Ο Leno της στέρησε την πρόκριση | Liverpool 0-0 Arsenal (4-5 πεν.): Match Review

Η Liverpool έχασε πολλές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια απέναντι στην Arsenal (0-0), αλλά έχασε στα πέναλτι (4-5) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EFL Cup.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 4/10 με την Aston Villa (21:15) στο Villa Park για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Ήταν σχεδόν όλα όπως πέρσι. Ίδιος αντίπαλος (Arsenal), στην ίδια φάση του Κυπέλλου (4ος Γύρος), στην ίδια έδρα (Anfield) και το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πέναλτι. Τα μόνα διαφορετικά φέτος ήταν το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια, όπως και η έκβαση των πέναλτι.

Η Liverpool, με πολλές αλλαγές ξανά από τον Klopp, έχασε τρομερές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Leno που έπιανε ό,τι πήγαινε στο τέρμα.

Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, Origi και Wilson αστόχησαν στα πέναλτι, με την Arsenal να επικρατεί 5-4 και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του EFL Cup.


Μεγάλη διπλή ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου

Οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη ήταν αυτά που χαρακτήρισαν το πρώτο μέρος, με τους Reds πάντως να απειλούν στο 12ο λεπτό. Ο Jota έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Grujic προσπάθησε με σουτ στην κίνηση να βρει στόχο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Liverpool είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με προϋποθέσεις την εστία του Leno.

Αυτό έγινε για πρώτη φορά στο 34ο λεπτό, με το σουτ του Curtis Jones έξω από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Leno.

Οι Reds θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά ο 28χρονος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Jota και στη συνέχεια ο Minamino από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.


Η Liverpool βαρούσε, ο Leno κατέβαζε ρολά

Όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια διαρκής προσπάθεια των παικτών της Liverpool να νικήσουν τον Leno. Μάταια, όπως αποδείχτηκε.

Στο 53ο λεπτό έδιωξε ενστικτωδώς την κοντινή προβολή του Van Dijk και επτά λεπτά αργότερα έπραξε ομοίως στο μακρινό σουτ του Grujic.

Προχωράμε στο 63ο λεπτό, με τον Jota να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το σουτ από κοντά αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Από αυτό το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Grujic, ο οποίος από μακριά προσπάθησε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ, αλλά και πάλι ο Leno αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε με τρομερό τρόπο την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σέρβου.

Η Arsenal απάντησε στις ευκαιρίες με τον Holding να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ήταν η σειρά του Adrian να δείξει τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας εντυπωσιακά στο 70ό λεπτό.

Η τελευταία αξιόλογη φάση στην κανονική διάρκεια έγινε στο 85ο λεπτό, με τον Neco Williams να πιάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Leno μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.


Ο Leno απέκρουσε τα πέναλτι των Origi και Wilson

Όπως και πέρσι (φέτος 0-0, πέρσι 5-5), οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ο Leno συνέχισε την τρομερή του εμφάνιση, αποκρούοντας δύο πέναλτι της Liverpool (Origi, Wilson) – απέκρουσε και ένα ο Adrian για τους Reds – και χάρισε την πρόκριση στην Arsenal (4-5).


Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Milner

1-1 Lacazette

2-1 Wijnaldum

2-2 Cedric

3-2 Minamino

3-2 Ο Adrian απέκρουσε το πέναλτι του Elneny

3-2 Ο Leno απέκρουσε το πέναλτι του Origi

3-3 Maitland-Niles

4-3 Curtis Jones

4-4 Pepe

4-4 Ο Leno απέκρουσε το πέναλτι του Wilson

4-5 Willock


Οι συνθέσεις

Liverpool: Adrian; N.Williams, R.Williams, Van Dijk (Gomez 61′), Milner; Grujic, Jones, Wilson; Salah (Origi 61′), Minamino, Jota (Wijnaldum 76′)

Arsenal: Leno; Cedric, Holding, Gabriel, Kolasinac; Xhaka, Willock, Ceballos (Elneny 68′); Pepe, Saka (Maitland-Niles 86′), Nketiah (Lacazette 82′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *