Ο βασιλιάς ξανακάθισε στον θρόνο! | Bournemouth 0-4 Liverpool: Βαθμολογίες παιχτών

Με εμφάνιση που θύμισε περσινή Liverpool, η ομάδα του Jurgen Klopp πέρασε αέρα από το Vitality Stadium με 0-4 επί της Bournemouth, για να γευτεί και πάλι τη χαρά της κορυφής, έστω και για μερικές ώρες.

Δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για την Liverpool, αυτή τη φορά στην έδρα της Bournemouth και η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Mohamed Salah, οι Κόκκινοι έφυγαν με το άνετο διπλό και συνέχισαν την τρομερή πορεία τους στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, όταν από οριακή θέση οφσάιντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από απόκρουση του Begovic σε σουτ του Firmino. 

Στη συνέχεια του ημιχρόνου, η Liverpool κατάφερε να “σβήσει” το ματς και να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια. Στις αρχές της επανάληψης όμως, ο Salah με μια παλικαρίσια ενέργεια και αριστερό σουτ έγραψε το 0-2 και το παιχνίδι φάνηκε να μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Το αυτογκόλ του Cook στο 68′ και το πανέμορφο 3ο γκολ του Salah στο παιχνίδι 9 λεπτά μετά, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Reds, που έφτασαν τους 42 βαθμούς στο πρωτάθλημα και τις 13 νίκες μετά από 16 παιχνίδια, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο σερί τους.

Πάμε όμως να δούμε πως τα πήγαν ξεχωριστά σήμερα οι παίχτες του Klopp: 

Alisson Becker 7.5/10: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα πολλούς κινδύνους, όμως όσες φορές χρειάστηκε ήταν εξαιρετικός στις αντιδράσεις του και ενέπνεε σιγουριά και ηρεμία στην ομάδα.

James Milner 7/10: Χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ για να ξεκουράσει τον Arnold και να καλύψει το κενό του τραυματία Gomez και έκανε καλή δουλειά. Ήταν πολύ φιλότιμος, έτρεξε πολύ και έβγαλε ενέργεια. Είχε κάποια σημαντικά κοψίματα, ωστόσο αντιμετώπισε μερικά προβληματάκια από την μεριά του, αλλά δικαιολογείται. Θετική εμφάνιση για την 500η συμμετοχή του.

Andy Robertson 8/10: Μια ακόμη φοβερή εμφάνιση από τον Σκωτσέζο. Πολύ καλή εικόνα στο αμυντικό κομμάτι, όπου είχε σωστότατες τοποθετήσεις και καλές επεμβάσεις, ενώ και στο επιθετικό τρίτο ήταν εξαιρετικός. Βγάζει επικίνδυνη σέντρα που οδηγεί στο 0-3 με το αυτογκόλ του Cook και είχε μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας και τη δημιουργία ευκαιριών. 

Joel Matip 7.5/10: Βασικός για δεύτερο σερί ματς στο πρωτάθλημα και το συνδύασε με μια πολύ θετική παρουσία. Πολύ καλές επεμβάσεις και τοποθετήσεις, κατέβασε αρκετές φορές μπάλα και βοήθησε στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη. Είχε μερικές άτσαλες ενέργειες, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλός.

Virgil van Dijk 7.5/10: Μετά τη μαγική του εμφάνιση απέναντι στην Burnley μεσοβδόμαδα κράτησε και σήμερα σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή του. Ήταν πάντα εκεί που έπρεπε και σταμάτησε πολλές φορές την ανάπτυξη των αντιπάλων. Σε μια δυο φάσεις έχασε τον παίκτη του βέβαια, αλλά δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. 

Fabinho 7.5/10: Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τον Βραζιλιάνο, που τελευταία είναι εμφανώς ανεβασμένος! Πολύ μεγάλη συμμετοχή και συνεισφορά στο άρτιο passing game της ομάδας, ηρεμούσε το παιχνίδι, οργάνωνε από πίσω και έδινε συνεχώς λύσεις στους συμπαίκτες του. Έπαιξε κάθετα, έκανε τα κοψίματά του και γενικά δείχνει να φτάνει τα στάνταρ των επιδόσεών του στην Monaco.

Georginio Wijnaldum 6.5/10: Αγωνίστηκε και σήμερα στον συνηθισμένο του ρόλο ως 8άρι. Έτρεξε πολύ, είχε διάθεση και βοήθησε αρκετά, ιδίως στην άμυνα. Ωστόσο, πέραν αυτών δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Καλή εικόνα όμως.

Naby Keita 6/10: Δεύτερο σερί ξεκίνημα για τον μέσο από την Γουινέα. Στο προηγούμενο ματς ήταν φανταστικός, αλλά σήμερα δεν κινήθηκε σε ανάλογα επίπεδα. Κινήθηκε αρκετά και βοήθησε στην κυκλοφορία και τον αποπροσανατολισμό της αντίπαλης άμυνας, όμως μέχρι εκεί. Δεν πήρε πολλή μπάλα, δεν του βγήκε ιδιαίτερα το ματς και αντικαταστάθηκε στο 65′.

Xherdan Shaqiri 6/10: Ούτε αυτός ήταν ιδιαίτερα καλός σήμερα. Χωρίς να είναι αρνητικός, η αλήθεια είναι πως δεν πήρε πολλά η ομάδα από μέρους του. Κινήθηκε αρκετά, έδωσε στηρίγματα και είχε ορισμένες εμπνεύσεις, αλλά δεν του βγήκε κάτι και σε πολλές περιπτώσεις το παράκανε λίγο. Κι αυτός αποχώρησε ως αλλαγή στο 65′.

Roberto Firmino 7/10: Αρκετά καλό ματς από τον Bobby σήμερα, που μπορεί να μην βρήκε δίχτυα αλλά μοίρασε πολύ ωραία και δημιουργούσε διαρκώς προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Από δικό του σουτ προέρχεται το 0-1, ενώ είναι αυτός που δίνει στον Salah την μπάλα για να τρέξει ο Αιγύπτιος και να σκοράρει για το 0-2. Κινήθηκε όμορφα, με πολύ καλύτερο ρυθμό σε σχέση με τα τελευταία του ματς που έδειχνε νωχελικός. Αρκετά βελτιωμένη εικόνα κι από εκείνον σήμερα.

Mohamed Salah 9.5/10 (MOTM): Ήταν περσινός Salah με τα όλα του! Είχε πολλή διάθεση, έκανε ενέργειες αδιάκοπα, συνεργασίες πολλές με τους συμπαίκτες του και το παιχνίδι του πήγε με τα κέφια του! Τυχερός στο 0-1 που δεν υποδεικνύεται κακώς ως οφσάιντ, όμως τα άλλα δυο γκολ του είναι χάρμα οφθαλμών. Φανταστική ενέργεια στο 0-2, που μένει όρθιος πάρα το σκληρό φάουλ που του γίνεται και εκτελεί, ενώ στο 0-4 χορεύει όλη την άμυνα και βάζει το κερασάκι στην τούρτα της εξαιρετικής του εμφάνισης. Χαμογέλα και λίγο όμως βρε παιδάκι μου!

Adam Lallana 6.5/10: Είχαμε καιρό να τον δούμε να παίζει αρκετά λεπτά. Θύμισε αρκετά τον καλό του εαυτό, με τις όμορφες αέρινες ενέργειές του. Οι περισσότερες εξ αυτών δεν οδήγησαν κάπου βέβαια, αλλά έδειξε σε καλή κατάσταση. Είχε κι ένα άσχημο χτύπημα από τον Lerma στο πρόσωπο, αλλά συνέχισε. Πέρασε στο 65′ αντί του Keita στο παιχνίδι.

Sadio Mane 6/10: Επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του και ο Klopp τον έριξε στο ματς για να βρει ρυθμό. Πήρε μπάλα και έκανε κινήσεις για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό, όμως δεν του βγήκε κάτι. Φάνηκε όμως κι αυτός fit και έτοιμος για την απαιτητική συνέχεια.

Jordan Henderson 6/10: Πέρασε στο 81′ στην θέση του Firmino και τα πήγε καλά. Δεν έκανε λάθη, ήταν πολύ σοβαρός και παρότι το ματς είχε κριθεί έβγαλε ενέργεια όσο μπορούσε. 

Jurgen Klopp 9/10: Προετοίμασε εξαιρετικά την ομάδα, έφερε το παιχνίδι εντελώς στα μέτρα του και υπό τον έλεγχό του. Από την στιγμή που η ομάδα προηγήθηκε φαινόταν απίθανο να χάσει το προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο το καθάρισε για τα καλά και φαίνεται πως το rotation που κάνει λειτουργεί ιδανικά. Πολύ σωστές αλλαγές, ίσως θα μπορούσε να βγάλει τον Firmino λίγο νωρίτερα. Από τα καλύτερα ματς της ομάδας φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *