Ο Jürgen Klopp μιλάει για τη νίκη επί της PSG, την εμφάνιση του Sturridge και του Firmino

“Η καλή οργάνωση και η μεγάλη καρδιά” ήταν το κλειδί για τη νίκη της Liverpool, σύμφωνα με τον Jürgen Klopp μετά τη συναρπαστική νίκη με 3-2 χθες το βράδυ.

Η αντίδρασή του στην απόδοση της ομάδας του:

Είμασταν πολύ καλοί, πολύ καλοί σε όλα. Είναι τόσο δύσκολο να αμυνθείς εναντίον τους, αλλά το κάναμε. Η καλή οργάνωση και η μεγάλη καρδιά είναι πάντα ένας καλός συνδυασμός για όταν αμύνεσαι. Και οι 11 παίκτες συμμετείχαν σε αυτό. Μια καλή απόδοση ενάντια σε έναν εξαιρετικά ισχυρό αντίπαλο. Ήταν απαραίτητο να παίξουμε τόσο καλά. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, τόσο ξεχωριστή, αυτό που θες για να κάνεις αυτά τα πράγματα σε αυτό το στάδιο. Ήταν ωραία.

Στις εμφανίσεις του Sturridge και του Firmino:

Εξαιρετικές εμφανίσεις. Υπέροχη εμφάνιση από τον Daniel. Οι τρεις μέσοι έκαναν μια εξαιρετική δουλειά, αλλά μπορούν να το κάνουν μόνο όταν τα δύο εξτρέμ και το εννιάρι βοηθούν σε όλες αυτές τις καταστάσεις να κρατήσουν το σχήμα συμπαγές. Ήταν φανταστικό. Είπα στον Daniel πριν από το παιχνίδι ότι είναι στη καλύτερη κατάσταση από τότε που τον ξέρω, φυσικά, και τώρα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί – και αυτό έκανε. Ένα σούπερ παιχνίδι, ένα σούπερ γκολ. Και τότε είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε τον Bobby Firmino. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα χθες (προχθές), απολύτως καμία πιθανότητα σήμερα (χθες) πριν από την [προπόνηση] και έπειτα σήμερα το πρωί ήρθε και είπε: “Είμαι καλά, μπορώ να ανοίξω ξανά το μάτι μου!”Αυτό ήταν καλό, βοήθησε!

Από το αν ήταν έκπληκτος από την προσέγγιση της PSG:

Όχι, περίμενα τα χειρότερα, για να είμαι ειλικρινής! Όταν είδα την ενδεκάδα, ήταν σαφές ότι ήθελαν να δοκιμάσουν χωρέσουν όλα τα μεγάλα όπλα τους με τον Neymar στην αριστερή πτέρυγα. Και ο Di Maria στο κέντρο – κάνει τη ζωή αρκετά άβολη, για να είμαι ειλικρινής. Ήταν μια καλή ιδέα, αλλά το αντιμετωπίσαμε αρκετά καλά. Όχι, δεν ήμουν έκπληκτος. Δεν είμαι ο καλύτερος στο να θυμάμαι τις ευκαιρίες του αντιπάλου, επειδή είμαι πολύ επικεντρωμένος στην ομάδα μου, αλλά δεν θυμάμαι πολλές [ευκαιρίες], για να είμαι ειλικρινής. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να μπλοκάρουμε μια μπάλα, και η αντεπίθεση με τον Draxler στο δεύτερο ημίχρονο και αμυνθήκαμε πολύ καλά. Ήταν καλό, το κάναμε καλά.

Γιατί ο Firmino ξεκίνησε το παιχνίδι στον πάγκο:

Όπως είπα, πριν από χθες (προχθές) δεν υπήρχε καμία πιθανότητα, χθες (προχθές) δεν φαινόταν πολύ καλά και είχαμε μόνο μία προπόνηση που κάναμε και αυτή ήταν σήμερα το πρωί. Ο Bobby δοκιμάστηκε λίγο και έπειτα μπήκε μέσα και είναι η στιγμή που πρέπει να δείξεις πίστη στην ομάδα. Ναι, όταν έχεις στη διάθεσή σου τον Bobby Firmino, σκέφτεσαι πάντα ότι “βάλ’ τον να παίξει”, αλλά ο Daniel έδωσε το 100% απόψε. Αυτό είναι τόσο καλό γι’ αυτόν, για εμάς. Βάζοντας τον Bobby μετά από 70 λεπτά είναι ένα ωραίο εργαλείο να έχεις, για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει πολύ αυτό. Έτσι ήταν καλό.

Από το αν η νίκη με τον τρόπο που ήρθε βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας:

Νομίζω ότι όπως είπα πριν από το παιχνίδι, η μεγάλη ανάπτυξη του συλλόγου μας είναι πως όταν ακούτε πως παίζουμε την PSG, δεν νομίζετε ότι δεν έχουμε ελπίδα και θα έλεγα ότι πριν από ένα, δύο, τρία χρόνια, όλοι θα πίστευαν ότι δεν μπορεί να φτάσουμε εδώ. Αυτό είναι καλό, αλλά αυτό είναι φυσικά λόγω της περσινής σεζόν και λόγω της έναρξης αυτής της σεζόν και λόγω των παικτών που έχουμε, λόγω του ποδοσφαίρου που παίζουμε.

Δεν είναι μόνο ότι παλεύουμε πολύ – και το λατρεύω αυτό – αλλά παίξαμε και σωστό ποδόσφαιρο, και αυτό φαινόταν στην αυτοπεποίθηση μας. Είμαστε τώρα πολύ πιο συντονισμένοι από ό,τι ίσως είμασταν στο παρελθόν. Έτσι, παίξαμε με μια μεσσαία γραμμή που έπαιξε πολλές φορές την περασμένη σεζόν μαζί, ήταν σαφές ότι ο Hendo θα επέστρεφε και η απόδοση του ήταν εξαιρετική. Σε σχέση με τη φυσική κατάσταση ήταν πολύ καλός, γιατί προφανώς γνωρίζουμε ότι οι παίκτες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο συνήθως δυσκολεύονται λίγο… είναι έτοιμος τώρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα απόψε, αλλά είναι ωραίο να βλέπουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό είναι.

Από το αν μια τέτοια εμφάνιση μόλις τρεις ημέρες μετά τη νίκη επί της Tottenham Hotspur αποδεικνύει ότι η ομάδα του έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο:

Θα ήθελα να έχω την απάντηση γι ‘αυτό, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχω καμία ιδέα. Δεν ξέρω τι έχει να κάνει με το παιχνίδι εναντίον της Τottenham. Ναι βοηθάει, κάθε νίκη βοηθάει, αλλά αν παίζεις εναντίον της PSG πρέπει να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο. Παίζουμε στο 95%, χάνουμε 5-0, παίζουμε στο 100%, μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι – αυτό είναι όλο. Ο τρόπος που τους κλείσαμε, δεν νομίζω ότι πολλές ομάδες το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Όπως είπα, δεν θυμάμαι πολλές κλασσικές ευκαιρίες, αλλά ίσως όταν το παρακολουθήσω ξανά θα τις δω! Ήταν απλά πολύ καλή αμυντική λειτουργεία, αλλά δεν μπορείς να αμύνεσαι πάνω από 95 λεπτά, θα έχουν την μπάλα κάποια στιγμή.

Είχαμε τα μικρά μας διαλείμματα σήμερα (χθες), όταν είχαν την μπάλα επειδή έπρεπε να αντιμετωπίσουν και το passing game μας. Χρησιμοποιήσαμε τα εξτρέμ και αυτό θέλαμε στο δεύτερο μισό, αυτό είπαμε στο ημίχρονο. Έτσι έκλεισαν το κέντρο, οι αντεπιθέσεις που είχαν στο πρώτο ημίχρονο ήταν όταν χάναμε την μπάλα ψηλά. Νομίζω ότι ο Joe και ο Virgil προσπάθησαν, έχασαν την υπομονή τους και προσπάθησαν να ανέβουν και δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, το σχήμα τους ήταν καλύτερο από το δικό μας εκείνη τη στιγμή, και μόλις βγάζαν την μία μπαλία ξέφευγαν στην αντεπίθεση. Στη συνέχεια, παίξαμε την μπάλα στα άκρα, ο Τrent είχε τη μπάλα, ο Robbo είχε την μπάλα, και ήταν πολύ δύσκολο να μας σταματήσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι το επόμενο βήμα, ότι αν λειτουργήσει κάτι, να το κάνουμε συνεχώς. Θα έλεγα πως πέρυσι έπρεπε να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Το μόνο που μετράει είναι η νίκη και αυτό κάναμε απόψε (χθες). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *