Ο Salah πλήγωσε τον Gerrard | Liverpool 1-0 Aston Villa: Match Review

Η Liverpool δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Aston Villa για την 16η αγωνιστική της Premier League αλλά κατάφερε να την λυγίσει (1-0) χάρη σε γκολ του Salah στην επιστροφή του Steven Gerrard για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Anfield.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Πέμπτη (16/12) με τη Newcastle στο Anfield για την 17η αγωνιστική της Premier League.

Η 11η Δεκεμβρίου σηματοδοτούσε μια μεγάλη επιστροφή στο Anfield. Η Liverpool υποδεχόταν την Aston Villa για την 16η αγωνιστική της Premier League. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, αυτό δεν θα συνιστούσε είδηση. Ώσπου, η Villa ανακοίνωσε την πρόσληψη του Steven Gerrard.

Το Anfield τον υποδέχτηκε όπως έπρεπε. Του επεφύλασσε αποθεωτική υποδοχή και το γήπεδο άρχισε να… σείεται.

Ο εμβληματικός και παντοτινός αρχηγός των Reds επέστρεψε στο Anfield για πρώτη φορά ως αντίπαλος, με την Aston Villa να βάζει στη Liverpool, αλλά η ομάδα του Klopp κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Salah, ο οποίος πέτυχε το 14ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και διατήρησε την ομάδα του στη 2η θέση με 37 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Manchester City.


Εξαιρετικά στημένη η Villa – Κυριάρχησε αλλά δυσκολεύτηκε η Liverpool

Με τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο και τον Oxlade-Chamberlain στην επίθεση μαζί με τους Mane και Salah, η Liverpool πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να δημιουργεί από νωρίς ευκαιρίες.

Mane (8′, 26′), Robertson (17′), Salah (30′, 44′) προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σκοράρουν, χωρίς όμως να το καταφέρνουν, την ώρα που η ομάδα του Gerrard ήταν πολύ καλά στημένη, κάτι που μπλόκαρε τη Liverpool και δεν την άφησε να βάλει ένταση στο παιχνίδι της.


Ο Salah έλυσε τον… γόρδιο δεσμό

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο: οι Reds επέμειναν στην πίεση και έκλεισαν ξανά στα καρέ της την Villa. Και οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν. Salah (51′, 60′), Matip (53′), Mane (57′) εκτός εστίας, ο van Dijk είχε σουτ στον στόχο στο 53ο λεπτό, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Όλα αυτά μέχρι το 67ο λεπτό. Τότε ο Mings ανέτρεψε τον Salah sthn περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Αιγύπτιος ευστόχησε για το 1-0 (14ο τέρμα του στη φετινή Premier League), δίνοντας τη λύση στην ομάδα του σε ένα σημείο που χρειαζόταν το γκολ.

Οι παίκτες του Gerrard έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τη Liverpool να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που τη διατηρεί μια ανάσα από την πρωτιά στο πρωτάθλημα.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Thiago (Milner 83′); Salah, Mane (Minamino 88′;), Oxlade-Chamberlain (Jota 58′)

Aston Villa: Martinez; Cash, Konsa, Mings, Targett; McGinn, Nakamba, Douglas Luiz; Ramsey, Young, Watkins

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *