Οι doubters που έγιναν believers!

Έχουν περάσει σχεδόν 3.5 χρόνια από εκείνη τη δήλωση του Γερμανού, και νομίζω ότι ο Jurgen έκανε deliver στην υπόσχεσή του. Το μόνο που απομένει, είναι να επιστεγαστεί όλο αυτό με τίτλους. Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης…

Ο Οκτώβριος του 2015 ήταν ένας μήνας που σημάδεψε πολλούς Liverpudlians. Λίγες ώρες μετά το ισόπαλο 1-1 με την Everton στο Goodison Park, η διοίκηση της Liverpool πήρε την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με τον τότε προπονητή της ομάδας, Brendan Rodgers, καθώς έβλεπε πως η ομάδα χρειαζόταν μια αλλαγή.

Και αυτή δεν άργησε να έρθει, και νομίζω πως όχι μόνο για μένα αλλά και για πάρα πολύ κόσμο, ήταν η πιο σωστή που θα μπορούσε να γίνει. Λίγες μέρες αργότερα λοιπόν, η Liverpool ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην τεχνικό της Borrussia Dortmund, Jurgen Klopp.

Πάντα με το χαμόγελο και τον αυθορμητισμό του, ο Γερμανός συγκέντρωσε όλα τα φώτα πάνω του, από τις πρώτες κιόλας στιγμές του στο Melwood. Και τότε ήρθε μια πρόταση με βαθύ νόημα, για την οποία δικαιώνεται πλήρως, να ‘ταρακουνήσει’ πολλούς.

  ”We have to change, from doubters to believers, now…”

Λιγότερο από 4 χρόνια μετά, η Liverpool έχει βρεθεί σε 3 τελικούς(τελικός League Cup, τελικός Europa League και τελικός Champions League), παρότι τους έχει χάσει για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της Premier League με ρεκόρ πόντων έστω και με παιχνίδι παραπάνω, αλλά και στους 4 του Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Όμως, το πιο απίστευτο που έχει καταφέρει αυτός ο άνθρωπος, ήταν να ενώσει ένα διχασμένο club, από τους φιλάθλους της ομάδας, τους παίκτες, τη διοίκηση, μέχρι τον συντηρητή του γηπέδου. Ακόμη και εκείνη η κίνηση του μετά το 2-2 με τη West Brom τη σεζόν 2015-16, είχε κάποιο σκοπό. Ότι καλύτερες μέρες θα έρθουν αρκεί να έχεις πίστη και υπομονή.

Το  ‘wild ride’ στην αρχή της παρουσίας του στον πάγκο των Reds έχει γίνει πλέον ‘sustained challenge’ και υπό την καθοδήγησή του αυτό θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Και να είστε σίγουροι ότι στη συνέχεια, όλο και περισσότεροι Van Dijk, Alisson, Mane, Salah, Firmino, Chamberlain θα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι, με οδηγό τον Jurgen Klopp.

We changed, now we have to be calm and believe!

YNWA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *