Ο τύπος που ανακάλυψε τον Άρνολντ λέει: «Ψάχνουμε αθλητές, δεν κοιτάμε αν ξέρουν ποδόσφαιρο»

Ο Ian Barrigan είναι ο άνθρωπος που κάποτε έστειλε τον Trent Alexander-Arnold… συστημένο στη Liverpool. Σήμερα είναι υπέυθυνος για να κάνει ακριβώς αυτό: να στέλνει πεντάχρονα παιδιά στους «κόκκινους».

Πηγαίνει στο Kop – τη διάσημη κερκίδα των φανατικών της Liverpool – από το 1970 αδιάλειπτα, ενώ ο σύλλογος τον προσέλαβε στις τάξεις του το 1997. Ο Ian Barrigan είναι ο υπέυθυνος για το ηλικιακό επίπεδο της προ-Ακαδημίας, δηλαδή για τη στελέχωση και την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 3-6 ετών στο σύλλογο. Σας φαίνεται υπερβολικό;

Για τη Liverpool είναι σπουδαίο. Και ποιο είναι το στοιχείο που ο Barrigan και ο υπεύθυνος Ακαδημιών, Alex Inglethorpe, ψάχνουν όταν παρακολουθούν το πρωτάθλημα U6 της πόλης ή πετυχαίνουν πιτσιρικάδες σε 5v5 και 3v3; Σίγουρα όχι η ικανότητα.

«Ψάχνουμε αθλητές, παιδιά με ευκινησία, που να γλυστρούν στο χορτάρι. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο καθαυτό, περισσότερο η ευκινησία και η ταχύτητα, γιατί αν το καλοσκεφτείτε, αν θες να παίξεις στην πρώτη ομάδα της Liverpool πρέπει να είσαι ολυμπιονίκης. Τα καταλαβαίνεις αυτά τα παιδιά, και μόλις τα φέρεις στο σύλλογο έχεις δέκα χρόνια να τους κάνεις παίκτες.

Ο Steven Gerrard δεν έκανε δομημένη και οργανωμένη προπόνηση από τα έξι, τα εφτά ή τα οκτώ, γι’ αυτό και έγινε γρήγορα επαγγελματίας. Οι Gascoins, οι Gerrards, οι Lampards, οι Suarezs, όλοι πρέπει ήδη από μωρά να είναι αυτό που θα γίνουν…»

Image result for steven gerrard young age

«Δεν μπορείς να φτιάξεις όλους τους παίκτες σε στυλ πάσα-κίνηση, και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που με εντυπωσιάζουν στον Alex (σ.σ. υπεύθυνο Ακαδημιών). Πραγματικά, δεν ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα, μόνο για τις ατομικές εμφανίσεις. Ο Jamie Carragher ξεκίνησε ως επιθετικός και κατέληξε να παίξει 700 παιχνίδια στην άμυνα της Liverpool. Αν φέρεις ένα παιδί και πεις “αυτός θα γίνει φοβερός στόπερ”, θα χαθεί από τα 13 του».

Ο νονός του Ian Barrigan ήταν ο σκάουτερ που εντόπισε τους Robbie Fowler και Steve McManaman. Το «μικρόβιο» πέρασε και στον βαφτησιμιό, ο οποίος συνδύασε χρέη γραμματέα στην ερασιτεχνική County Park με χρέη σκάουτερ για τη Liverpool στα τοπικά πρωταθλήματα όπου αγωνιζόταν η ομάδα του. Οι «κόκκινοι» είχαν καταλάβει πως το μάτι του… έκοβε.

Στα τσικό της ομάδας του ήρθαν οι Jon Flanagan, Adam Lewis και Trent Alexander-Arnold. Ο πρώτος πήρε φανέλα βασικού τη σεζόν που η ομάδα του Rodgers διεκδίκησε το πρωτάθλημα, ο δεύτερος είναι το καλύτερο αριστερό μπακ της Ακαδημίας τώρα, ενώ ο τελευταίος ήταν το καλύτερο δεξί μπακ της Ακαδημίας πριν γίνει το καλύτερο του… κόσμου. Φυσικά, ο Ian άναψε στη Liverpool το πράσινο φως για να τους «τσιμπήσει» και να τους εντάξει στο ρόστερ της.

Image result for Behind the Badge: The fanatical Red who discovered Trent Alexander-Arnold

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο Repress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *