Οργισμένο «Spirit of Shankly» κατά Δημάρχου: «Μην δυσφημείς φιλάθλους με αβάσιμες σκέψεις»

LIVERPOOL, ENGLAND - Saturday, February 6, 2010: A banner featuring the Liverpool supporters union Spirit of Shankly during the Premiership match at Anfield. The 213th Merseyside Derby. (Photo by: David Rawcliffe/Propaganda)

Συνέχεια στον «διάλογο» που άνοιξε σε πολιτικό επίπεδο στην πόλη του Liverpool δίνει ο πιο γνωστός επίσημος σύνδεσμος υποστηρικτών της ομάδας, το Spirit of Shankly.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις (διαβάστε ΕΔΩ) του Δημάρχου της πόλης του Liverpool, Joe Anderson, και κυρίως η επιλογή του να αγνοήσει τις προσπάθεις της Liverpool και των υποστηρικτών της, που γίνονται προς την αποφυγή όσων ο ίδιος προβλέπει πως θα συμβούν.

Και αν η ανακοίνωση της Liverpool (ΕΔΩ), ήταν αρκετά… λάιτ για τα δεδομένα της «δυσαρέσκειας» που εκφράζει, το μήνυμα του γνωστού συνδέσμου φιλάθλων «Spirit of Shankly» είναι γραμμένο με οργή.

Αναλυτικά:

«Μια απάντηση στον Δήμαρχο Anderson

Στο Spirit of Shankly είμαστε οργισμένοι από τα σχόλια του Δημάρχου της πόλης του Liverpool, Joe Anderson.

Ο Δήμαρχος επέλεξε να μιλήσει πάνω σε υποθέσεις, κατηγορώντας τους φιλάθλους της Liverpool χωρίς [να προηγηθεί] συζήτηση με τους φιλάθλους αυτούς ή με τους συνδέσμους φιλάθλων.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για να θεωρηθεί βάσιμη η άποψη του Δημάρχου ότι οι φίλαθλοι της Liverpool θα “σπάσουν” οποιαδήποτε μέτρα lockdown και θα συγκεντρωθούν έξω από το Anfield, σε περίπτωση που το ποδόσφαιρο ξεκινήσει να παίζεται κεκλεισμένων των θυρών.

Η Liverpool, στην ανακοίνωση της σχετικά με το γεγονός, αναφέρεται στην συνεργασία της με τους συνδέσμους φιλάθλων.

Το SOS ανέδειξε το ζήτημα με τον σύλλογο ήδη από τις 13 Μαρτίου, δέκα ημέρες πριν ξεκινήσει το lockdown. Συμφωνήσαμε τότε την δέσμευση μας να σεβαστούμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και, σε περίπτωση επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου, ότι θα συνεχίζαμε να συνεργαζόμαστε, μαζί και με άλλα σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη, προς την επίτευξη του σκοπού.

Από το να δυσφημεί τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου, θα ήταν πιο ωφέλιμο εκ μέρους του Δημάρχου της πόλης να γνωρίζει τη δουλειά των ίδιων ανθρώπων στην ελάφρυνση των πιέσεων που δέχονται οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες της πόλης. Μόνο το SOS, έχει ως τώρα παραδώσει περισσότερα από 1,000 πακέτα τροφίμων και αποτελεί ενεργό συνεργάτη στην προσπάθεια ενίσχυσεις των αποθεμάτων ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και των Τραπεζών Τροφίμων.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο να αποσύρει τη δήλωση του και να εργαστεί με τους φιλάθλους να υποστηρίξουμε όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *