνοντας ηρεμία. Έβαλε τις φωνές στο 3-2 ενώ έμεναν 2 λεπτά για τη λήξη ώστε να μείνει η ομάδα σοβαρή.

Keita | –

Sturridge | 7

Αγωνίστηκε λίγο όμως πρόλαβε να κάνει την ασίστ στον Mane που καθάρισε το ματς στις καθυστερήσεις. Δεν μπορούσε να του ζητηθεί κάτι παραπάνω στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Klopp | 9

Του βγήκε στο έπακρο η χρήση του Lallana στα χαφ. Ξεκούρασε όσο μπόρεσε μερικούς παίκτες, έκανε σωστές αλλαγές και διαχειρίστηκε άψογα το ματς. Η ομάδα ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 πριν καν πάμε στην ανάπαυλα και ήταν σοβαρή παίζοντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *