Οι τρεις με «ετικέτα» και οι δύο που φαίνονται… περιττοί

Η Liverpool φαίνεται πως δε θα απασχολήσει ιδιαίτερα το κοινό γύρω από τις φετινές καλοκαιρινές αγορές της, όμως σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον αναφορικά με τις επικείμενες πωλήσεις παικτών που… περισσεύουν.

Για τρεις ποδοσφαιριστές της η Liverpool είναι – σχεδόν επίσημα – πρόθυμη να ακούσει προτάσεις, δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να τους κρατήσει, εκτός μόνον αν δε βρεθεί ικανός αγοραστής.

Ανάμεσα σε αυτούς, φυσικά, ο Loris Karius, που από τη στιγμή που έλυσε το συμβόλαιο του με την τουρκική Besiktas δεν έχει επιστρέψει στο Liverpool, διαμένοντας στη Γερμανία και κάνοντας τις διακοπές του στην Ελλάδα.

Οι άλλοι δύο είναι οι νεαροί Harry Wilson και Marko Grujic, που κλείνουν μια διετία ως δανεικοί μακρυά από το Anfield, ο μεν πρώτος σε Derby County και Bournemouth, ο δε δεύτερος στην Hertha όπου έχει εγκλιματιστεί πλήρως.

Ο τεχνικός διευθυντής των «κόκκινων», Michael Edwards, στοχεύει να εισπράξει περί τις 20 εκατομμύρια λίρες για τον καθένα, ενώ για τον Wilson ήδη ορισμένες ομάδες έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον.

Εκτός από τους παραπάνω τρεις στους οποίους έχει βάλει «ετικέτα», η Liverpool φαίνεται πως δε θα αρνούταν καλές προσφορές για τους Xherdan Shaqiri και Divock Origi.

Ο Origi δε μπορεί να χαρακτηριστεί, βέβαια, περιττός, αφού ο Klopp δεν έχει απεριόριστες επιθετικές λύσεις, όμως ο δρόμος της αποχώρησης του μπορεί εύκολα να ανοίξει με την προοπτική της απόκτησης ενός καλύτερου μεσοεπιθετικού με λίγα περισσότερα χρήματα. H Liverpool φαίνεται να κοστολογεί τον Βέλγο φορ γύρω στις 25-30 εκατομμύρια λίρες.

Περισσότερο περιττός είναι οπωσδήποτε ο επιρρεπής σε τραυματισμούς Xherdan Shaqiri, μιας και η Liverpool ήδη από πέρυσι είχε μακρά λίστα μέσων. Μπορεί η τελευταία να μειώθηκε λόγω της αποχώρησης Lallana και ερωτηματικά να σκεπάζουν – ίσως όχι βάσιμα – την περίπτωση του James Milner, αλλά ο αριθμός των μέσων του ρόστερ ήταν ήδη μεγάλος από πέρυσι, και η μονιμοποίηση του Curtis Jones σε αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Φυσικά, ο Ελβετός χαφ κοστίζει σημαντικά λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι ο Origi.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις για όλους τους προαναφερθέντες, οι οποίοι πάντως θα μας απασχολήσουν σίγουρα το φετινό καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *