Ο Βασιλιάς και ο φύλακας άγγελός του! | Liverpool 1-0 Napoli: Βαθμολογίες παιχτών

Ένα ακόμη βράδυ που θα αργήσει να ξεχαστεί. Ένα ακόμη ευρωπαϊκό βράδυ που το Anfield “μίλησε”. Ένα ακόμη βράδυ που η Liverpool απέδειξε ότι έχει επανέλθει στην ελίτ της Ευρώπης. Οι Reds επικράτησαν με 1-0 της Napoli και πήραν την 2η θέση του ομίλου, για να συνεχίσουν την πορεία τους στους 16 του UEFA Champions League.

Ήταν γνωστό πριν το παιχνίδι πως η Liverpool βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Ήταν στην 3η θέση με 6 βαθμούς, η PSG στην 2η θέση με 8 και η Napoli στην κορυφή του ομίλου με 9! Η Paris Saint-Germain ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα περάσει από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα, με αποτέλεσμα η Liverpool να πρέπει να επικρατήσει της Napoli για να περάσει.

Νίκη με 2+ γκολ διαφορά ή με 1-0 ήταν τα δυνατά αποτελέσματα για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση η ομάδα του Klopp. Έτσι κι έγινε! Οι Κόκκινοι εμφάνισαν στο γήπεδο μια τρομακτική εικόνα, που θύμισε κατά πολύ την περσινή απόδοση της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι και έδειξαν από νωρίς ότι μπήκαν για να πάρουν το παιχνίδι!

Από τα πρώτα λεπτά του ματς η Liverpool φανέρωσε τις διαθέσεις της. Χρειαζόταν γκολ και μπήκε στο παιχνίδι για να το βρει από την πρώτη στιγμή. Η Napoli δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και έδειξε στο πρώτο μέρος πως είναι ικανή να απειλήσει την εστία του Alisson.

Τελικά, η πίεση των Reds καρποφόρησε στο 34ο λεπτό, όταν ο Salah υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα στα δεξιά, νίκησε Rui και Koulibaly και ξεγέλασε τον Ospina, για να πετύχει ένα από τα πιο κομβικά του γκολ με την φανέλα της ομάδας.

Το δεύτερο μέρος ήταν γεμάτο συγκινήσεις, ένταση και συναισθήματα. Κανείς θα περίμενε πως η ομάδα του Ancelotti θα έβγαινε από τα αποδυτήρια με σκοπό να επιτεθεί και να αναζητήσει το γκολ της ισοφάρισης. Το ακριβώς αντίθετο! Οι παίκτες του Klopp εμφανίστηκαν με το μαχαίρι στα δόντια στην επανάληψη, έκαναν αφόρητη τη ζωή των Ναπολιτάνων, αλλά για κακή τους τύχη τα έκαναν θάλασσα στα τελειώματα των φάσεων.

Οι ευκαιρίες χάνονταν η μια μετά την άλλη για τους γηπεδούχους και όσο άδειαζε η κλεψύδρα και γκολ δεν έμπαινε, τόσο το άγχος αυξανόταν για πιθανή επιβεβαίωση του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων λοιπόν, ο Milik βρέθηκε φάτσα με την εστία για να τιμωρήσει την αστοχία της Liverpool, όμως ο Alisson τον νίκησε και συνάμα εξασφάλισε την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

Ώρα να δούμε πως τα πήγαν ένας ένας ξεχωριστά οι εκλεκτοί του Jurgen Klopp:

Alisson Becker 9.5/10 (ΜΟΤΜ): Απέδειξε και σήμερα γιατί άξιζαν και με το παραπάνω τα λεφτά που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για πάρτη του. Όλη του η σεζόν είναι καταπληκτική, αλλά η σημερινή του εμφάνιση ήταν παγκόσμιας κλάσης. Όλα τα λεφτά η απόκρουσή του στο φινάλε, ισοδυναμεί χωρίς αμφιβολία με ολόκληρη πρόκριση, γιατί η κακή μέρα των επιθετικών έφερε την μοίρα του αγώνα στα χέρια του. Ήταν σταθερός σε όλο το ματς, ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια και στις μεταβιβάσεις του. Έκανε μόνο ένα κακό διώξιμο, αλλά αποτελεί λεπτομέρεια στη συνολική του απόδοση. Η πιο σπουδαία του εμφάνιση μέχρι και σήμερα.

Trent Alexander-Arnold 7/10: Είχε δύσκολο έργο, καθώς από την μεριά του κυκλοφορούσαν 2-3 παίκτες, ωστόσο πήγε καλά αμυντικά. Στο επιθετικό σκέλος ήταν συνεχώς παρών, έδωσε βοήθειες και πήρε μπάλα αρκετά, αλλά χωρίς να προκαλέσει κάτι σπουδαίο με τις ενέργειές του. Καλή εμφάνιση όμως.

Andy Robertson 8.5/10: Σε ένα μεγάλο βράδυ έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στην περίσταση. Στο πρώτο μέρος είχε τις δυσκολίες του, αλλά αντεπεξήλθε. Στο δεύτερο ήταν πραγματικά απολαυστικός. Η ενέργειά του, η δύναμή του και τα ασταμάτητα τρεξίματά του έκαναν τη διαφορά στην συνολική απόδοση της ομάδας και έδωσαν ώθηση σε όλους τους υπόλοιπους. Του χρεώνεται η κακή εκτίμηση στη φάση του Callejon, αλλά δεν την πλήρωσε!Τρομερή εμφάνιση συνολικά, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αδιαμφισβήτητα από τους κορυφαίους.

Joel Matip 8/10: Φοβερή απόδοση από τον Καμερουνέζο. Τον έχουμε συνηθίσει στα κρίσιμα να βγάζει αστάθειες, ωστόσο απόψε ήταν εξαιρετικός. Ήταν σίγουρος, μοίρασε άψογα την μπάλα και συνολικά πραγματοποίησε εμφάνιση αντάξια της περίστασης και δικαίωσε τον προπονητή του.

Virgil van Dijk 9/10: Μαγικός απόψε! Ηγέτης και με το παραπάνω στα μετόπισθεν, έβαζε συνεχώς τη φωνή στους υπόλοιπους, ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του και ήταν εντυπωσιακός στις αμυντικές του παρεμβάσεις. Πάρα πολύ δυνατός, σχεδόν απροσπέλαστος, επενέβη σε πάρα πολύ επικίνδυνες στιγμές, ειδικά εκείνη στο 75ο λεπτό, και συνολικά η εικόνα του ήταν τοπ-κλας. Φανταστικός και δυστυχώς θα λείψει από το πρώτο νοκ-άουτ λόγω της κάρτας που δέχθηκε!

Jordan Henderson 7.5/10: Από τις καλές του φετινές μέρες. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε, αλλά βοήθησε στην κυκλοφορία και ενίοτε την ανάπτυξη της ομάδας. Στην επανάληψη ανέβηκε πολύ, έκανε πολλά τρεξίματα και έκανε τρομερή δουλειά στο κέντρο. Έκλεψε μπάλες, έκοψε φάσεις και έβγαλε τρομερό πάθος!

James Milner 7.5/10: Και αυτός ήταν σκυλί του πολέμου σήμερα. Ανεξάντλητο τρέξιμο, ήταν παντού και σε επίθεση και σε άμυνα. Πάσαρε αρκετά καλά και χρεώνεται και την ασίστ στο μοναδικό γκολ του ματς. Δεν του βγήκαν πολλά πράγματα που προσπάθησε να κάνει κυρίως μπροστά, αλλά η παρουσία του ήταν καθοριστική για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Georginio Wijnaldum 7.5/10: Ο τρίτος του κέντρου απόψε κινήθηκε σε ανάλογα επίπεδα με τους υπόλοιπους. Αδιάκοπο τρέξιμο, κράτησε πολλές φορές μπάλα και υπό πίεση, μοίρασε αρκετά, έδωσε πολλές βοήθειες στην τριάδα μπροστά και έκανε σίγουρα αισθητή την παρουσία του. Δεν απέφυγε μερικά λαθάκια και ορισμένες κακές επιλογές, αλλά δεν επισκίασαν την πολύ καλή εικόνα του.

Mohamed Salah 8.5/10: Είχε αφήσει το στέμμα του στην ντουλάπα τον πρώτο καιρό, αλλά πλέον το έχει ξαναφορέσει για τα καλά. Ο Αιγύπτιος ήταν καταπληκτικός σήμερα, έκανε απίστευτη δουλειά από αριστερά, δημιούργησε άπειρα προβλήματα στην ιταλική άμυνα και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της τριάδας για δεύτερο σερί ματς. Πετυχαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ γκολ, χάνει άλλο ένα, αλλά μπόρεσε να βοηθήσει τρομερά και στη δημιουργία. Εντυπωσιακός πραγματικά, αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικός θα έπαιρνε ακόμη υψηλότερο βαθμό.

Roberto Firmino 5.5/10: Ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι, όπου ο Βραζιλιάνος δεν πιάνει υψηλή απόδοση. Έκανε σε καλό βαθμό τα βασικά, δηλαδή πρέσινγκ, ανάκτηση κατοχής, πρώτη πάσα για αντεπίθεση και γενικά δημιουργία, αλλά όχι το κάτι παραπάνω. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά αρκετά αόρατος για τέτοιο ματς.

Sadio Mane 5.5/10: Σίγουρα δεν ήταν αόρατος. Ήταν ορατός και με το παραπάνω. Τρομερό τρέξιμο, φοβερές ενέργειες και τοποθετήσεις, αλλά τα τελειώματά του ήταν απαράδεκτα. Έχει απολέσει αδιανόητες ευκαιρίες και υπό άλλες συνθήκες θα ήταν τρομακτικά μοιραίος. Ωστόσο, ήταν καλός σε όλα τα υπόλοιπα και εν τέλει η αστοχία του δεν στοίχισε στην ομάδα.

Naby Keita 6/10: Πέρασε στο 79ο λεπτό αντί του Firmino και έκανε καλή δουλειά στο κέντρο. Πίεσε καλά, έδωσε βοήθειες και συνολικά έκανε αυτό που χρειαζόταν για εκείνη τη φάση του ματς.

Fabinho -/10: Μπήκε στο 85′ στη θέση του Milner και πρόλαβε να κάνει λίγα πράγματα. Ήταν σταθερός πάντως.

Dejan Lovren -/10: Μπήκε στο 90′ ως δεξί μπακ αντί του Arnold, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Πήγε να κάνει το μαγικό του στο τέλος, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Jurgen Klopp 9/10: Έστησε εξαιρετικά την ομάδα και ήταν πλήρως διαβασμένος για το παιχνίδι. Πολύ καλή εικόνα συνολικά από τους παίκτες του, που ήταν ακόμη καλύτεροι στο δεύτερο μέρος παρότι προηγούνταν ήδη στο σκορ. Ήξερε τι ήθελε από το ματς και το πήρε. Προφανώς δεν ευθύνεται για την αστοχία των παιχτών του. Το πλάνο του δούλεψε εξαιρετικά. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει καλύτερα είναι να δώσει νωρίτερα ανάσες στην ομάδα με αλλαγές, τις οποίες άργησε φοβούμενος πιθανή εναλλαγή του σκορ. Πολύ μεγάλη και άξια νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *