Ο Klopp «άδειασε» την PL: «Ζήτησαν να σεβαστούμε την διακοπή αλλά η ίδια η FA δεν τη σέβεται» (vid)

Ο τεχνικός της Liverpool, Jurgen Klopp, με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο δήλωσε στις κάμερες μετά την ισοπαλία στο Shrewsbury ότι στον επαναληπτικό θα παίξουν παιδιά της Ακαδημίας, αφού πρόκειται για θέμα αξίοπρέπειας.

Η Liverpool αναδείχθηκε ισόπαλη με τηShrewsbury εκτός έδρας (2-2), για τον τέταρτο γύρο του FA Cup, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 0-2.
Η ισοπαλία σημαίνει πως το ζευγάρι οδηγείται σε επαναληπτική αναμέτρηση στο Anfield, μόνο που αυτή «πέφτει» μέσα στη χειμερινή διακοπή που για πρώτη φορά καθιέρωσε φέτος η Premier League.

Πιο συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν West Ham και Southampton την Τετάρτη και το Σάββατο (29/01 και 01/02 αντίστοιχα) και ύστερα «ξεκουράζονται» για δύο περίπου εβδομάδες, πριν επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους κόντρα στη Norwich (15/02).

Όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγο καιρό, ο Klopp προγραμμάτισε εφταήμερο ρεπό για τους παίκτες του μέσα στη διακοπή, όμως η τοποθέτηση του επαναληπτικού με τη Shrewsbury εκείνες τις ημέρες δημιουργεί πρόβλημα στον προγραμματισμό.

Μετά την αναμέτρηση της Κυριακής, λοιπόν, ο Γερμανός τεχνικός αποκάλυψε πως δε θα αλλάξει τα σχέδια του, πως θα χρησιμοποιήσει παιδιά της Ακαδημίας στον επαναληπτικό (μάλιστα αργότερα είπε πως στον πάγκο θα καθίσει ο προπονητής της U23, Neil Critchley και όχι ο ίδιος), εξηγώντας πως τίθεται ζήτημα σεβασμού και αξιοπρέπειας ανάμεσα στο σύλλογο, την Premier League και την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FA):

«Τον Απρίλιο του 2019 λάβαμε μια επιστολή από την Premier League στην οποία μας ζητούσαν να σεβαστούμε τη χειμερινή διακοπή, να μην κανονίσουμε φιλικά ή και επίσημα και το σεβόμαστε αυτό. Έχω ήδη πει στους παίκτες, εδώ και δύο εβδομάδες, ότι (σ.σ. αν πάμε σε επαναληπτικό) θα παίξουν οι μικροί, εμείς δε θα είμαστε εκεί. Γιατί δε γίνεται να μας αντιμετωπίζουν λες και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ξέρω ότι η άποψη μου δεν είναι συνήθης αλλά έτσι το βλέπω.

Σεβόμαστε τη χειμερινή διακοπή όπως μας ζήτησε η Premier League, αλλά αν δεν τη σέβεται η ίδια η FA, τότε δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, δε θα είμαστε εκεί πολύ απλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *